Varsta si frigiditatea ?!
- doinitaprof
- Membru
- Inregistrat: 2011-08-24
varsta si frigiditatea ?!
Buna ziua, Am 40 de ani si viata mea sexuala este un dezastru:libidou scazut, orgasm... dezastruos.. Ce sa fac?
cu respect, Doinita
- ionela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-03-24
Re: varsta si frigiditatea ?!
depinde si ce fel de viata duci daca ai un serviciu stresant, acasa prea multe griji, cu banii, cu, copiii, e oarecum normal sa te detajezi mai greu ai putea lua legatura cu cineva specializat si sa faceti un pic de consiliere, atat tu cat si sotul tau pentru a va ajuta sa va stabiliti prioritatile din viata voastra ca si cuplu, si de ce nu, sa va luati o mica vacanta unde sa plecati doar voi doi, undeva unde sa va regasiti, sa fiti doar voi doi!
- mature_man
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2011-02-17
Doinita,
Te-as intreba pentru inceput cum a fost viata voastra sexuala in trecut...
Ai avut vreodata orgasm? (Nu te jena sa spui "NU", aici nu te stie nimeni...) Sotul/prietenul tau insista sa aveti contact sexual si tu-l refuzi? In timp ce faceti dragoste tu simti ceva, sau esti complet pasiva, astaptand sa se termine totul cat mai repede? Ai copii, un serviciu stresant, cum zicea Ionela? Stati singuri, sau cu parintii/copii?
Pe de alta parte cred ca e un semn bun faptul ca te preocupa acest lucru, inseamna ca nu-i totul pierdut.
Tine mine: a face dragoste nu este o obligatie, este (ar trebui sa fie) un joc, o placere, o bucurie... Repet: UN JOC!
Asteptam amanunte.
MM
PS. Era sa uit, te-ai masturbat vreodata? Cum a fost?
Ultima oara a fost editat de mature_man (2011-08-24 18:39:17)
Decat sa mori cu regrete, mai bine traiesti cu amintiri.
- sub
- Platinum member
- De la: BV
- Inregistrat: 2010-05-29
trebe consiliere sexologica
Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.
- doinitaprof
- Membru
- Inregistrat: 2011-08-24
buna si multumesc celor ce imi dati raspunsuri. Pai, imi ziceti de servici stresant? asta da, cum sa nu fie cand fiind profesoara si de mate si in mediul rural cu naveta si mereu - de la an la an- scade populatia scolara si nu mai sunt clase, nu mai sunt ore... Ar mai fi atmosfera din familie: un sot stresant care numai la imperativ vorbeste si e vesnic nemultumit , copilul ma linisteste numai cand il vad, dar nu pot sa zic ca nu am simtit niciodata numic, dar desi o fac rar, mi-ar trebui cred, repet cred mult timp sa ajung la un fel de orgasm...
Referitor la masturbare: nu am facut-o nuciodata si nu cred ca simt ca as putea face asa ceva.. mi se pare ..injositor ! Deci am vreo sansa de recuperare???
Va multumesc pentru sfaturi si raspunsuri ! Toate bune !
Ultima oara a fost editat de doinitaprof (2011-08-25 07:50:52)
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
de ce ti se pare injosnitor? incercam sa ne cunoastem corpul de mici... ma rog! Ai o sansa de recuperare,insa trebuie sa incepi prin a privi in alt fel sexul...
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- V.
- Banat
- Inregistrat: 2010-08-10
doinita, in primul rand, parerea mea sicnera este ca in pat, nimic nu este injositor atata timp cat este consimtit de parteneri sau de... tine in cazul masturbarii. Asta este o metoda prin care descoperi TU ce iti place, cum iti place si astfel poti sa ii impartasesti si sotului tau.
De asemenea, faptul ca si tu si sotul tau aveti locuri de munca stresante cu siguranta afecteaza viata sexuala a cuplului dar ceea ce trebuie tu sa intelegi este ca nu poti sa rezolvi singura aceasta problema. Faptul ca sotul tau se tot rasteste si are un comportament ... rece sau, nu mai tin minte exact cum l-ai numit nu-i un lucru bun si de ce?! Pentru ca iti taie elanul. Incearca sa vorbesti deschis cu el si sa faceti mici eforturi impreuna.
Legat de viata ta sexuala incearca sa capeti in primul rand incredere in tine si libertate de exprimare a propriei sexualitati. Asta iti trebuie prima si prima data. Lasa complexele si idile de genul " asta e injositor, asa ceva nu se face, asta e pentru femeile usoare" sau mai stiu eu ce la usa cand ajungi in dormitor. Fa-i mici surprize sotului tau (de genul... un costumas, un dans inainte, un masaj, orice crezi tu ca i-ar face lui placer), si cel mai important, vorbiti.
Singura modalitate de a pastra o viata sexuala activa si fructuoasa sau de a o imbunatati este comunicarea dintre parteneri. Spune-i sotului tau cand face ceva ce-ti place sau cand vrei sa faca altceva, spune-i ce vrei si de asemenea intreaba-l si pe el ce anume isi doreste.
Ai 40 de ani, nu 80, tu acum esti femeie cu adevarat, nu te considera barana sau... nu considera ca 'vremea ta a trecut'. Genul acesta de mentalitate nu te ajuta si distruge nu numai viata de cuplu ci si increderea in sine si stima. Cineva a spus mai sus ceva de consiliere. Este chiar o idee foarte buna pentru ca in odata cu trecerea timpului consilierea nu mai da aceleasi rezultate. Acum poti sa actionezi, incearca o consiliere de cuplu si mai ales, incearca sa mergeti si separat. Ca sa rezolvati problemele de cuplu trebuie mai intai sa va regasiti, fiecare dintre voi si sa va puneti ordine in ganduri.
Succes!
- mature_man
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2011-02-17
Pe cat este de frumos raspunsul lui V, pe atat este de dezolanta atitudinea Doinitei :-(
Poate ca la fel de "injositor" i se pare si sa-l astepte pe sotul ei in pat, imbracata sumar, doar cu un chilotel dantelat... Sau, Doamne fereste, sa-l atinga pe sot in zona genitala. Totusi doamna in cauza tanjeste dupa "un fel de orgasm", ca asa a vazut la telenovele ca se face. Insa ar fi bine sa fie intuneric bezna, pozitia misionarului, pe muteste, si in timp ce sotul isi indeplineste indatoririle de taur comunal (nu e nicio aluzie), Doinita sa se viseze pe o pajiste inflorita si sa aiba un minunat orgasm. Dupa care fuguta la baie si ne spalam foarte bine, ca deh, sunt si ceva secretii (injositoare) la mijloc.
Dar sunt prea rau!!! Repet, Doinita are macar dorinta si deschiderea de a face ceva in directia buna.
Hai s-o lasam balta cu masturbarea... Sfaturile date de V sunt insa foarte frumoase si, cred eu, perfect aplicabile.
Succes!
MM
Decat sa mori cu regrete, mai bine traiesti cu amintiri.
- miruna25
- Full member
- Inregistrat: 2007-01-28
Doinita, in primul rand ca problema vine in primul rand din atitudinea ta in privinta sexului--deduc din partea cu masturbarea este injositoare. Dar in afara de asta, cred ca libidoul poate intr-adevar sa scada cu varsta, la fel si placerea. Un tratament hormnal sau ceva asemanator ar putea sa ajute. Dar cred ca cel mai bine, daca intr-adevar e ceva ce vrei sa adresezi, ar fi sa vorbesti cu cineva care se pricepe. Noi putem sa iti spune orice aici, sa fii mai deschisa, ce bine e sa experimentezi, etc, dar nu cred ca o sa schimbe ceva din comportamentul tau sau din modul de gandire de atatia ani....
Always remember that true beauty comes from within: from within bottles, jars, compacts, and tubes :-).
- V's bunny
- Full member
- Inregistrat: 2009-05-03
Buna, fetelor! Prietena mea cea mai buna nu a simtit niciodata placere sexuala, desi are 24 de ani si e activa sexual de vreo 3. Mentionez ca a avut mai multi parteneri sexuali, dintre care cu unul dintre ei a avut o relatie de 2 ani. Cu niciunul, spune ea, nu a simtit niciun pic de placere in pat. Am avut nenumarate discutii cu ea pe tema asta fiindca ma supara inclusiv pe mine sa stiu ca nu se bucura de sex niciun pic... Imi spune ca pe ea n-o excita nici ideea de sex, nu simte nimic la penetrare, ce-i drept, nici durere, dar nici vreun pic de placere. N-are sens sa va mai spun ca nu stie ce e ala orgasm. O vina pe care i-am atribuit-o de la inceput e ca nu a vrut sa incerce sa se masturbeze niciodata, nici singura, nici cu vreun prieten. Mie asta mi s-a parut mereu esential mai ales pt o femeie, chiar cred ca ar putea-o ajuta sa se descopere sau sa declanseze ceva in ea, deschiderea catre placere. Am sfatuit-o sa se duca la consiliere de specialitate, s-a dus, dar a renuntat intre timp fiindca nu s-a schimbat nimic. Stiu ca si terapeutul a sfatuit-o sa se masturbeze si n-a incercat nici atunci. Amandoua am ajuns la concluzia ca e frigida si sincer, nu mai stiu ce s-o sfatuiesc. Am abandonat si faza cu masturbarea, desi ea a zis ca recent a incercat, dar n-a simtit nimic nici de data asta. Mentionez ca nu a avut contacte violente care sa o fi traumatizat sau ceva de genul asta. Ce parere aveti?
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
pai penetrare nu, masturbare nu... oral a incercat? sau handjob?
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- V's bunny
- Full member
- Inregistrat: 2009-05-03
Ea zice ca a incercat tot, nu e timida sau ciudata din punctul asta de vedere, adica e destul de deschisa la minte in ceea ce priveste sexul, dar spune ca nu simte niciun pic de placere Oare chiar nu se poate trata in vreun fel chestia asta? parca mie imi pare mai rau decat ea
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|