Interpretare analize-2
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Re: interpretare analize
n-ai pentru ce. sanatate!
- andradatuturiga
- Membru
- Inregistrat: 2011-10-03
buna ziua.am facut un examen de secretie vaginala si am avut urmatorul rezultat Examen microbiologic secretie vaginala ANALIZE REZULTATE Examen microscopic: Epitelii superficiale relativ frecvente Epitelii intermediare rare Epitelii parabazale absente Epitelii bazale absente Alte celule absente Leucocite relativ frecvente Hematii absente Trichomonas absent Germeni lactobacili Levuri absente Cultura bacteriana Doderlein Cultura fungi negativa daca a-ti putea sa imi spuneti ce inseamna. multumesc anticipat
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
andra, este totul bine
- anndreiutzaca
- Sr. member
- De la: far..far away
- Inregistrat: 2009-08-13
Buna, Ma puteti ajuta si pe mine cu interpretarea analizei de secretie pt ca ajung abia marti la med de fam..
Celule epiteliale pavimentoase,superficiale-relativ frecvente,izolate si in gramezi. leucocite-rare hematii-absente Flora microbiana:polimorfa,relativ abundenta,coci Gram pozitivi cocobacili si bacili mici Gram pozitivi predominanti,lactobacili Doderlein relativi. Alte elemente :absente Trichomonas vaginalis,Candida,Neisseria
Multumesc!
Ultima oara a fost editat de anndreiutzaca (2011-10-07 15:43:23)
Mami de Iustinel Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti ! "Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey
- anndreiutzaca
- Sr. member
- De la: far..far away
- Inregistrat: 2009-08-13
Mami de Iustinel Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti ! "Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
mie nu-mi spun mare lucru analizele de secretie. mult mai relevante sunt culturile din col.
pare a fi o infectie ("Flora microbiana:polimorfa,relativ abundenta"), dar nu stim cu ce. parerea mea e ca ginecologul care ti-a recoltat e mai in masura sa iti interpreteze rezultatul decat medicul de familie.
- Ravia
- New member
- Inregistrat: 2011-10-21
Buna seara, doamnelor
Ma confrunt si eu cu urmatoarea problema si sper sa ma puteti ajuta cu anumite sfaturi. De aproximativ 10 luni ceva nu este tocmai in regula "acolo", ceea ce s-a dovedit a fi o candida, in urma unui consult ginecologic si tratata in repetate randuri cu diferite remedii nu pare sa cedeze. De o luna am luat si mai in serios problema facand diferite analize Hematologia a evidentiat : leucocitoza cu neutrofilie si usoara monocitoza Urina:rare celule epiteliale plate;rare leucocite Urocultura:negativa Analiza cervico-vaginala:modificari reactive asociate inflamatiei Secretie vaginala:Celule epiteliale pavimentoase, superficiale-relativ frecvente, izolate si in gramezi. Leucocite-rare Hematii-absente Flora microbiana:polimorfa, relativ abundenta, coci Gram pozitivi cocobacili si bacili mici Gram pozitivi predominanti, lactobacili Doderlein relativi. Alte elemente: absente Trichomonas vaginalis, Neisseria, Candida Realizand aceste analize la un laborator am mers pentru interpretarea rezultatelor la medicul de familie si am primit ca tratament: Zinnat-7zile, Arcoxia-7zile, Uricol-14 zile, Bio-Sun-14 zile.-diagnosticul fiind de infectie urinara nelocalizata . In doua zile voi termina complet tratamentul si disconfortul s-a diminuat insa nu a disparut definitiv. Imi puteti spune tinand cont de toate cele mentionate mai sus daca problema mea fost tratata corespunzator?
Multumesc!
Ultima oara a fost editat de Ravia (2011-10-22 11:19:34)
- Ravia
- New member
- Inregistrat: 2011-10-21
Nu ma poate ajuta nimeni ?
- livika
- New member
- Inregistrat: 2011-09-13
buna fetelor ma puteti ajuta si pe mine ca iar sunt nelamurita am primit tratament cu augumentin la 12 ore si metronidazol tot la 12 ore 7 zile,nu sunt prea multe medicamente totusi luatre deodata?eu deja am flora vaginala distrusa si mi-a dat sa nu fac candida canesten ovule si pe urma dupa toate medicamentele astea sa pun ovule cu gynielle,trebuie sa iau o pastila augumentin si metronidazol cate 2 pastile la 12 opere credeti ca in regula cate 3 pastile deodata?
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
- livika
- New member
vaginoza bacteriana si scrie asa in analize secretie col uterin celule epiteliale -re;ativ frecvente ,izolate si in gramezi,plicaturate si distruse in proportie de 66% celule epiteliale-rare,leucocite -rarehematii-absente,levuri absente,flora microbiana bacili gream pozitivi,poliformi(probabil donderlein),bacili gram negativi-relativ frecventi,coci gram pozitivi,izolati in perechi-rari pe mediile insamantate s-au dezvoltat foarte frecvente colonii de bacili klebsiella spp,nu s-a dezvoltat streptococ
- moksha
- Hero member
si ai antibiograma pentru klebsiella?
later edit: cred ca ar trebui sa repeti analiza, sa nu fie o contaminare...cred ca mai degraba e vorba despre o infectie urinara. deci eu in locul tau as repeta cultura de secretie vaginala plus as face urocultura. mie, personal, nu mi se pare prea grozav tratamentul pe care l-ai primit, metronidazolul nu inteleg pentru ce ti l-a dat, iar pentru klebsiella trebuie o cefalosporina, augmentinul nu e grozav.
oricum, discuta toate aspectele cu medicul tau, care iti cunoaste cel mai bine cazul.
sanatate!
Ultima oara a fost editat de moksha (2011-10-30 12:42:15)
- livika
- New member
am atibiograma pt klebsiella amikacin AN-SENSIBIL AUGUMENTIN AmC-sensibilaztreonam-sensibil cefoperazon--sensibil ceftriaxon--sensibil cefuroxime--sensibil ciprofloxacin,gentamicin,imipenem,norfloxacin,levofloxacin,ceftibuten--sensibil si rezistent la ampicilinAM,doxycyclineD,biseptol nu stiu de ce mi-a dat metronidazol si canesten ovule ,mi se par prea multe medicamente cate 2 pastile de metronidazol la 12 ore si plus augumentinul probabil toate luate odata
- moksha
- Hero member
chiar daca ti-a iesit sensibil la augmentin, in vivo cel mai adesea nu este, asa ca eu as fi optat pentru o cefalosporina (Ceftriaxon, cefuroxim) sau pentru o fluorchinolona.
parerea mea e ca ar trebui sa consulti si un alt medic, sau sa discuti exact cu medicul tau inca o data.
- livika
- New member
da ,pai medicul meu este in concediu pana pe 11 noiembrie si am mers la alt medic deaia sunt si derutata
- moksha
- Hero member
e greu sa imi dau cu parerea pe forum, dar:
1. ca ti-a iesit klebsiella la cultura secretie vaginala ma face sa cred ca ai nevoie si de urocultura, neaparat 2. klebsiella e o bacteriuta mai rautacioasa, prin urmare trebuie tratata atent, cum ti-am scris mai sus, fluorchinolona sau cefalosporina 3. nu imi e clar pentru ce e metronidazolul, care pe langa asta mai e si un medicament foarte neplacut, cu o tona de efecte, pe care chiar nu are rost sa il iei daca nu trebuie
toate astea puse cap la cap inseamna ca: 1. ori astepti pana vine medicul tau, ceea ce nu prea te sfatuiesc 2. ori mergi la alt medic 3. ori mergi la medicul care ti-a prescris tratamentul si ii ceri lamuriri in legatura cu ce te ingrijoreaza
sanatate!
- livika
- New member
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
moksha eu cred ca metronidazolul ala i la dat pt vaginita cu klebsiella. Aceasi chestie mi-a dat si mie dr cand am avut infectia cu enterococ ( metronidazol + antibioticul la care era sensibil). Maj. ginecologilor dau metronidazol .
What doesn't kill me, makes me stronger
- moksha
- Hero member
da, dar klebsiella nu raspunde in mod deosebit la metronidazol, ca sa nu zic deloc. plus ca nu e nici macar pe antibiograma. e bun pentru vaginozele nespecifice, mai ales pe gram negativi anaerobi, foarte bine pe Bacteroides si chiar gardenerella, dar eu nu cred ca e indicat pentru o infectie cu Klebsiella.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|