homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Antibioticele anuleaza eficacitatatea pilulei? - un mit?

#1 2011-08-17 12:28:22

Danna94
New member
Inregistrat: 2009-10-18

Antibioticele anuleaza eficacitatatea pilulei? - un mit?

Mit 3 : Antibioticele anuleaza eficacitatatea pilulei? Pilula este eficienta in 99% din cazuri. Rata de esec ramane neschimbata si in momentul in care femeia ia antibiotice. Cu toate acestea, este necesar sa te consulti cu medicul, intrucat exista si exceptii.

O posibila exceptie este si rifampicina, antibiotic prescris in cazul tuberculozei. Rifampicina duce la scaderea numarului de hormoni care te protejeaza de sarcina, hormoni indusi de pilula contraceptiva, insa nu se stie inca daca si cu cat creste riscul aparitiei unei sarcini.

Am gasit acest articol in site. Dar aici pe forum mereu se spune ca antibioticele afecteaza AC.... Noi ce sa mai credem?

Things will never be the same again!

#2 2011-08-17 12:30:40

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Antibioticele anuleaza eficacitatatea pilulei? - un mit?

sunt anumite tipuri de antibiotice care nu afecteaza protectia, cum ar fi biseptolul; dar in rest, exista studii care confirma faptul ca antibioticele impiedica metabolizarea anticonceptionalelor; asa ca decat sa crezi chestii publicate in diferite reviste, mai bine te-ai interesa  de chestiile astea de pe site-uri cu caracter medical.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-08-17 12:38:59

Danna94
New member

chiar de pe acest site anticonceptionale.ro, am luat articolul asta... sper sa-mi raspunda si doctoressa

ar trebui sa scrie in prospectul fiecaror pilule cu ce interactioneaza si cu ce nu... Pt k pe mine ma tot pune dentistul sa iau la antibiotice, si problema tot nu mi-o rezolva, acum m-a trecut pe tetraciclina, care se zice k ar fi slab nustiu

Ultima oara a fost editat de Danna94 (2011-08-17 12:42:29)

#4 2011-08-17 12:44:56

yoyolina
Moderator

ar trebui... pe unele scrie smile din pacate, nu pe toate... oricum banuiesc ca e cam imposibil ca pe fiecare prospect sa existe ditai' lista de interactiuni medicamentoase.

http://stirileprotv.ro/csid/sarcina-si- … ptive.html

#5 2011-08-17 12:49:36

Danna94
New member

atunci, articolul asta: http://www.anticonceptionale.ro/educati … inina.html ar trebui scos sau modificat

Publicitate

loading...

#6 2011-08-17 13:05:15

yoyolina
Moderator

aia nu mai e treaba noastra, noi ne ocupam doar de forum.

#7 2011-08-17 13:56:30

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

yoyolina a scris:

ar trebui... pe unele scrie smile din pacate, nu pe toate... oricum banuiesc ca e cam imposibil ca pe fiecare prospect sa existe ditai' lista de interactiuni medicamentoase.

Pe prea putine. Ar trebui sa scrie pe fiecare ca interactioneaza cu anticoceptionalele, asa cum scrie ca interactioneaza cu orice alt medicament. Nu stiu cine prefera sa ajunga sa faca un avort.

Ultima oara a fost editat de kdeea (2011-08-17 14:01:38)

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#8 2011-08-17 19:12:39

Danna94
New member

kdeea a scris:

yoyolina a scris:

Pe prea putine. Ar trebui sa scrie pe fiecare ca interactioneaza cu anticoceptionalele, asa cum scrie ca interactioneaza cu orice alt medicament. Nu stiu cine prefera sa ajunga sa faca un avort.

Mai bine ne protejam in plus decat asa ceva

#9 2011-08-17 19:56:55

yoyolina
Moderator

exact smile fiecare organism reactioneaza altfel... de cand iau si eu anticonceptionale, motto-ul meu e better safe than sorry; si cred ca o zic a mia oara, nu moare nimeni de la prezervativ.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.