homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Obsesie sau adevarata problema?!

#1 2011-09-01 23:10:09

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Obsesie sau adevarata problema?!

Am ales sa deschid topic-ul asta,pentru ca am considerat ca problema mea nu se incadreaza la niciun alt topic,daca domnisoarele moderatoare vor hotari inchiderea lui prin indicarea altuia asemanator,nu-i bai big_smile
Mbun. De prin martie mie imi pica parul,in cantitati "industriale" in opinia mea;am incercat masti naturale,cumparate,pastilute. Mi se pare ca nimic nu stopeaza chestia asta.
Adevarata mea dilema vine din urmatoarea chestie:merg la saloane,petrec timp cu prietenele pieptanandu-ma in prezenta lor insa nimanui nu i se pare asa tragica problema mea...pana nici fetelor de la saloane care au contact cu parul meu si vad si ele ca pica,am zis ca ele poate nu dau importanta si nu vor sa ma ingrijoreze,dar si prietenele mele sustine aceasi chestie:ca pica parul in cantitati normale,cat e normal sa pice unei persoane pe zi.
Imi petrec ore in sir citind forumuri -discutii despre caderea parului,de asemenea,petrec ore bune incercand sa gasesc solutii pentru chestia asta.
Oare a devenit o obsesie pentru mine chestia asta,sau chiar e o problema si incearca cei din jur sa ma menajeze?!

#2 2011-09-01 23:18:26

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Re: Obsesie sau adevarata problema?!

este o obsesie, nu da cu rosii insa eu personal cand vad ca pica il scurtez cu 2 degete si nu mai pica....pana creste si o luam de la capat...de fapt eu am un prag al lungimii de la care incepe sa cada ca daca il tund cu 2 palme sa zic nu pica pana nu a crescut pana la lungimea respectiva...nu stiu sa iti spun si de ce pica la lungimea respectiva insa stiu sigur ca fac noduri si suport mai greu peria in par deci probabil de aici pleaca problema...

ai un par lung?

mai cade si de la o alimentatie defectuasa, chiar daca mananci corect exista sanse sa nu mananci o gama variata si deci sa iti lipseasca niste nutrienti

cade si de la stres care de regula aduce dupa el si o imunitate scazuta

...exista un topic dedicat parului si cred ca ai postat la un moment dat acolo insa nu bag mana in foc, din nou nu da cu rosii big_smile

#3 2011-09-01 23:19:19

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Am avut si eu un timp problema asta, pica si mie mi se parea ca pica mult. Dar dupa cateva luni, am observat ca volumul parului nu se modifica, cantitatea ramanea aceeasi, deci am hotarat ca e normal cum cade, atata timp cat nu afecteaza podoaba capilara in profunzime. Tu ai observat schimbari remarcabile? Sau doar ca iti pica zilnic mult? Daca pe scalp ramane constant, e ok.

#4 2011-09-01 23:28:44

*joy*
Insomniac member

sleep,da,am scris si pe acolo,dar problema de o am eu,se invarte in jurul unei chestii psihice...cred neutral Nu am parul lung,am o tunsoare bob,care acum a ajuns pana la umeri,deci nu e f lung. Mama lui de stres,nu pot fi stresata tot anul  lol
heart,sa stii ca nici la mine nu e vreo modificare a volumului,chiar deloc si nici spatii goale nu mi-au ramas,desi in 2 randuri,am avut impresia ca mi-au picat suvite groase.

Dar mi se pare groaznic,cand fac curatenie in baie si strang atata par,si de pe parchet la fel... Tind sa cred ca am ramas cu o chestie,o obsesie in ceea ce priveste caderea lui.

#5 2011-09-01 23:29:48

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Publicitate

loading...

#6 2011-09-01 23:43:03

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

asta e topicul http://forum.anticonceptionale.ro/t1904 … ul---.html   dar nu cred ca problema ta se incadreaza aici...acum eu nu stiu cat de mult e prea mult in ceea ce priveste caderea parului insa daca strangi pumni intregi de par si e plin covorul, parchetul, gresia inseamna ca e prea mult.
Mie cand imi cadea pai daca trageam de el asa usor ramaneam cu 10 fire in mana...a si sa stii ca e posibil sa fie si iluzie optica, daca il ai lung ti se pare foarte mult desi e vb de cateva fire

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#7 2011-09-02 09:03:00

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

bia, eu zic ca nu ar strica sa faci niste analize de sange smile poate ai lipsa de ceva, si de aia parul tau e slabit.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#8 2011-09-02 09:41:53

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

bia,eu sunt in aceeasi oala smile daca tu esti obsedata de asta,inseamna ca si eu sunt lol  doar ca in cazul meu,e mult mai grava problema.

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#9 2011-09-02 10:24:38

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Chiar daca e o problema reala e in mod sigur si obsesie, pentru ca tu asa o tratezi (psihic vorbind). Toata lumea are probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave, dar sunt multi care le percep ca pe ceva ce va trece de la sine, gandesc pozitiv si nu se streseaza.
Eu sunt din categoria celor obsedati, din pacate.

Nu spun ca nu e grav, dimpotriva ar trebui sa faci ceva ca sa te linistesti (analize, vitamine...). Eu n-am probleme cu parul, dar na, tot imi mai cade, iar cand gasesc fire de par pe parchet parca mi se face rau... mai ales ca il am lung si nu suport sa il adun de pe haine. Solutia mea: dupa ce il spal si se usuca il pieptan pana cade tot ce ar fi putut sa cada, apoi nu mai am probleme vreo 2 zile, apoi iar il pieptan bine si tot asa. In felul asta mi se pare normal sa imi cada mai mult daca "trag" de el, decat sa astept sa imi cada de la sine.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#10 2011-09-02 10:47:03

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

pai... s-ar putea sa fie un pui de obsesie pe aici... inteleg ca mai multe persoane au vazut cam cat par iti cade si au fost de parere ca nu e dramatica situatia. acum sigur ca nu iei de bun tot ce zice X sau Y, totusi uneori ne mai raportam si la ce zic cei din jur, la ce anume considera si ei ca ar fi "normal". chiar tu spui ca nu observi vreo diferenta in ceea ce priveste volumul, ca n-ai gauri sau mai stiu eu ce. poate ca ar fi bine sa incepi sa te mai gandesti si la altceva. parul cade, asa e in firea lucrurilor, nu vad niciun motiv de stres aici.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#11 2011-09-02 12:03:54

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

cica e normal sa cada cam 100 de fire pe zi - ceea ce mie mi se pare mult lol
poate si eu sunt obsedata, dar cand ai parul rar ca si al meu nu prea iti convine sa-ti cada cate 100 de fie zilnic roll

referitor la cazutul parului cand ajunge la o anumita lungime, e din cauza greutatii lui. la lungimea aceea parul e greu si cade din acest motiv. evident ca fiecare din noi avem o anumita limita a lungimii la care el e greu.

de asemenea, imi cad mai multe fire at cand trebuie spalat

#12 2011-09-02 12:08:00

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

eu stiam de 50 de fire, 100 ar fi un smoc cam grosut hmm
si da, si mie imi cade mai mult cand e murdar

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#13 2011-09-02 12:20:43

AwesomeAngel
Diamond member
Inregistrat: 2008-11-18

hmm, mie-mi cade si nu m-am gandit ca o cauza ar fi ca e prea lung si ii e greu sa se tina (acolo, la inaltime lol )
eu de cate ori dau cu mana prin el, scot 2-3 fire ... n-am stat sa le numar, dar cred ca ajung la 100/zi neutral
ma sperie numai gandul ... o fi si la mine tot obsesie cesafac
teoretic am aflat cauza (anemie+lipsa vitaminelor) si sper ca in doua luni sa va dau o veste buna smile
am in plan sa-l scurtez cu 10-12 cm (si gandul asta ma sperie sad ) si sa urmez cu sfintenie cura de bulinute tillfreds
Doamne-ajuta! big_smile

"I may not be perfect, but all parts of me are pretty awesome!" angel

#14 2011-09-02 13:37:53

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Cred ca toate femeile au o mica obsesie cu caderea parului. Mie daca imi cade prea rau dimineata parca imi strica ziua.  lol  Dar atata timp cat nu raman cu trei fire in cap cred ca e ok pentru ca el se regenereaza.

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#15 2011-09-02 13:46:23

*joy*
Insomniac member

De ce zic ca e o obsesie:pentru ca in fiecare noapte,de vreo 2saptamani,visez ca imi trec mana prin par si ca imi cad toate suvitele de par. Eu consider ca e fondata obsesia mea,cand vad atatea fire de par,cand strang atatea fire de peste tot,dar cand le pun pe toate la un loc parca nu`s multe.
Ma ingrijoreaza faptul ca am ajuns sa citesc fffff mult despre caderea parului,incercand sa-mi distrag atentia de la asta,fac ce fac,si tot acolo ajung.
Si ma gandesc pe de alta parte,mergand des la saloane,ma gandesc ca cineva tot mi-ar fi spus la un moment dat,s-ar fi mirat de cat par cade...dar nimic  neutral
Cred ca sunt nebuna!

#16 2011-09-02 14:56:15

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Eu cred ca e un cerc vicios aici: iti cade parul, ceea ce nu e o tragedie, dar tu te stresezi foarte tare din cauza asta si din cauza stresului, fie iti cade mai mult, fie ti se pare tie ca e mai mult. Poate totusi n-ar strica sa-ti faci niste analize de sange si sa vezi daca nu e vreo problema medicala, poate daca ai confirmarea si unui medic ca nu sunt probleme o sa te mai linistesti.

#17 2011-09-02 15:54:08

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu am avut problema asta cand am trecut de la par scurt de tot la par lung, si parea ca pica asa de mult, dar am inceput sa numar firele de par care cadeau (am numarat 2 zile) si erau in limitele normale (intre 50 si 100) si dupa experimentul asta m-am linistit lol

Incearca si tu, poate iti trece obsesia.

#18 2011-09-02 15:58:29

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

la mine asta cu numaratul a avut exact efectul invers: am ajuns pe la 200 si m-am ingrozit disperat, mai ales ca inca nu terminasem de numarat.

#19 2011-09-02 17:06:10

dianah
Sr. member
De la: Zalau
Inregistrat: 2009-02-09
Site

si eu am numarat firele cazute dupa ce l-am spalat si erau peste 100,plus cate fire or fi cazut in timp ce-l spalam,sigur cel putin inca 100.deci la mine e cam grava situatia.

5 Octombrie 2012 a venit pe lume minunea noastra hjarta
Larisa Ema,mami si tati te iubesc pana la cer si inapoi!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.