homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Adminstrare anticonceptionale dupa menstruatie

#1 2011-08-09 15:56:59

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

Adminstrare anticonceptionale dupa menstruatie

Am avut menstruatia saptamana trecuta, dar, pentru ca in viitorul apropiat as dori protectie, pot sa iau anticonceptionalele acum? Am citit in prospecte ca poti sa le iei si mai tarziu, doar ca 7 zile nu esti protejata.

#2 2011-08-09 15:58:48

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Adminstrare anticonceptionale dupa menstruatie

pai...era indicat sa le iei din prima zi, dar sa zicem ca e bine si daca le iei de acum smile ar fi bine sa mergi sa vb cu un medic de planning, ca sa iei ceva ce ti se potriveste tongue

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-08-09 16:01:06

Marlyn
Full member

yoyolina a scris:

pai...era indicat sa le iei din prima zi, dar sa zicem ca e bine si daca le iei de acum smile ar fi bine sa mergi sa vb cu un medic de planning, ca sa iei ceva ce ti se potriveste tongue

Partea cu potrivitul e discutabila la mine... Am mai folosit, nu am avut probleme deosebite, singura problema e ca am o hipertensiune usoara.

Bun, nu am o viata sexuala acum, dar, s-ar putea ca in viitorul apropiat sa existe aceasta posibilitate. Ma gandeam la prezervativ, dar nu stiu cum e cu ... placerea, pentru ca nu am mai folosit...

In privinta pastilei de a doua zi, la cate am citit despre ea... In plus, costa o avere.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2011-08-09 16:03:52)

#4 2011-08-09 16:05:00

yoyolina
Moderator

ziceam doar smile

sunt persoane care iau direct pastile gen diane-35 (care sunt medicamente, nu anticonceptionale) doar pt ca au auzit cum ca ar fi bune, desi e cea mai mare prostie pe care o pot face... si nu doar diane-35, ci orice contraceptiv cu doza mult prea mare de hormoni pt a fi folosit exclusiv pt contraceptie.

oricum, faptul ca te-ai inteles bine in trecut cu o anumita marca de anticonceptionale, nu garanteaza ca la fel va fi si acum smile de aia ziceam sa treci pe la planning, desi, in principiu, e ok big_smile

sa stii ca prezervativul nu previne doar o sarcina, si este si o bariera impotriva bolilor cu transmitere sexuala, deci nu ar strica sa incepi cu el (nu moare nimeni de la contactele protejate cu prezervativ), iar mai apoi cand sunteti siguri de starea de sanatate sa treci la ac-uri; e bine ca niciodata sa nu pui placerea in fata sanatatii.

#5 2011-08-09 16:08:49

Marlyn
Full member

yoyolina a scris:

ziceam doar smile

sunt persoane care iau direct pastile gen diane-35 (care sunt medicamente, nu anticonceptionale) doar pt ca au auzit cum ca ar fi bune, desi e cea mai mare prostie pe care o pot face... si nu doar diane-35, ci orice contraceptiv cu doza mult prea mare de hormoni pt a fi folosit exclusiv pt contraceptie.

oricum, faptul ca te-ai inteles bine in trecut cu o anumita marca de anticonceptionale, nu garanteaza ca la fel va fi si acum smile de aia ziceam sa treci pe la planning, desi, in principiu, e ok big_smile

sa stii ca prezervativul nu previne doar o sarcina, si este si o bariera impotriva bolilor cu transmitere sexuala, deci nu ar strica sa incepi cu el (nu moare nimeni de la contactele protejate cu prezervativ), iar mai apoi cand sunteti siguri de starea de sanatate sa treci la ac-uri; e bine ca niciodata sa nu pui placerea in fata sanatatii.

Da, m-am gandit la asta. Si, avand in vedere ca nici macar nu sunt sigura ca se va intampla ... evenimentul, nu m-as bombarda cu hormoni. Doar ca ... scuzati naivitatea, nu stiu cum va fi cu prezervativ... Experienta mea se reduce la sotul meu - in curand fostul sot. Cu care nu am folosit prezervativ.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2011-08-09 16:10:06)

Publicitate

loading...

#6 2011-08-09 16:16:08

yoyolina
Moderator

nu stiu ce sa zic... nu are rost sa risti, parerea mea smile cred ca un bebe e singurul lucru care iti lipseste trecand printr-un divort.

#7 2011-08-09 16:21:20

Marlyn
Full member

yoyolina a scris:

nu stiu ce sa zic... nu are rost sa risti, parerea mea smile cred ca un bebe e singurul lucru care iti lipseste trecand printr-un divort.

Stiu, problema e ca e vorba de o persoana deosebita, foarte importanta pentru mine, de care imi este foarte dor si care nu locuieste in acelasi oras.

Sa spunem ca "dorul" dureaza de 16 ani... Atunci eram prea tineri...

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2011-08-09 16:22:09)

#8 2011-08-09 16:26:45

yoyolina
Moderator

smile e frumos cand sentimentele rezista atata vreme...
in fine, nu stiu ce ar mai fi de zis smile ai grija de tine.

#9 2011-08-09 16:27:58

Marlyn
Full member

yoyolina a scris:

smile e frumos cand sentimentele rezista atata vreme...
in fine, nu stiu ce ar mai fi de zis smile ai grija de tine.

Dupa atata nefericire, ma simt ca un copil.
Am acceptat, 10 ani, sa fiu calcata in picioare, necrezand ca se mai poate trai altfel. Nu stiu ce se intampla cu mine, poate idealismul, am acceptat lucruri pe care, inainte de a ma casatori, le dispretuiam. Am ajuns ceea ce uram. E cumplit ca persoana de langa tine sa nu dea doi bani pe Omul din tine.

Idealism, in sensul ca daca te mariti, o faci pe viata, esti a unui singur barrbat, etc. Sau prostie?

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2011-08-09 16:30:33)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.