Insarcinata la 14 ani-4
- QueenOfRoses
- Moderator
- De la: Where the wild roses grow.
- Inregistrat: 2009-08-21
Re: Insarcinata la 14 ani
Naspa situatie. Nefeli, sincer imi pare rau ca treci prin asta. In locul tau nici eu nu stiu ce as fi facut. Tot ce iti pot spune e sa discuti cu psihologul liceului pentru inceput, te va ajuta. Eu sunt mai apropiata de varsta cu tine, deci iti spun sincer, nu povestii prietenelor. Si cat despre tata, eu personal daca as stii ca e cu gura mare nu i-as spune, dar daca as avea incredere in el l-as ruga sa fie alaturi de mine in situatia asta pentru ca nu e doar copilul meu. Oricum, in orice directie ai lua-o vorbeste cu psihologul liceului fara rusine pentru ca iti va face bine, apoi cu ai tai. Dar cat mai repede posibil. Nu lasa sa treaca timpul Apropo, esti de alta nationalitate?
"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
fetelor haideti sa nu transformam topicul asta intr-o discutie pro/contra avort la varsta de 15 ani. Doar ea impreuna cu parintii poate decide ce e de facut, ca daca ei nu sunt de acord sa o ajute poate sa se dea ea cu fundu de pamant pana nu mai poate, ca acel copil la varsta asta nu il poate creste decat cu ajutorul parintilor. Nefeli important e sa iei o decize si sa o iei cat mai repede, dar si mai important e sa le spui alor tai, nu trebuie sa treci singura prin asa ceva
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
copila, hai sa nu mai dam vina pe "nenorocitii" care ti-au vandut tie alcool, ca nu ti l-au turnat pe gat, nu? nu incerca sa gasesti vinovati pt tampenia pe care ai facut-o tu; oferta nu va exista niciodata fara cerere.
o interventie chirurgicala la minori nu se poate face fara acordul tutorelui legal, care in nici un caz nu e sora ta, oricat de "majora" ar fi; in schimb, sora ta te poate ajuta in discutia cu mama ta, iti poate oferi suportul moral necesar; nu face NIMIC de capul tau, pt ca o sa regreti mai incolo, cand nu vei mai fi un copil care se imbata si "si-o trage", ci o femeie responsabila, la casa ei, care va vrea un bebe si se va trezi ca nu il poate avea; informeaza-te singura asupra riscurilor unui avort facut pe fuga si ilegal, si apoi vei intelege ca nu batem din gura degeaba.
nu stiu cine ti-a dat mai sus ideea cu psihologul de la scoala, dar ar fi foarte bine s-o iei in considerare; iti va face bine sa discuti cu cineva care sa aiba o parere obiectiva, si mai mult, nu te va judeca.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
N-am scris nicaieri de avort pentru ca si eu sunt contra total. Am zis ca la varsta asta decizia nu este numai a ei. Si nu cred ca are rost sa ii sarim in cap de acum. Cu siguranta o sa plateasca ff mult pentru ce a facut, nu mai trebuie sa o speriem si noi. Daca faza e pe bune atunci situatia este dramatica.
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
be_happy a scris:Povestea asta mi se pare cusuta cu ata alba...
nu e vorba ca n-ar exista gravide de 14 ani, ci din felul in care scrie se vede ca povestea e nascocita
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
eu sper sa fie, ca sa treci fe prin avort fie pin nastere la nici 15 ani e trist de tot
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
.
Ultima oara a fost editat de frankie (2012-02-29 12:23:26)
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
ba sa isi asume responsabilitatea, eu la 14 nici macar nu stiam ce e sarutul iar sex am facut la 18 ani, copiii nu se f*t, fata asta daca a facut sex inseamna ca nu mai e copil si copilul ala din burtica are tot dreptul sa traiasca
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
.
Ultima oara a fost editat de frankie (2012-02-29 12:23:38)
- antonefeli
- New member
- Inregistrat: 2011-10-02
M-am decis sa-i zic totusi mamei mele maine. O sa fie socata,dar stiu sigur ca ma va ajuta! Chiar am intrebat-o aseara daca m-ar ajuta daca as avea o problema mare si a zis ca atat ea cat si tatal meu cand este vorba de noi (eu si sora) misca si muntii din loc. Asta stiam de dinainte,dar toata chestia este rusinea fata de ei! Cum si-or imagina ei ca am "facut-o"?! Azi nu am fost la scoala. Am stat la cea mai buna prietena a mea. Sa speram ca mama nu v-a da prea curand pe la scoala sa vada absentele. Pur si simplu nu pot sa merg! Intru de pamant de rusine cand vad liceul ala. Mai bine ma omor decat sa-i vad pe colegi si prietenul meu. Lui oricum nu-i voi spune. Si in legatura cu psihologul liceului,nu am de gand sa merg pentru ca mi-e frica sa nu duca vorba mai departe la profesori,directoare etc. Nu vreau sa spun nimanui,decat mamei. M-a intrabat cineva mai sus daca sunt de alta nationalitate Da,tata este grec.
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
eu nu inteleg de ce trebuie sa despicam firul in 15 daca ce spune fata asta e adevarat sau nu...chiar conteaza? Chiar daca e o poveste inventata, astfel de cazuri exista si vor exista asa ca putem la fel de bine sa discutam pe marginea subiectului in loc sa fim Toma Necredinciosul...daca expunea aceasta problema dpdv teoretic era mai bine?
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- Melita
- Hero member
- Inregistrat: 2011-01-07
Emilya a scris: eu nu inteleg de ce trebuie sa despicam firul in 15 daca ce spune fata asta e adevarat sau nu...chiar conteaza? Chiar daca e o poveste inventata, astfel de cazuri exista si vor exista asa ca putem la fel de bine sa discutam pe marginea subiectului in loc sa fim Toma Necredinciosul...daca expunea aceasta problema dpdv teoretic era mai bine?
De acord cu tine. Si a mai zis cineva pe aici ca o indemnam noi la avort. Nu cred ca a zis cineva asa ceva. Singura a venit cu ideea asta din primul post si tota lumea a sfatuit-o sa discute cu parintii si sa ia cea mai buna decizie pt ea si bebele ei.
”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)
- ddunia
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-07
Eu m-am revoltat mai sus dar nu am indemnat-o la avort Acum cand disesc problema si cum zicea cineva mai sus..sa dea o raita pe la aspirante sa vada cum se chinuie fetele de ani buni sa faca un copil,cum pierd sarcini si fac apoi avort terapeutic si cat de marcant este,ma gandesc ca desi e fff greu sa cresti un copil la varsta asta,el merita sa traiasca... Ma uit la copilul meu si cand zambeste imi umple inima de bucurie si cand vad ochisorii aia mici lucind asa si cautandu-ma disperat in toata casa,ma gandesc ca eu,daca as fi facut o asemea greseala colosala la 14 ani,cu mintea de acum as fi facut copilul ala...ma gandesc totusi ca dumnezeu stie de ce l-a trimis pe pamant si Nefeli,vb cu mama ta si vezi cum te sustine,gandeste-te ca daca acest copil va fi ucis,vei regreta peste ani..cum zicea cineva mai sus,cand te vei intreba cum ar fo fost el.si mai tarziu cand vei fi la casa ta cu alt copil in brate,te va marca pe viata asta am prietena are 35 de ani in prezent si dupa primul avort facut la 20 de ani,deci de 15 ani nu mia poate avea copii si plange zilnic
In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
ddunia, e altceva sa faci avort la 20 de ani, la 18 sau 19 si altceva sa renunti la copilla nici 15 ani. Stii ca pana la 16 ani nici macar nu ai dreptul sa lucrezi, nu? la 15 ani nici nu a inceput bine liceul, la 18 deja l-ai terminat. E cu totul altceva. La 20 de ani esti femeie in toata regula, la 15 nu esti oricum te-ai fu**.
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
In ordine*: - nu-mi imaginez ca daca fiica mea ar veni acasa, la 14 sa-mi spuna ca e insarcinata, eu as putea sa o incurajez sa pastreze copilul. Mai ales daca ar fi o eleva buna, cu rezultate promitatoare, cu anumite aspiratii de viitor, poate catre o cariera. Ca sa ce - sa ajunga ziua in care dimineata in drum spre facultate isi lasa copilul la gradinitita? Ca sa stea sa planga in fiecare weekend cand colegii ei studenti iau cluburile la rand, ca ea trebuie sa stea acasa ca are copil? sau ca in sesiune doarme 2 h pe noapte ca in rest plimba copilul prin casa sa-l adoarma? Oare e sigur ca ar fi destul de matura sa-si iubeasca copilul 100% si sa nu-l vada ca o piedica in calea realizarii ei? Sau sa ne lasam noi, parintii, de serviciu la 40 de ani ca sa crestem nepotul facut de copilul nostru la prima betie? Puteti sa spuneti ca sunt o potentiala mama denaturata, dar nu as putea sa-mi las copilul sa-si distruga viitorul cu buna stiinta.
- faptul ca unele femei se chinuie sa faca un copil (indiferent ca au sau nu avorturi la activ) nu inseamna ca fetele de 14 trebuie sa pastreze neaparat sarcinile nedorite ca sa contrabalanseze. Da, e dureros pt respectivele femei, dar soarta lor nu s-ar schimba daca Nefeli & co (alte adolescente insarcinate), ar pastra copiii. Da, e nedrept. La fel de nedrept cum e sa afli ca un copil de 10 ani are cancer, cand sunt oameni care au baut si fumat toata viata si au trait 90 de ani linistiti. Stiu si eu persoane care au avortat si au ramas apoi insarcinate fara probleme, au facut copiii sanatosi tun. Hai sa nu generalizam si sa ingrozim copila sa pastreze copilul ca poate cine stie cand o mai putea face altul.
- faptul ca o persona face sex, nu inseamna ca e pregatita emotional sa o faca si cu atat mai putin sa devina mama. O gramada de pusti din ziua de azi fac sex fara sa stie cu adevarat cu ce se mananca, numai pt ca asa au vazut la tv, la parinti, la fratii mai mari, la presiunea anturajului. Sa nu fim asa naivi incat sa credem ca dupa prima experienta sexuala, adolescentul se maturizeaza ca prin minune si devine un adult responsabil, ca si cum ar fi apasat pe un buton.
- si mai cred ca intr-o era in care mijoacele contraceptive se gasesc pe toate gardurile iar accesul la informatie este nelimitat, niciun copil nu ar trebui sa se nasca decat daca este dorit 100% de ambii parinti (sau, ma rog, de mama, daca e o femeie care e hotarata sa aiba un copil de una singura).
Nefeli, psihologul scolii nu are voie sa vorbeasca cu nimeni despre ce i se spune in cabinet, dar daca nu ai incredere poti gasi altul - adica, ar fi ideal sa te ajute parintii dupa ce vorbesti cu ei sa gasesti un altul cu care sa te simti in largul tau si poate n-ar strica sa faci cateva sedinte de consiliere inainte sa iei o decizie cu privire la sarcina, poate te ajuta.
* Indiferent ca situata e reala sau inventata.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
ba lucrezi bine mersi cu semnatura parintilor, am o prietena care lucreaza de la 15 ani...cu acte si tot ce vrei tu (ce e drept nu avea voie sa lucreze mai mult de 20 de ore saptamanal, adica 4 ore pe zi). Nu toata lumea are creierul lipsa la 15 ani
ddunia ce frumos ai scris
nefeli te rog rapunde-mi sincer daca te-ai gandit macar o clipa la ceea ce simti tu fata de viata care se dezvolta in pantecul tau lasand la o parte mediul inconjurator (parinti, scoala etc.). avortul la 14 ani nu e o solutie, te poate mutila pe viata atat fizic cat si psihic
- antonefeli
- New member
- Inregistrat: 2011-10-02
- czuky
- Hero member
- De la: timisoara, mosnita noua
- Inregistrat: 2010-03-11
- Site
imi pare rau sincer.nici nu imi pot inchipui prin ce treci.
Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010 Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu. 26+ <3
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|