homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Stafilococ auriu

#1 2011-08-18 12:48:41

Alecsa_andra
New member
De la: undeva in vest
Inregistrat: 2011-07-19

Stafilococ auriu

Buna,

Povestea mea incepe cam asa: de cateva luni incerc sa raman gravida, am facut toate analizele necesare care au iesit bune. Luna trecuta, vazand ca nu se intampla nimic, a facut si sotul meu spermograma si spermocultura la care i-a iesit infectie cu stafilococ auriu si enterobacter. Mi-am facut si eu secretia apoi si mi-a  iesit stafilococul auriu. El ia tratament cu norfloxacin pt 4 saptamani, insa mie pe antibiograma nu mi-a aparut norfloxacinul, iar medicul mi-o dat gentamicina injectabil 5 zile. Neavand cine sa mi le faca am recurs la varianta cu cloramfenicol 250 (tot din antibiograma) cate 2 la 6 ore timp de 10 zile. Credeti ca acesta din urma are acelasi efect ca si cel injectabil si daca mie initial mi s-a recomandat injectabil, tratamentul sotului nu suna cam banal?
Iar a doua problema ar fi ca dr mi-a zis ca putem incerca chiar si pe durata tratamentului sa concepem un copil, eu inca nu am ovulat, ar trebui sa se intample zilele acestea si ma gandesc ca tratamentul il termin probabil inainte de implantare, azi fiind a doua zi de tratament. Intrebarea ar fi daca afecteaza medicamentul cu ceva in caz de viitoare sarcina sau daca nu se trateaza stafilococul pana atunci, daca poate afecta copilul.

Va multumesc!

#2 2011-08-18 13:29:25

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Stafilococ auriu

Alecsa_andra a scris:

Buna,

Povestea mea incepe cam asa: de cateva luni incerc sa raman gravida, am facut toate analizele necesare care au iesit bune. Luna trecuta, vazand ca nu se intampla nimic, a facut si sotul meu spermograma si spermocultura la care i-a iesit infectie cu stafilococ auriu si enterobacter. Mi-am facut si eu secretia apoi si mi-a  iesit stafilococul auriu. El ia tratament cu norfloxacin pt 4 saptamani, insa mie pe antibiograma nu mi-a aparut norfloxacinul, iar medicul mi-o dat gentamicina injectabil 5 zile. Neavand cine sa mi le faca am recurs la varianta cu cloramfenicol 250 (tot din antibiograma) cate 2 la 6 ore timp de 10 zile. Credeti ca acesta din urma are acelasi efect ca si cel injectabil si daca mie initial mi s-a recomandat injectabil, tratamentul sotului nu suna cam banal?
Iar a doua problema ar fi ca dr mi-a zis ca putem incerca chiar si pe durata tratamentului sa concepem un copil, eu inca nu am ovulat, ar trebui sa se intample zilele acestea si ma gandesc ca tratamentul il termin probabil inainte de implantare, azi fiind a doua zi de tratament. Intrebarea ar fi daca afecteaza medicamentul cu ceva in caz de viitoare sarcina sau daca nu se trateaza stafilococul pana atunci, daca poate afecta copilul.

Va multumesc!

in primul rand niciodata niciodata nu schimba tu antibioticul doar pentru ca asa crezi. daca medicul ti-a zis sa iei cloramfenicol, e ok. daca tu ai facut schimbarea asta, nu e prea ok, pentru ca stafilococul auriu in particular nu e o jucarie.

tratamentul sotului nu suna banal smile atata timp cat a fost facut antibiograma. e interesant cum au iesit sensibilitati diferite, dar se poate intampla.

dupa un tratament antibiotic eu as astepta cel putin o luna pana sa raman insarcinata. mai ales ca a fost o infectie locala. sunt destui factori care pot pune cumva in pericol o sarcina, de ce sa risti tu sa adaugi unul? stafilococul auriu da, poate afecta bebeul, mai ales in momentul nasterii, nu  in timpul sarcinii.

in plus, spermograma a iesit ok? ce povestesti nu e o cauza ca sa nu ramai insarcinata.

sanatate!

#3 2011-08-18 14:51:30

Alecsa_andra
New member
De la: undeva in vest
Inregistrat: 2011-07-19

Antibioticul l-am schimbat la recomandarea medicului, pt ca nu avea cine sa-mi faca injectabil si oricum era primul din lista eficacitatii de pe antibiograma, in nici un caz nu luam dupa capul meu ca nu ma pricep la medicamente smile . Mi s-a parut totusi in neregula ca a zis ca e ok sa incerc sa raman gravida chiar din timpul tratamentului, iar de stafilococ auzisem la cineva c poate parcurge bariera placentara (sper ca e corect ce spun) si poate afecta fatul si imi e teama sa risc. Oricum am sa astept sa se incheie tratamentul mai bine, sper doar acum sa nu fie nimic, pt ca nu mi-as dori sa aduc pe lume un copil cu probleme.
Spermograma a iesit relativ bine, am postat la alt topic, am sa scriu aici ce a iesit anormal: nr. sperm. : 30.000.000/cm3 (normal peste 60.000.000/cm3), mobilitate 40% (normal peste 60% dupa 2 ore), leucocite 6200/mm3(normal <2000), morfologie 40% forme tipice, 60% amorfi. Rezultat oligospermie. Dr ne-a spus ca toate acestea sunt datorita faptului ca a fost la spermograma dupa 1 saptamana si cateva zile de abstinenta, asociat cu infectia pe care o are.
Multumesc f mult pentru ajutor si sa fie sanatate la toata lumea!

#4 2011-09-04 00:26:26

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

Uleiul de oregano cica e f bun contra stafilococului asta.

I love you. Remember. They cannot take it

#5 2011-09-04 06:01:47

moksha
Hero member

ani88 a scris:

Uleiul de oregano cica e f bun contra stafilococului asta.

poate pe langa alte tratamente antibiotice adecvate...

Publicitate

loading...

#6 2012-03-26 19:45:01

silvia.a.
Membru
Inregistrat: 2012-03-26

buna! am mult de spus asa ca o sa incerc sa fiu cincisa.
la inceputul anului mi-a aparut o inflamatie la labia dreapta, am mers la primul doctor, mi-a dat un tratament dar dupa o saptamana mi se umfla mai rau si face si puroi. am mers la spital, de frica sa nu fac septicemie, si am facut gentamicina si doxi. a doua zi dupa acest tratament, acea inflamatie se facuse ca un cos cu puroi spargandu-se. am mers din nou la spital, a alta doamna doctor mi-a facut incizie si mi-a drenat-o timp de 4 zile. toate bune si frumoase. luna urmatoare din nou a iesit puroi, prin incizie, am luat antibiotic si mi-a trecut. din nou luna urmatoare aceeasi poveste, insa de data asta domnul doctor la care am mers a reusit sa imi recolteze puroi pt analize. mi-a iesit stafilococ auriu. am facut si antibiograma si mi-a dat un tratament conform acesteia. intrebarea ar fi: imi cedeaza definitiv la medicamentul la care este sensibil? poate fi transmis prin contact sexual?

#7 2012-03-29 01:10:51

moksha
Hero member

daca tratamentul este adecvat, dupa antibiograma si in doza corecta, se va rezolva.
in principiu nu se transmite neaparat prin contact sexual....cat prin contact punct. adica si prosoape contact piele etc. depinde de situatie.

sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.