homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptional ieftin fara a fi nociv sau nesigur ?

#1 2011-09-30 21:04:02

laurentiu2
Full member
Inregistrat: 2008-11-22

Anticonceptional ieftin fara a fi nociv sau nesigur ?

Exista un produs anticonceptional care sa fie in aceasta ordine ieftin, sigur si sanatos de administrat?

La ieftin ma refer sa zic intre 10 si 15 - 18 lei. Pana de curand foloseam Miligest care era 26-27 lei dar care momentan nu se mai gaseste.

Sanatos de administrat inseamna pentru mine sa nu prezinte risc crescut de infarct pentru fumatoare, sa nu contina nociv de multi hormoni sau alte substante, sa nu provoace afectiuni ala aparatului reproductiv feminin si bineinteles altele fiindca nu ma pricep deloc la acest domeniu.

Imi puteti da orientativ unul, doua, trei exemple care se incadreaza in ce caut eu?

#2 2011-09-30 21:25:27

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Re: Anticonceptional ieftin fara a fi nociv sau nesigur ?

nu, pentru ca nu suntem medici!
singurul medic de aici este doctoressa, dar nu recomanda anticonceptionale pe forum!
trebuie sa mergi la un cabinet de planning si sa discuti cu un medic, ridicand aceste probleme! doar el iti poate recomanda ceva potrivit pt tine!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#3 2011-09-30 22:34:04

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

laurentiu2 a scris:

Exista un produs anticonceptional care sa fie in aceasta ordine ieftin, sigur si sanatos de administrat?

La ieftin ma refer sa zic intre 10 si 15 - 18 lei. Pana de curand foloseam Miligest care era 26-27 lei dar care momentan nu se mai gaseste.

Sanatos de administrat inseamna pentru mine sa nu prezinte risc crescut de infarct pentru fumatoare, sa nu contina nociv de multi hormoni sau alte substante, sa nu provoace afectiuni ala aparatului reproductiv feminin si bineinteles altele fiindca nu ma pricep deloc la acest domeniu.

Imi puteti da orientativ unul, doua, trei exemple care se incadreaza in ce caut eu?

trebuie sa mergi la un medic pentru a te informa. eu, chiar daca sunt medic, nu pot sa iti ofer informatiile pe care le ceri, pentru singurul motiv ca lucrurile sunt variabile.

ca idee, fumatoarele nu prezinta risc crescut de infarct per se, ci de tromboze in general. afectiuni ale aparatului reproducator feminin la fel nu stiu sa produca, din contra. dar exista evident un risc-beneficiu pe care trebuie sa il personalizezi si asta o vei face cu un medic.

mult succes!

#4 2011-10-01 21:37:23

laurentiu2
Full member
Inregistrat: 2008-11-22

Mersi de raspunsuri

Totusi in linii mari care ar fi cele mai accesibile anticonceptionale ca pret?

E cert ca un doctor poate sti exact ce se potriveste in functie de analize. Totusi am auzit si ca se dau de catre dr. dupa preferintele personale ale acestora nu doar dupa "potrivire cu pacienta" si de asta intreb si de preturi...

#5 2011-10-02 01:14:56

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

anticonceptionalele nu sunt prescrise de medic dupa preferinte, ci dupa anamneza pacientei (care reprezinta un set de intrebari)

daca crezi ca anticonceptionalele se iau dupa pret atunci mergi la farmacie si cere-le pe cele mai ieftine... deja mai multe persoane ti-au recomandat sa mergi la medic, anticonceptionale nu-ti va recomanda nimeni aici

Publicitate

loading...

#6 2011-10-03 10:07:10

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

laurentiu2 a scris:

E cert ca un doctor poate sti exact ce se potriveste in functie de analize.

nu, nici doctorul nu poate sti exact ce i se potriveste fiecarei paciente. analize nu se fac (nu exista analize pe baza carora sa poti spune care AC ar fi mai potrivite), se pun doar intrebari despre starea de sanatate a pacientei.

laurentiu2 a scris:

Totusi am auzit si ca se dau de catre dr. dupa preferintele personale ale acestora nu doar dupa "potrivire cu pacienta"

ft adevarat, din pacate.

laurentiu, cand e vb de sanatate, de corpul nostru, nu trebuie sa te zgarcesti. am vazut ca ai pus "ieftin" pe primul loc, dar numeste tu un lucru ieftin si de calitate. sigure (dpdv al contraceptiei) sunt toate. "sanatos de administrat" nu e niciunul smile.

o discutie cu un medic de planning nu strica. iti ofera variante avizate, din care poti pe urma sa alegi ce iti convine mai mult.

#7 2011-10-03 13:12:49

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

dar daca dadeai 26-27 de lei pe miligest de ce nu poti sa dai mai mult de 18 lei acum? al meu costa 20 lei si 40 de bani si nu am saracit luandu-l luna de luna. prescris de doctoressa:D pe care o ador:) daca iei de capul tau ceva 'ieftin' care nu e neaparat prost, (cunosc cazuri in care li s-a recomandat un anumit anticonceptional care avea un pret mai scazut pentru ca acela se potrivea) si iti este rau de la pastile, te-ai simti mai impacata ca ai dat mai putin pe el:))?

#8 2011-10-03 14:00:42

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

fiecare cu ce il doare frankie, eu dau 9 lei si ceva pe contraceptive, am dat candva si 30 insa acuma sincer nu as mai da, as prefera sa imi asum un copil decat sa dau atatia bani luna de luna. Pragul maxim ca pret pt mine ar fi maxim 16-17 lei. Daca te-ai uitat vreodata la compozitia tuturor contraceptivelor de pe piata ai fi vazut ca unele seamana destul de mult la compozitie, de aici si alternativele pe care ti le ofera un medic de planning bazat pe langa anamneza si pe disponibilitatea baneasca a pacientului wink

mai iei una ca mine care a incercat 6 contraceptive (toate la recomandarea medicului) pana a dat de ala care i se potriveste si stie cam cu ce i-ar putea merge bine in cazul in care l-ar schimba si care s-ar uita stramb la medicul de planning daca i-ar da un tip de ac cu compozitie identica (stim cu totii sau eu personal vreau sa cred ca stim cu totii ca doua firme mari au pe piata contraceptive cu aceeasi compozitie comercializate sub denumiri diferite cu a unora pe care le-a mai luat se schimba datele problemei. Pe langa denumirea diferita mai difera si preturile...acelasi lucru ambalat mai frumos wink

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2011-10-03 14:02:35)

#9 2011-10-03 16:41:32

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Daca s-a inteles bine cu Milligest, poate ar merge sa ia Femoden tot pe baza de gestoden, care nu mai e trifazic ci monofazic, cu doza mare de estrogen (am inteles ca nu s-ar mai gasi momentan in farmacii; uite un link de unde probabil se poate comanda online: http://www.efarma.ro/category.php?parent=247&page=1 ). In varianta cu doza mica de estrogen (insa daca trece de la Milligest, probabil este preferabila acum tot doza mare de estrogen) sunt Logest/Karissa/Stodette/Artizia/Harmonet, care toate toate au exact aceeasi compozitie hormonala, tot pe baza aceluiasi progestativ, gestoden. Poate sa intrebe care-i cel mai ieftin dintre toate astea.

P.S. Toate contraceptivele pot avea efecte secundare neplacute. tongue Si-apoi, schimband contraceptivul, fata se poate trezi cu sangerari intre menstre (daca am retinut bine, sangerarile astea apar daca treci de la o doza mare de etinilestradiol la una mica nustiu ) si dupa aceea tot la medicul de planning trebuie sa mearga sa intrebe care e contraceptivul cel mai bun cu care sa inlocuiasca Milligest-ul. big_smile Daca mai e si fumatoare, ar trebui sa ia si mai in serios faptul ca a ales metoda asta contraceptiva; sunt necesare niste analize anuale de sange, ca sa stie daca sanatatea ei se mentine in parametri normali pe timpul administrarii de anticonceptionale.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-08 16:32:06)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.