homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Insarcinata la 14 ani-3

#39 2011-10-02 18:24:55

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

Re: Insarcinata la 14 ani

obligatoriu trebuie sa le spui alor tai..un chiuretaj facut la intamplare si prost poate sfarsi tragic si te trezesti ca te casatoresti peste 10 ani si vrei un copil si nu-l vei putea avea
trebuie discutat si clar,desi mi-e fff greu sa spun,nu poti fi responsabila ala varsta asta sa cresti un copil
iar pe el..da-l incolo..auzi ti-e rusine de el...el daca stie ...afla toata lumea..ce incredere la baiat de 15 ani..incep sa rad
iar tu...trage-ti cateva palme...ai fost cuminte pana acum si dintr-o data tragi o betie si te culci cu un baiat care-ti place?jalnic..sper sa inveti din asta pe indelete..scuze dar eu nu te pot compatimi

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

#40 2011-10-02 19:06:16

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Eu zic sa nu mai judecam asa de aspru, pentru ca e ultimul lucru de care are nevoie. Cum a zis si cora, altele fac de o mie de rau si  scapa fara nicio problema. In mod clar invata din asta ceva, se vede din fiecare post ca regreta si ii e rusine.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#41 2011-10-02 19:21:27

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

din cate ai scris,mama ta pare a avea o minte relativ deschisa.
eu as discuta cu ea...pana nu e prea tarziu.
eu sunt mama de baiat,insa daca ar pati ceva prietena lui...eu as ajuta-o cu ce as putea,un sfat,un sprijin..orice.
si chiar daca suna ipocrit,nu m-as gandi la o sarcina pastrata,pentru simplul motiv,ca inca nu esti pregatita pentru asa ceva...cu toata greseala ta.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#42 2011-10-02 20:21:30

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Multe fete aleg sa pastreze copilul, chiar daca il fac la o varsta frageda. Nu recomand, dar flicitari celor care fac alegerea asta, eu nu as fi avut puterea sa cresc un copil la 15 ani.

#43 2011-10-02 20:36:41

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

spune-le parintilor cu toata rusinea pe care ai avea-o. numai ei sunt in stare sa te ajute. iar de prietenul tau nu trebuie sa-ti fie rusine. a contribuit si el la eveniment, asa ca sa suporte consecintele. nu trebuie sa te gandesti ca te paraseste daca afla. daca o face, inseamna ca e un prost si nu merita nici sa-l privesti.

la varsta ta cred ca dauneaza mai mult un avort in ceea ce priveste viitorul tau ca mamica. nu zic din prima sa-l pastrezi, caci un copil implica multa responsabilitate si-ti schimba viata total. ideea este sa te sfatuiesti cu ai tai! spune-le fara frica. o sa induri suparari, dar asta e. trebuie sa te ajute.

Publicitate

loading...

#44 2011-10-02 20:43:30

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Monica999 a scris:

Multe fete aleg sa pastreze copilul, chiar daca il fac la o varsta frageda. Nu recomand, dar flicitari celor care fac alegerea asta, eu nu as fi avut puterea sa cresc un copil la 15 ani.

Nu sustin avorturile, nu mi-as dori sa fiu pusa in situatia asta, dar mi se pare ca un copil la 14-15 iti compromite destul de tare viitorul.
Asa ca inteleg felicitarile astea in cazul in care ele si-au continuat studiile si in aceeasi masura s-au ocupat si de copil. Altfel, nu mai e o singura viata distrusa (a embrionului), ci doua... care sunt reale.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#45 2011-10-02 21:03:05

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

1. Oricat am refuza sa credem ca exista astfel de cazuri, ele sunt...si sunt chiar frecvente. Intr-o scurta practica la maternitate aproximativ 25% dintre cele care nasteau aveau in jurul varstei de 16-17 ani si am intalnit 2 cazuri de fete de 13, respectiv 14 ani, care au venit pentru avort. Acel medic a refuzat chiar si cu acordul parintilor dar asta a fost alegerea lui.
Pentru nefeli: ai gresit mult. Din punctul meu de vedere esti un copil care ar fi trebuit pe acest forum sa scrie cel mult la topicul cu "teme pentru acasa" (sau ceva de genul). Greselile sunt grave si or sa te marcheze pe viata. Cu toate astea nu este aici sfarsitul vietii tale si in ultimul ceas ar trebui sa realizezi ca acum esti o femeie, femeie ce trebuie sa isi asume faptele si sa se ocupe, in mod responsabil, de consecinte.

2. Am intalnit mame tinere si le-am apreciat pana la Dumnezeu si inapoi (avem un exemplu chiar pe forum si le ador pe cele 2 persoana mama si fiica), dar la varsta asta decizia nu este numai a ta, nu esti suficient de matura astfel incat sa treci singura prin asta. Prin urmare vorbeste intai cu sora ta si las-o sa te sfatuiasca. Apoi ia-ti inima in dinti si spune-i mamei tale. Cu siguranta sunt cele mai in masura sa te ajute.

3. Nu esti nici prima nici ultima care pateste asa ceva. Prietenul tau daca a fost atat de barbat incat si-a scos-o si v-ati "tras-o" ca meseriasii, ar trebui sa fie macar pe jumatate "barbatul" de atunci si sa fie langa tine. Stiu, e prea mult sa cer asta de la un copil de 15 ani, dar povestea n-ar trebui sa fie o palma doar pentru tine. Poate asa invata si el sa nu si-o mai bage prin cate un loc la fiecare pahar de tequila.

Mult succes si asteptam vesti!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#46 2011-10-02 21:19:53

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Bai,naspa situatie smile Fetita,trebuie sa spui unuia dintre parinti,nu conteaza care cum afla,ideea e ca ai nevoie urgenta de unul dintre parinti sau amandoi in situatia asta.

#47 2011-10-02 23:02:30

jackal
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-03-15

eu inca ma crucesc ca toata lumea o indeamna la avort...ba chiar cu mama/sora de mana.

mai copila, ti-ai pus macar un minut problema sa il pastrezi? te cred ca esti seriata si ca nu stii cum sa le spui alor tai insa ti-ai pus macar un minut problema ca poate impreuna cu parintii tai ati putea creste acest sufletel (din ce ai scris am dedus ca ai niste parinti foarte ok)? Daca ai stiut sa ti-o tragi inseamna ca esti suficient de mare pt a-ti asuma raspunderea ptr gestul tau. Un copil nu e un absorbant sau o soseta. Un avort la varsta asta te poate nenoroci pe viata, intra putin pe la aspirante sa vezi cate tratamente fac fetele sa obtina o sarcina iar tu nu stii ce sa faci mai repede sa scapi de el. De ce o da dumnezeu copii numai la cine nu-i merita nu stiu

sa fi fost tu copilul meu te obligam sa meditezi si implicit sa pastrezi sarcina pana la 3 luni in ideea ca s-or trezi ceva instincte materne in tine si poate poate ti-o veni mintea la cap

iubeste-ma cand merit mai putin pentru ca atunci am nevoie de tine cel mai mult
Wiliam Shakespeare: "Cand dragostea vorbeste,vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia Raiului"

#48 2011-10-02 23:13:51

Monica999
Hero member
Site

crystel, cum sa cresti un copil de la 15 ani? E greu, foarte greu. Nu numai imposibilitatea de a face un copil te poate nenoroci pe viata, ci si un copil venit intr-un timp in care ar trebui sa iti cladesti un viitor. Si eu am indemnat-o sa ia in considerare posibilitatea asta, dar realistic vorbind, daca pastreaza copilul viata ei va fi schimbata enorm pentru totdeauna, si nu  neaparat spre mai bine.

Multe fete de 14 ani fac sex, si daca ea a gresit nu inseamna ca trebuie sa isi asume responsabilitati de adult.

#49 2011-10-02 23:30:23

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

tot realistic vorbind, peste vreo 10 ani fata asta o sa planga cu lacrimi de crocodil pt isprava de acum, cand va avea un copil (daca! il va avea) se va gandi oare cum ar fi aratat primul ei copil, oare cum s-ar fi inteles cu fratiorul/surioara lui, oare ar fi semanat intre ei?si tot asa.

#50 2011-10-02 23:30:35

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Eu zic sa ii zici macar prietenului tau ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#51 2011-10-02 23:33:59

Monica999
Hero member
Site

la 15 ani realistic vorbind voi ati fi putut creste un copil? Poate parintii ei nici nu ar pune problema sa o ajute, atunci ce te faci la 15 ani cu un copil?

Eu zic sa nu fim rele, pentru ca nici una din noi nu stie daca ar face fata unei situatii de genul, si ce decizie am lua.

#52 2011-10-02 23:41:22

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

iar eu zic sa nu mai indemnati fata la avort, mor pe mentalitatea asta

si sa o tarasca pe sora-sa mai mare in chestia asta mi se pare aberant, ca mama daca as afla ca sora cu mai multa minte (24 de ani) a semnat pt asta mica de 14 pro avort cred ca i-as crapa capul in doua, nu are NICI UN DREPT sa ia ea decizii in locul parintilor, cunosc un caz personal in care o tipa a facut avort de gura sora-sii ca e prea devreme ptr copil (si era si maritata cu acte si toate cele doar ca nu locuiau singuri) si de atunci a avut la activ peste 10 sarcini oprite in evolutie la 2-3-4 luni, efectiv nu poate tine copilul...acea prima sarcina era cea mai buna sansa a ei de a face un copil...si in ziua de astazi o uraste pe sora-sa si nu vorbeste cu ea...si e femeie in jur de 40 de ani....s-a luat dupa scarba de sora-sa si s-a nenorocit pe viata

vorbiti despre avort cum vorbiti despre sosete pe cuvantul meu si nu reusesc sa inteleg ce e in capul vostru, fata asta e disperata iar voi o indemnati la ce e mai rau

#53 2011-10-02 23:49:23

Tei
Hero member
Inregistrat: 2007-11-19

Mie imi pare putin ciudat...
Daca tot ai gresit, ati fost sub influenta bauturilor alcoolice si sa ne fortam a spune ca nu ati realizat ce faceti, de ce nu ai luat PILULA DE A DOUA ZI? cum ai putut astepta sa ajungi in... 6 saptamani?

nustiu

Hello me...meet the real me
I love not man the less, but Nature more

#54 2011-10-02 23:59:04

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

well, nu ma pricep eu la sarcini, dar nu e prea devreme sa apara simptome inca din saptamanile 2-4? don`t know, just asking, vad ca au scris si mamici la topicul asta

in al doilea rand, eu ii recomand sa faca avort. Stiu ca o sa ma judece multa lume pe aici, but hello, fata asta e doar un copil de 14 ... care nu stie pe ce lume este, cum ar putea sa aduca pe lume un alt copil? cine il va ingriji? bunicii? rotfl2 mi se pare aberant sa ii spui sa il pastreze ... si evident, mi se pare normal ca parintii sa stie ce se intampla

#55 2011-10-03 00:36:41

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Da voi cam ce credeti ca ar pune-o parintii sa faca? Sa le faca un nepotel?! Eu nu cred asa ceva si nici nu cred ca vreun parinte ar plange de fericire cand fi`sa ar veni acasa insarcinata la 14 ani.

#56 2011-10-03 00:38:26

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Si eu cred ca cei care o indeamna la pastrare au vazut prea multe filme americane. Viata reala nu e deloc un film, un copil e o responsabilitate imensa si pentru 2 adulti, daraminte pentru un copil. Copila asta are de facut un liceu, ce naiba va face, isi va duce copilul cu ea la ore? spranceana Si sa o lasam mai moale cu chestii de genul: daca ai stiut sa ti-o tragi sa stii si sa-ti asumi responabilitatea ca nush cate dintre noi am fi pastrat un copil la 18-19 ani cand totusi ai ceva in cap, nu la 14 ani cand nici nu bine ti-ai facut buletin.

Si eu sunt pentru anuntat parintii si nu doar ai tai ci neaparat si ai lui !!!!!!!

#57 2011-10-03 00:55:52

Monica999
Hero member
Site

Summer, nu cred ca e responsabilitatea ei sa ii anunte lui parintii, dar parintii ei, clar smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.