homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Remedii naturiste pentru cistita

#1 2011-09-14 14:05:56

Alinutza79
New member
Inregistrat: 2008-08-08

Remedii naturiste pentru cistita

Salutare tuturor!

Cum am mai scris pe acest forum sufar de cistite repetate!(usturime la urinat, arsura si usturime in partea de jos, dureri)
Insa in ultimile 3 luni se pare ca nu mai scap de ele!Imi fac viata un calvar!
Pana acum am fost la 2 medici-am luat 2 scheme de tratament care includeau si antibiotice, ovule + antiinflamatoare! Simptomele trec 2-3 saptamani apoi revin
Si sotul a urmat tratament cu antibiotic la sfatul primului medic!

Foarte important este ca am facut urocultura cu antibiograma si a iesit negativa  - de 2 ori inainte de a incepe tratamentul cu antibiotic (deci rezultatul nu a fost influentat in iniciun fel).
Sumar de urina nu am facut!

De ieri am inceput sa iau Urinal si incerc sa beau foarte multe lichide.

Va rog sa-mi recomandati ce altceva as mai putea luat (remedii naturiste fara posibile reactii adverse). Sunt dispusa sa incerc si "leacuri babesti", nu stiu - ceva care sa-mi imbunatateasca starea asta!

sunt cam disperata deoarece nu mai am viata intima,  al meu sot pare intelegator dar oare pana cand?

#2 2011-09-14 15:37:49

suzanaj
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

Re: Remedii naturiste pentru cistita

Stiu ca ajuta, nu stiu daca trece in totalitate. Bea ceai de merisor.Sanatate!

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

#3 2011-09-15 10:37:38

Ramona30
New member
Inregistrat: 2011-09-04

sau un ceai de codite de cirese!multa sanatate!

Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#4 2011-09-18 11:59:16

Gily
Full member
Inregistrat: 2007-10-20

Uricol (efervescent) modifica rezultatul uroculturii? Cu cat timp inainte trebuie sa nu il iau pentru ca rezultatul sa fie cel real?

Later edit: Ms Emilya dar am nevoie urgent de un raspuns...pana maine dimineata!

Ultima oara a fost editat de Gily (2011-09-18 12:35:28)

#5 2011-09-18 12:09:25

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Gily ai warn pentru postare multipla. E de ajuns sa postezi intrebarea intr-un singur loc

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Publicitate

loading...

#6 2011-10-06 16:20:05

veverita_24
New member
Inregistrat: 2010-08-19

buna ziua! am nevoie de ajutorul vostru...de 3 zile urinez des si ma doare. am luat uricol, dar azi am inceput sa urinez cu sange. pana sapt trecuta am facut tratament cu cerviron ovule, pt o ranape uter, si la o zi dupa ovule am avut contact sexual. am mai auzit de cistita din luna de miere, si am mai avut asa ceva acum 3 ani, dar nu atat de grav. atunci am facut acelasi trat cu uricol si mi-a trecut. dar azi cand am vazut sange, m-am speriat. am folosit prezervativ atunci. abia maine merg la medic, dar pana atunci, ce sa fac? ca merg greu la baie, desi beau lichide si mi se umfla si picioarele... va rog, ajutati.ma!!!

#7 2011-10-06 17:50:31

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ft bine ca mergi la doctor; era bine sa mergi din seara asta, sa nu te mai chinui inca o zi. eu am ajuns la urgente cu problema asta, pt ca durerile erau insuportabile. daca sangerezi, e caz de antibiotic, ori pe asta numai medicul ti-l poate prescrie. poti incerca sa iei urinal (e pe baza de merisor, ca tot intrebi de remedii naturiste), dar nu cred ca va face vreo minune in stadiul asta de infectie. merita sa incerci. si poti lua ceva pt durere. dar cel mai bine mergi cat mai curand la doctor. sanatate!

#8 2011-10-06 23:19:19

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

veverita, ceea ce tu descrii mie una nu imi pare a cistita si imi e teama sa nu fie ceva tip pielonefrita, adica o infectie care afecteaza rinichiul si care nu e deloc o gluma si nu trece cu tratamente naturiste.

ai febra?

in fine, eu maine as merge direct la urgente. chiar daca mergi la medicul de familie, daca nu are eco in cabinet, o sa te trimita cel mai probabil la urgenta.

nu e de gluma, deci mergi neaparat neaparat!

sanatate!

#9 2011-10-07 09:34:07

veverita_24
New member

abia ma mai linistisem, pt ca ma simt mult mai bine, moksha. dar multumesc pt sfat. adevarul e ca m-am speriat si eu. totusi sper sa nu fie ceva atat de grav, dar merg azi la medic. febra nu am...doar picioarele mi se umflau, dar acum e mai bine, am baut ceai de coada soricelului... si voi face si o ecografie la rinichi, promit!!

multumesc mult pt sustinere!

#10 2011-10-07 10:05:41

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mai sangerezi la urinare? te mai doare?

#11 2011-10-07 21:19:40

veverita_24
New member

nu mai sangerez si ma doare foarte putin. am fost azi la gineco...rana pe col e tot acolo, si la ecografie mi-a zis doctorita ca am uterul deplasat pe dreapta. asta chiar m-a speriat...ovarul stang e absent, dupa o operatie de chist ovarian, si am avut si operata si de apendicita...si asta ar fi o posibila exlicatie pt care uterul e deviat pe partea dreapta. dar luni o sa merg si cu urocultura si mai vad atunci. oricum. acum fac tratament cu cervucid si ketonal supozitoare...totusi nu sunt inca lamurita ce am...si orice ar fi sper sa-mi treaca mai repede...a! si picioarele tot se umfla, desi beau ceaiuri...sa fie ceva la rinichi?

#12 2011-10-07 22:30:24

moksha
Hero member

veverita_24 a scris:

nu mai sangerez si ma doare foarte putin. am fost azi la gineco...rana pe col e tot acolo, si la ecografie mi-a zis doctorita ca am uterul deplasat pe dreapta. asta chiar m-a speriat...ovarul stang e absent, dupa o operatie de chist ovarian, si am avut si operata si de apendicita...si asta ar fi o posibila exlicatie pt care uterul e deviat pe partea dreapta. dar luni o sa merg si cu urocultura si mai vad atunci. oricum. acum fac tratament cu cervucid si ketonal supozitoare...totusi nu sunt inca lamurita ce am...si orice ar fi sper sa-mi treaca mai repede...a! si picioarele tot se umfla, desi beau ceaiuri...sa fie ceva la rinichi?

trebuia sa mergi la medic la Urgenta, nu la ginecolog.

tu ce crezi, e ceva la rinichi? trebuie neaparat sa mergi la medic. nu o sa iti treaca de la sine.

sanatate!

#13 2011-10-08 12:51:18

veverita_24
New member

uff...iar a inceput cosmarul...aseara am luat cervugid si azi dimineata iar am urinat cu sange, mai puternic ca data trecuta...si iarasi merg des la baie...daca merg la urgente acum, imi pot face ceva? sau merg degeaba? ca stiu ca urocultura se ia dimineata...si stiti cum e in spitalele noastre, mai ales la ugente, stai acolo ore intregi pana te baga cineva in seama...ce sa fac?

#14 2011-10-08 12:52:08

daenarys
Vizitator

da,normal c aiti pot face ceva.mergi la urgenta!

sanatate multa !

#15 2011-10-08 12:54:39

veverita_24
New member

multumesc!

#16 2011-10-08 12:55:30

daenarys
Vizitator

nu ai pentru ceva! ai grija de tine si sa ne spui cum te mai simti smile

#17 2011-10-08 15:49:02

moksha
Hero member

veverita_24 a scris:

uff...iar a inceput cosmarul...aseara am luat cervugid si azi dimineata iar am urinat cu sange, mai puternic ca data trecuta...si iarasi merg des la baie...daca merg la urgente acum, imi pot face ceva? sau merg degeaba? ca stiu ca urocultura se ia dimineata...si stiti cum e in spitalele noastre, mai ales la ugente, stai acolo ore intregi pana te baga cineva in seama...ce sa fac?

mergi la urgenta. nu e urocultura problema acum, poti sa ai pielonefrita sau ceva mai grav, trebuie inceput tratament. chiar daca o sa stai sa astepti, e neaparat sa mergi.

sper ca nu mai esti pe forum si ai plecat deja.

sanatate!

#18 2011-10-09 21:56:11

monik
New member
Inregistrat: 2006-07-03

Buna.Si eu am trecut prin acelas calvar CISTITA dar acum ma pot lauda ca de un an de zile nu am mai avut nici o recidiva.Asa ca iti pot spune ce si cum am facut eu dar sunt doar sfaturi nu iti pot garanta ca functioneaza si la tine dar nu ai nimic de pierdut .In primul rand renunta la Urinal pt ca dupa ce este scump nu este absolut bun de nimic.   1.Cand simti ca ai o recidiva mergi la dr.fam sa ti dea trimitere pt analize Urocultura si Sumar de urina dar du te la Cantacuzino (eu inainte de a merge la Cantacuzino am fost la vreo alte trei laboratoare si peste tot imi iesea negativ) .La Cantacuzino sigur iese sursa infectiei ,du rezultatul la dr.fam .    2.Paralel cu tratamentul eu am facut POLIDIN 10 zile/sapt cate doua fiole deotata,daca poti timp de un an de zile in sezonul rece sau macar trei luni consecutive dar ai grija cu protectia pt ca de la polidin se ramane foarte repede insarcinata(am inteles ca Polidinul revine in farmaci incepand cu luna oct2011) de la el nu am mai avut dureri de ovare.   3.  Iti recomad sa iei un vaccin oral UROVAXOM 1pastila/zi timp de 3 luni de zile(este scump dar daca vrei sa fi bine cred ca merita efortul)  SI  DUPA TOATE ACESTE TRATAMENTE ALOPATE POTI INCEPE CU TRATAMENTE NATURISTE(multa lume face greseala de a lua tratamente naturiste fara un tratament alopat in prealabil pt ca cele naturiste previn o recidiva sau amelioreaza dar nu vindeca).Iar ca tratament naturist iti recomand cu caldura URISAN,1pastila/zi seara(seara pt ca urinezi des de la el) in tot sezonul rece sau 5 luni consecutive ,eu iau in permanenta fara pauza si sunt ok.Il gasesti in plafar sau in farmaciile belladona unde este mult mai ieftin.Mai poti sa bei timp de trei luni ceai de IENUPAR cate doua, trei cani pe zi ,la o cana 1 lingurita(ienuparul este un foarte bun desinfectant pt tractul urinar) si multe ceaiuri de afine si sirop de afine tot de la plafar.(mie nu imi lipseste cand sunt la job sticluta cu sirop de afine amestecat apa plata pt ca nu pot bea ceai cand nu sunt acasa)si renunta la orice suc acidulat pt ca este excitant pt tractul urinar.Si nu in ultimul rand o igiena crespunzatoare mai ales dupa actul sexul.

#19 2011-10-10 21:42:35

veverita_24
New member

multumesc mult, Monik!! suna foarte greu si de durata ce-ai facut tu, dar sper sa am si eu rabdarea sa urmez trat tau...pana atunci, va pot spune ca am facut sumar de urina si a iesit totul f bine. am facut doar testul asta pt ca atat mi-a recomandat medicul. dar azi, cand am fost dupa rezultate si mi-a zis ca-s bune, mi-a zis sa aduc maine o proba si pt urocultura...faza cea mai tare e ca, desi nu mi-a iesit nimic, mi-a dat antibiotice pt 2 sapt! sincera sa fiu am geanta plina de medicamente, cine o vede zice ca sunt o batranica...cert este ca inca nu se stie exact ce am, daca e cistita sau altceva, iar eu m-am hotarat sa nu mai iau nici un medicament pana nu stiu exact ce am. nu stiu daca e bine ce fac, dar mai astept ink 3 zile pana la rezultate. oricum, ma simt mult mai bine acum, conditia e sa beau multe lichide. am incercat ceai de coada soricelului, de musetel, acum sunt la cozi de cirese. lol fac haz de necaz, dar alta atitudine nu pot sa am acum! pana la noi vesti de sanatate, numai bine, fetelor! si multumesc mult de ajutor!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.