homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize medicale candida

#1 2011-08-05 21:57:11

anamariadaniela
Membru
Inregistrat: 2011-08-05

interpretare analize medicale candida

Buna,

Sper ca ma puteti ajuta si pe mine cu interpretarea unor analize medicale

-la microbiologie mi-au iesit : -cultura in conditii anaerobe-prezent streptococ hemolitic de grup B ;
                                           -cultura fungi prezent candida spp rare colonii;
-la citobacteriologie : frecvente epitelii superficiale si intermediare. frecvente PMN. absenti bacili DODERLEIN . flora polimorfa cu preponderenta cocobacililor gram negativ cu aspect sugestiv de flora anaeroba. rare levuri. absent trichomonas vaginalis.

Am fost la medic si mi-a zis ca am candida dandu-mi urmatorul tratament :
Zinat 2/zi - cred ca pentru acel streptococ
Meclodin -pentru candida
Viviflor -pentru refacerea florei.
Din ce m-am mai interesat si eu, acea analiza de streptococ se face in cazul femeilor insarcinate, si ca mai toate femeile au... chiar este necesar un tratament cu un antibiotic atat de puternic ( mai ales ca, din cate stiu eu antibioticele favorizeaza aparitia candidei)

Intrebarea mea este, si va rog sa ma ajutati, este necesar sa fac acest tratament cu antibiotic?

Multumesc frumos

#2 2011-08-06 01:45:57

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: interpretare analize medicale candida

anamariadaniela a scris:

Buna,

Sper ca ma puteti ajuta si pe mine cu interpretarea unor analize medicale

-la microbiologie mi-au iesit : -cultura in conditii anaerobe-prezent streptococ hemolitic de grup B ;
                                           -cultura fungi prezent candida spp rare colonii;
-la citobacteriologie : frecvente epitelii superficiale si intermediare. frecvente PMN. absenti bacili DODERLEIN . flora polimorfa cu preponderenta cocobacililor gram negativ cu aspect sugestiv de flora anaeroba. rare levuri. absent trichomonas vaginalis.

Am fost la medic si mi-a zis ca am candida dandu-mi urmatorul tratament :
Zinat 2/zi - cred ca pentru acel streptococ
Meclodin -pentru candida
Viviflor -pentru refacerea florei.
Din ce m-am mai interesat si eu, acea analiza de streptococ se face in cazul femeilor insarcinate, si ca mai toate femeile au... chiar este necesar un tratament cu un antibiotic atat de puternic ( mai ales ca, din cate stiu eu antibioticele favorizeaza aparitia candidei)

Intrebarea mea este, si va rog sa ma ajutati, este necesar sa fac acest tratament cu antibiotic?

Multumesc frumos

Rezultatele spun ca ai candida si streptococ de grup B, cu o mica inflamatie asociata, precum si un dezechilibru vaginal (Absenti bacilii doderlein - intrebarea e acum cine a fost primul, oul sau gaina, adica dezechilibrul sau candida).

Singurul in masura sa iti dea tratament si sa te urmareasca este medicul tau, care te-a vazut, te-a consultat, te cunoaste si teoretic stie si istoricul si simptomele tale. Faptul ca te-ai interesat e ok, dar trebuia sa discuti ce crezi cu medicul (da, stiu, e complicat, medicii suntem cum suntem...dar pe de alta parte mereu m-a mirat tendinta - mai ales in romania - a oamenilor de a crede orice altceva decat le spune medicul smile ).

Totusi, eu una sunt de parere ca streptococul ala poate fi lasat in pace daca nu iti da simptome si in nici un caz nu trebuie tratat acum, cand ai si candida. Ceea ce tu nu poti sa faci e sa lasi antibioticul de capul tau, daca medicul ti l-a prescris...dar asta e parerea mea, candida e prioritatea.

Sanatate!

#3 2011-08-07 13:07:57

anamariadaniela
Membru
Inregistrat: 2011-08-05

Multumesc frumos pentru raspuns.

Referitor la tratarea sau nu a streptococului B eu auzisem tot de la un medic ginecolog ca nu e in regula sa fie tratat si ca nici nu trebuia solicitata analiza. Am vrut mai multe pareri deoarece sunt destul de sensibla la antibiotice , in sensul ca prima aparitie a fost tot de la un tratament cu antibiotce si ma feresc pe cat posibil sa iau.

#4 2011-08-07 13:58:15

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

anamariadaniela a scris:

Multumesc frumos pentru raspuns.

Referitor la tratarea sau nu a streptococului B eu auzisem tot de la un medic ginecolog ca nu e in regula sa fie tratat si ca nici nu trebuia solicitata analiza. Am vrut mai multe pareri deoarece sunt destul de sensibla la antibiotice , in sensul ca prima aparitie a fost tot de la un tratament cu antibiotce si ma feresc pe cat posibil sa iau.

eu una la fel cred, ca nu trebuie tratat neaparat. depinde mult de contextul clinic si nu exista reguli generale.

sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.