homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare pentru doctoressa!!!

#1 2011-08-19 12:03:21

adi_2010
New member
Inregistrat: 2011-01-20

Intrebare pentru doctoressa!!!

Buna ziua!
  Acum 7 luni am fost diagnosticata in urma unei sonoelastografii cu mastoza fibrochistica la ambii sani, mai precis mi-a spus ca am niste chisturi simple, cel mai mare avand 4,2 mm. Eu nu am o viata sexuala regulata, mai precis am relatii sexuale cu iubitul meu de vreo....10 ori pe an, intrucat locuim in tari diferite, iar cand se intampla ne protejam cu prezervativul.
   Este posibil ca acele chisturi sa fie rezultatul unui exces de foliculina? adica aceste chisturi se pot retrage sau vor continua sa apara si poate sa creasca??

#2 2011-08-26 09:53:00

adi_2010
New member

Re: Intrebare pentru doctoressa!!!

OK, vad ca nu am primit niciun raspuns, dar makr o opinie din partea cuiva care se pricepe cat de cat???
Mersi oricum.

#3 2011-08-26 11:19:33

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

legatura dintre chisturi si viata sexuala e mit. la 4.2 mm nu ai niciun motiv de ingrijorare. daca sunt chisturi da, pot sa dispara in timp, sa creasca, sau sa apara altele. eu zic sa stai linistita si eventual sa repeti ecografia peste 6 luni. medicul ce ti-a spus?

#4 2011-08-27 10:43:19

adi_2010
New member

OK. Medicul mi-a spus ca nu este o boala in sine, ci o problema fiziologica care trebuie doar tinuta sub observatie intrucat nu exista tratament si nu se cunosc nici cauzele exacte. Citisem pe net ca ar putea exista o cauza hormonala legata de viata sexuala si nu stiam daca e adevarat.
Multumesc mult pt raspuns!

#5 2011-08-27 18:31:41

ingerash06
New member
De la: Braila
Inregistrat: 2011-08-18

Am facut saptamana trecuta testul papa nicolau si cu secretia si nu am ajuns nici acum la un medic,as dori dak se poate sa-mi spuneti care ar fi interpretarea rezultatului...sper sa nu fie nici grav,sunt cam ingrijorata.O zi buna.

Examen citologic cervico vaginal:

-negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna
-frotiu adecvat datelor clinice
-clasa I

Examen secretie vaginala:

- polimorfonucleare: rare
- limfocite: rare
- macrofage: rare
- flora cocica: rari coci G -
- flora bacilara: bacili G +
- candida spp: absent
- trichomonas vaginalis: absent

Cam acesta ar fi rezultatul,sper sa nu fie nimic grav.

Sanatate multa!

"Transformati timpul in succes"

Publicitate

loading...

#6 2011-08-27 18:44:42

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ingerash06, ai warn pentru postare multipla. te rog sa citesti regulamentul si sa astepti raspunsuri unde ai postat prima data.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.