homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Simptome sarcina

#1 2011-09-06 18:46:57

adelina14
New member
Inregistrat: 2010-12-21

Simptome sarcina

Buna ziua! Pe data de 27 am avut un contact care teoretic ar trebui sa fi fost protejat adica a ejaculat in exterior, iar prietenul meu ma asigura de asta. Am simtit ceva dureri, iar seara cand am mers la toaleta mi s-a intamplat sa imi curga sange. Nu a fost prima data, deoarece am mai patit asa dupa contact. Dupa calculele mele in ziua repectiva a avut loc si ovulatia si de aceea am crezut ca mi-a curs din cauza asta. Pe data de 1 insa, la 6 zile dupa, seara la toaleta mi-a curs din nou sange ceea ce m-a ingrojorat ca ar putea fi sangerarea de nidatie. Urmatoarea zi au inceput sa ma doara si sanii, lucru normal deoarece pe 10-11 ar trebui sa ma imbolnavesc(luna trecuta m-am imbolnavit pe 13), iar durerea de sani o am lunar. Mi-am facut 2 teste, unul pe data de 2 si altul astazi, amandoua iesind negative. Mi-e frica totusi de o sarcina si sa nu confund simptomele ei cu cele premenstruale. De asemenea simt si o usoara stare de oboseala, care tot asa poate fi un simptom sau poate fi de la stres. Astept o parere, orice. Va multumesc

#2 2011-09-06 18:58:06

Bun_Bun
Full member
De la: House of pain
Inregistrat: 2007-01-06

Re: Simptome sarcina

Simptome nu se poate sa ai inca de acum. Mai asteapa pana se fac 3 saptamani de la contactul de pe 27 ( August?) si repeta testul. Abia atunci va fi concludent. Succes!

Failure teaches Success!

#3 2011-09-06 19:06:28

adelina14
New member

Da...27 august...nu stiu, sunt destul de ingrijorata. Mi-e frica da nu am ce face decat sa astept sad...sa vedem daca imi vine si ciclul.

#4 2011-09-06 19:20:16

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

1: menstruatia nu e o boala, e ceva normal.
2: bun_bun are dreptate, simptomele de sarcina nu apar atat de repede.
3: coitul intrerupt nu este o metoda contraceptiva sigura, nu mai vorbesc de efectele negative asupra partenerului (dupa o perioada indelungata de practicare a acestui "sport" poate aparea impotenta)
4: testul de sarcina se face corect la 3 saptamani de la contactul cu risc sau la o saptamana de intarziere a menstruatiei; testele de sange pe de alta parte, se pot face la minim 2 saptamani de la contact.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2011-09-06 19:21:54

Bun_Bun
Full member
De la: House of pain
Inregistrat: 2007-01-06

Oricum, nu te ingrijora de pe acum, ca iti faci rau singura. Stiu ca e greu, dar trebuie sa te stapanesti.

Failure teaches Success!

Publicitate

loading...

#6 2011-09-06 19:30:44

adelina14
New member

Da nu am vrut sa spun ca ciclul e o boala. M-am referit ca sa astept sa vedem daca imi vine, ca atunci nu as mai avea motive de ingrijorare. Ideea e ca am citit in multe locuri ca dupa nidatie la 3-4 zile ar trebui ca testul sa fie concludent si plus ca pe testul cumparat scrie ca arata corect dupa 7 zile. Acum in fine...probabil e totusi prea repede pt a fi concludent. Dar e foarte greu sa stau linistita, fara sa ma stresez sad

#7 2011-09-06 19:34:51

yoyolina
Moderator

stiu ca nu la aia te-ai referit, dar vad ca e la moda sa spui "ma imbolnavesc", in loc de "sunt la menstruatie", de parca alea cateva zile de sangerare sunt echivalentul unei boli ce necesita carantina...

testele de sarcina uzuale masoara nivelul hormonului de sarcina din urina smile nu zic ca astea "de ultima generatie", "hi tech" sau cum vrei sa le zici nu sunt capabile sa dea un rezultat corect atat de repede... ideea e ca hormonul respectiv este secretat de placenta, placenta careia ii sunt necesare cateva zile buuune sa se formeze smile de aia e mai bine sa ne luam dupa regulile de moda veche (3 saptamani respectiv o saptamana), ca e mult mai sigur asa.

stiu ca e foarte usor de zis "calmeaza-te, ce-o fi o fi", dar alta solutie chiar nu ai; in plus stresul poate determina intarzierea menstrei, care la randu-i, provoaca si mai mult stres big_smile e un cerc vicios; ce sa mai vorbim de simptomele induse de sarcina, rezultatul mariei sale autosugestia

#8 2011-09-06 19:42:05

adelina14
New member

Sper din tot sufletul sa imi vina ciclul la timp si sa termin cu stresul asta care ma urmareste deja de 3-4 zile sad Multumesc frumos pentru sfaturi !

#9 2011-09-06 19:43:53

yoyolina
Moderator

inchei cu deja banalul cliseu: folositi o metoda sigura si sanatoasa de contraceptie smile

#10 2011-09-12 15:51:11

angels22
New member
Inregistrat: 2011-09-04

Hello
Fetelor imi puteti spune si mie daca simptomele de sarcina apar treptat sau brusc? adica te trezesti dintr-o data k ai toate simptomele cunoscute in sarcina.
multumesc

#11 2011-09-12 15:54:56

yoyolina
Moderator

depinde de la femeie la femeie; unele norocoase nu au nici un simptom toata sarcina (in afara de evidenta burtica scoasa la inaintare).

#12 2012-09-13 17:06:09

cotubatura
New member
Inregistrat: 2010-06-18

buna, incercam cu sotul de doua luni sa avem un bebeu, in prima luna pe data de 12 august mi-a vebit cateva picaturi maronii dupa care pe 13 a fost ca si un ciclu normal (la mine tine cca 4-5 zile, prima zi cu dureri foarte mari, a doua zi foarte ambundent si dureri moderate, iar in a treia si a patra zi cateva picaturi iar in a cincea aproape de loc), si in 14 iar cateva pete maronii, la 10-12 zile de la primele pete am avut contac sexul pana la 17 zile, luna aceasta pe 12 septembrie ar fi trebuit sa imi vina, mentionez faptul ca am un ciclu de 30 zile, aseara au fost cateva picaturi maronii, azi la fel doar ca ceva mai mult, greturi nu am, am pofta foarte mare de dulciuri in special cicolata orice tip, pofta de mancera nu prea am, urinez mai des ca deobicei, doar ca ma dor sanii, ovarele ca si cum as fi la ciclu, dar sun suportabile ca si cele premenstrulale, cateodata am si dureri de cap si uneori mici ameteli, parca as lesina dar ii doar senzatia respectiva, sper din tot sufletul sa fie un bebe, a facut un test pe 12 dar a iesit negativ, ma gandesc ca este prea repede, luna trecuta am fost la ecigraf sperand ca va fi o sarcina dar era prea de vreme si am avut o anexita, dar doc. mi-a spus sa incep tratamentul cu augmentin de 1g dupa data de 20 august, sa nu fie posibila sarcina, dar nu am facut nici un tratment cu nimic. am luat anticonceptionale aproape 6 ani, dar de anul trecut am renuntat la ele. va rog un sfat! multumesc
si le doresc la toate aspirantele BAFTA MULTA!!!!

#13 2012-09-13 19:35:28

cotubatura
New member

se poate un raspuns ceva ca nu stu cu cine sa vorbesc, la medic ma duc pe saptaman viitoare, dar pana atunci mnu stiu ce sa fac, un test de sarcina voi reface peste cateva zile, dar vreau sa stiu si alte pareri

#14 2012-09-13 19:39:49

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

pai la simptomele pe care le acuzi, poate fi sarcina, cum la fel de bine din dorinta prea mare de a avea bebe, pot fi simptome induse.
eu un an de zile am avut "simptome" luna de luna fara sa fiu macar o data insarcinata smile aveam greturi, pofte, dureri, discomforturi dar nu era nimic. mi le inchipuiam singura. in luna cand n-am mai simtit nimic, si testul a fost pozitiv smile
asteapta inca 2 3 zile si refa testul. sau fa un test din sange bhcg, ala spune 100% daca esti insarcinata.

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#15 2012-09-13 21:14:42

cotubatura
New member

multumesc pentru raspuns, inca nici acum nu mi-a venit ciclu doar vreo 2 3 picaturi maronii mai deschise spre culoarea ciclului, sper sa fie peste cateva zile testul pozitiv ca nu mai am rabdare multumesc inca odata si noapte buna tuturor
bebe  big_smile  wave

#16 2012-09-19 23:34:12

cotubatura
New member

buna, in data de 13 spre 14 mi-a venit ciclu, cred,  ca ma tinut sangerarea doar 2 zile, si vreo 2 zile doar niste pete maroni, speram, sa fie sarcina, si as avea o intrebare oare de cand se poate calcula ovulatia? dac in 12 mia venit niste pete maronii oare de atunci se calculeaza prima zi?
cred ca nu stiu eu sa calculez bine perioda de ovulatie, ma poate ajuta si pe mine cineva?

#17 2012-09-20 02:05:59

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-02

poti afla asta cu test de ovulatie daca nu iti iese calculul asa.

#18 2012-09-20 09:37:23

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

cotubatura, ziua 1 a ciclului e prima zi de sangerare. spotting-ul nu se ia in calcul. ovulatia ar trebui sa apara prin ziua 14. poti face teste de ovulatie, asa cum ti-a recomandat cata.cata.
doar de 2 luni vine asa putin? test de sarcina ai facut?

#19 2012-09-20 13:28:48

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

ovulatia ar fi in Z14 in cazul unui CM de 28 de zile.

daca CM-ul tau este de 30, ovulatia probabil a fost undeva in Z16.
poti monitoriza ovulatia ecografic, cu ajutorul OPK-urilor(asa cum ti-a zis cata) sau cu ajutorul temperaturii bazale.
si mucusul cervical te poate ajuta sa afli cand ovulezi, in perioada fertila devine abundent , transparent, alunecos si elastic...seamna cu albusul de ou.
perioada fertila o poti calcula si cu ajutorul calendarului (Ogino-Knauss): x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.
pentru ast ar fi ideal sa stii macar ce durata au avut, macar,  ultimele 6 CM-uri
goodluck  poate esti  gravida

.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.