homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce limbi straine se mai cauta in ziua de azi?

#1 2011-08-17 10:43:59

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Ce limbi straine se mai cauta in ziua de azi?

Fetelor, stateam eu asa si ma gandeam ca nu mi-ar strica sa mai invat o limba straina.
In liceu am facut, pe langa engleza si latina, si spaniola, franceza si chineza, doar ca facand atat de multe pe niciuna nu am apucat sa o aprofundez si sa zic ca m-a atras in mod deosebit. Cu engleza stau foarte bine (zic eu), dar m-ar tenta sa mai pun mana sa mai invat o alta limba straina care sa si fie la mare cautare in zilele noastre, poate ceva mai exotic.

Asa ca, daca stiti sau aveti deja experienta in domeniul asta, poate puteti sa imi dati si mie cateva ponturi, rogu-va.
Nu trebuie sa fie neaparat una foarte usor de invatat, daca imi place si ma atrage n-am problema sa pun mana sa invat.

Pe un site am gasit urmatoarea lista:

1.Suedeza, norvegiana, finlandeza, olandeza, daneza
2.Chineza, japoneza, vietnameza
3.Araba
4.Ebraica
5.Greaca
6.Turca, maghiara
7.Slovaca, ceha
8.Rusa, bulgara, albaneza, sarba
9.Slovena, poloneza
10.Germana, italiana, franceza, spaniola, engleza

#2 2011-08-17 10:56:34

popicel
Full member
De la: Cluj
Inregistrat: 2010-02-04

Re: Ce limbi straine se mai cauta in ziua de azi?

Limbile acelea sunt in ordinea dificultatii? Cel putin mie asa mi se pare. Oricum, parerea mea e ca, daca o iei dupa circulatie, ai putea sa inveti fie chineza, fie germana. Ambele trag (din cate stiu eu) greu la CV, pe langa engleza. Eu ti-as sugera germana. Ca dificultate as zice ca e de grad mediu, iar fiind prin Europa, chiar cred ca ti-ar folosi. Depinde oricum foarte mult si de slujba ta, dar multor limbi din acea lista nu le vad rostul, decat acela de a stii o limba straina in plus. Asa ca parerea mea e ca ar trebui sa te apuci de germana big_smile

Quick word of advice: Vrei sa-ti bagi p***? Pui caciula!
Daca n-ai pus caciula, nu te mira de ce ai belit p***!

---------------------------------------------------------------
Cand voi fi mare am sa fiu metrolog si depanator mecanica fina, tehnica digitala si analogica... Ori asta, ori preparator peste, raci, broaste în cherhanale si oficii. smile

#3 2011-08-17 10:58:20

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

Lady...in ultimul timp,are mare cautare rusa.
Ai sa razi dar cei din germ si austr se chinuiesc sa invete,ptr ca rusii avand acum afaceri peste tot si putere financiara mare,au invadat cam toata partea aia.
Asa ca daca te tenteaza...go!

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#4 2011-08-17 11:03:53

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Lady, unde lucrez eu ( si nu numai, la fostul job era cam la fel) se cauta destul de mult si se plateste binisor pe portugheza/germana. Bine, cel mai mult se cauta pe franceza dar aici e usor de gasit candidati.

#5 2011-08-17 11:18:35

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Lady... depinde cat de mult esti dispusa sa investesti in treaba asta, si nu ma refer neaparat la bani, cat la timp. Cel putin limbile de la primele trei puncte sunt grele si e nevoie de mult timp pentru a le invatat si cel mai mult pentru a le perfectiona, adica trebuie sa-ti placa foarte mult si sa fii dispusa sa le aloci mult timp. Posibilitatile pe care ti le deschid sunt insa nenumarate si banoase.

Universitatea Bucuresti are sectii foarte bune de chineza si de japoneza (la ultima sunt mai multi candidati si ceva mai mare bataie pe locuri). Dar se pot gasi si meditatori buni daca nu vrei sa te mai apuci de facultate, mai ales ca o sa fie al naibii de greu, daca nu chiar imposibil sa lucrezi si sa mergi la facultate.

Acum cu limbile mai usurele si de circulatie sta treaba mai lejer. Eu una as opta pentru germana, observ ca se cauta... chit ca eu nu as invata-o fiindca mi se poare al dracu de urata limba lol Nici franceza nu e de lepadat - eu chiar pe asta planuiesc sa o invat cand o sa am timp si bani de bagat in institutul francez. Sunt destul de multe alte tari in care se cere franceza si care nu sunt Franta lol

Poor is the man whose pleasure depends on another

Publicitate

loading...

#6 2011-08-17 11:24:55

wild_wind
Platinum member

Eu am observat ca germana nu e cautata decat in tarile vorbitoare de germana si si acolo daca stii engleza sau franceza e ok.

#7 2011-08-17 11:29:02

LadyPink
Platinum member
Site

Nu stiu daca voi mai ajunge vreodata sa profesez in domeniul meu (jurnalism) daca n-am facut-o pana acum dar, daca ma ajuta Dumnezeu, poate ajung pe la vreo multinationala sau mai stiu eu prin ce firma mai mare. Plus ca stiu ca "da bine" sa mai stii si o alta limba mediu spre bine cam pe oriunde te duci in ziua de azi.

Multumesc pentru raspunsuri, am mai auzit pareri si sfaturi despre orientarea spre germana. Rusa ma atrage fara sa pot explica de ce, probabil pentru ca de cativa ani ma gandesc la o vizita in Rusia cand vom putea din punct de vedere financiar.
Ma gandeam si la ideea de traducator/translator, dar acolo iti trebuie o pregatire solida. Insa, cine stie, daca pun mana pe o limba care chiar ma atrage, poate ajung sa o stapanesc foarte bine.

Ebraica iarasi mi se pare interesanta si ma atrage (din nou, fara sa pot explica tongue) si vad ca e in topul asta printre primele pozitii (e un top gasit pe un site despre cele mai cautate limbi straine, postare din 2011) si, oricum, toata lumea spune acum ca e bine sa stii si o limba mai grea/rara.

#8 2011-08-17 11:33:47

LadyPink
Platinum member
Site

Lela, stiu ca ar trebui investit mult timp, dar mie daca imi place ceva, ma motiveaza suficient de mult cat sa aloc tot timpul necesar. Nu cred ca as mai avea energie pentru a studia la facultate, ma gandeam la cursuri/meditatori (probabil intai cursuri pentru o baza si mai apoi meditatori pentru aprofundare).

Wild, ideea e sa pot face ceva cu limbile astea straine la mine in tara, nu prea ma gandesc eu la relocari de domiciliu smile

#9 2011-08-17 11:38:27

popicel
Full member
De la: Cluj
Inregistrat: 2010-02-04

Eu stiu pe cineva care a facut in facultate ( nu stiu ce facultate, una de litere mai mult ca sigur lol ) ebraica si japoneza. Dupa ce a terminat facultatea nu i-a venit sa creada cate posturi de traducator se cereau exact pentru limbile acestea doua. Si acum e traducator si e foarte multumit.

Quick word of advice: Vrei sa-ti bagi p***? Pui caciula!
Daca n-ai pus caciula, nu te mira de ce ai belit p***!

---------------------------------------------------------------
Cand voi fi mare am sa fiu metrolog si depanator mecanica fina, tehnica digitala si analogica... Ori asta, ori preparator peste, raci, broaste în cherhanale si oficii. smile

#10 2011-08-17 11:41:09

wild_wind
Platinum member

LadyPink a scris:

Lela, stiu ca ar trebui investit mult timp, dar mie daca imi place ceva, ma motiveaza suficient de mult cat sa aloc tot timpul necesar. Nu cred ca as mai avea energie pentru a studia la facultate, ma gandeam la cursuri/meditatori (probabil intai cursuri pentru o baza si mai apoi meditatori pentru aprofundare).

Wild, ideea e sa pot face ceva cu limbile astea straine la mine in tara, nu prea ma gandesc eu la relocari de domiciliu smile

aha..atunci,da-i drumul cu germana.

#11 2011-08-17 11:45:31

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

eu votez pentru germana

#12 2011-08-17 12:04:15

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Eu votez pentru suedeza, pentru simplul fapt ca e frumoasa, ca de asta m-am apucat si eu de ea. big_smile

#13 2011-08-17 19:49:35

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

Eu pt. rusa, germana si ebraica, tocmai ca si pe mine ma atrag fara un motiv anume big_smile

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#14 2011-08-17 19:59:30

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

OmniaVincitAmor a scris:

Eu votez pentru suedeza, pentru simplul fapt ca e frumoasa, ca de asta m-am apucat si eu de ea. big_smile

tu, copile, iti mai schimbi mult nick-ul? lol intr-o zi o sa iti zic din greseala pe nume lol unde imi recomanzi si mie sa ma apuc de suedeza? si nu acasa, nu cred ca o sa reusesc lol

on: si pe mine ma batea gandul sa ma apuc de germana, am vazut ca se cauta destul de mult acum, dar si limbile nordice sunt  la mare cautare smile in prima faza o sa incep sa imi perfectionez franceza, ca am cam uitat-o sad

#15 2011-08-17 20:13:51

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Da, limbile nordice, zic eu ...

lady, unde lucrezi, sau, mai bine zis, ca ce ? Daca vrei sa zici, desigur smile

Ultima oara a fost editat de kdeea (2011-08-17 20:14:07)

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#16 2011-08-17 20:15:35

sophie
Addicted member

nu pot sa raspund eu in locul ei, insa la actualul loc de munca nu prea are treaba cu limbile straine smile

#17 2011-08-17 20:18:41

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Ah. Mersi smile Eram doar curioasa daca a terminat jurnalismul dar nu lucreaza in domeniu, ce face, totusi. Pentru ca eu am ales alta facultate in detrimentul jurnalismului si na, eram curioasa. Dar o sa ma lamureasca ea daca vrea big_smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#18 2011-08-17 20:28:14

sophie
Addicted member

s-ar putea sa fii un pic dezamagita daca vei afla smile

oricum, daca vrei sa lucrezi in domeniul pe care ti l-ai ales, iti recomand sa incepi sa te implici din facultate, ca posibilitati exista smile si nu uita sa te inscrii intr-o asociatie, organizatie - aiesec ar si indicat wink am un prieten care e in anul II la facultatea unde este ai intrat si tu, in acelasi oras smile

#19 2011-08-17 20:32:57

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

eu cred ca germana se mai cauta destul de mult. cel putin mie mi-ar fi utila

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.