homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Insarcinata la 14 ani-6

#96 2011-10-03 19:52:24

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Re: Insarcinata la 14 ani

Pai ia si nu mai amana daca zici ca in continuare esti afectata de ce s-a intamplat, nu e normal sa se intample asta, si problema va ramane mereu acolo daca nu o rezolvi mai ales ca te afecteaza in viata de zi cu zi ( nervozitate, irascibilitate, deprimare etc.) ba s-ar putea inrautati pe masura ce intervin alte probleme cotidiene. Un psiholog bun te va invata si te va ajuta sa treci peste ce s-a intamplat. Curaj si capul sus! smile

#97 2011-10-03 19:54:38

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Multumesc de incurajari !

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#98 2011-10-03 20:40:00

Diananaid
Hero member
Inregistrat: 2010-12-24

kathrynn a scris:

In ordine*:
- nu-mi imaginez ca daca fiica mea ar veni acasa, la 14 sa-mi spuna ca e insarcinata, eu as putea sa o incurajez sa pastreze copilul. Mai ales daca ar fi o eleva buna, cu rezultate promitatoare, cu anumite aspiratii de viitor, poate catre o cariera. Ca sa ce - sa ajunga ziua in care dimineata in drum spre facultate isi lasa copilul la gradinitita? Ca sa stea sa planga in fiecare weekend cand colegii ei studenti iau cluburile la rand, ca ea trebuie sa stea acasa ca are copil? sau ca in sesiune doarme 2 h pe noapte ca in rest plimba copilul prin casa sa-l adoarma? Oare e sigur ca ar fi destul de matura sa-si iubeasca copilul 100% si sa nu-l vada ca o piedica in calea realizarii ei?
Sau sa ne lasam noi, parintii, de serviciu la 40 de ani ca sa crestem nepotul facut de copilul nostru la prima betie?
Puteti sa spuneti ca sunt o potentiala mama denaturata, dar nu as putea sa-mi las copilul sa-si distruga viitorul cu buna stiinta.

Cariera insemnand ce, kathrynn? Bani, situatie financiara buna, respect, statut social, satisfactia personala ca "am invatat si, uite, am reusit in viata"? toate astea, nu? le arunc la gunoi pe toate dac-ar trebui sa aleg intre ele si viata unui om. ca maine poa' sa-ti dea un sut in fund sefu' si s-a dus naibii cariera. sau poate, doamne fereste, sa te imbolnavesti grav si sa nu mai poti lucra. s-atunci, ghici ce se va alege de formidabila cariera? si lista tragediilor pot continua. dar viata unui om, viata in sine sa inteleg ca e net inferioara acelei enumerari de mai sus?

vezi tu, eu pot sa stric lampa asta anemica de pe biroul meu (ca sia asa e defecta) si-apoi sa zic "ah, am gresit. asta e. o arunc la gunoi, maine, peste o spatamana cumpar alta si gata". cu o sarcina nu e asa. nu-l omori, ca sa-ti fie bine in viitor, ca, vezi doamne, tre' sa-l plimb prin casa noaptea ca plange. si aici intervine egoismul stupid al oamenilor, "trec peste toti, numai sa-mi fie mie bine, sa ma pot duce in cluburi cu colegii, sa ma distrez, deci da, omor copilul ca-mi sta in cale!".

p'astea care vor sa faca avort le-as zice sa omoare copilul exact dupa ce-l nasc. in fond, e aceeasi chestie, nu? il nasti si peste cateva ore sau, de ce nu, imediat, il omori. ati fi in stare?
ma rog, mentalitatile difera, asa e si normal.

Ultima oara a fost editat de Diananaid (2011-10-03 21:09:25)

Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...

#99 2011-10-03 20:43:25

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

.

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-02-29 12:23:02)

#100 2011-10-03 21:01:09

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Frankie, ceva de genul a fost atunci "hai sa mai uiti o pastila" fara sa ne treaca prin cap ca poate face vre-un rau.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

Publicitate

loading...

#101 2011-10-03 21:08:15

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

@ Dianaid - poate a fost mult spus cariera, era mai bine sa zic "orice job pentru care e nevoie de mai mult de 8 clase".
Nu zic ca as obliga-o sa faca una sau alta, i-as expune toate variantele in ambele situatii, dar recunosc ca as incerca sa o descurajez sa-l pastreze, prin argumentele oferite. Pentru ca daca copila mea ar fi isteata si i-ar merge mintea si s-ar descurca bine la scoala, n-as putea sa-i spun " lasa, draga mea, da-le-ncolo pe toate, te face mama vanzatoare,  da sa vezi ce mamica tanara o sa fii, cum o sa creada lumea ca esti sora, nu mama copilului. vaaai, ce dragut!"

Cred ca pentru ca o femeie sa poata fi mama, e nevoie sa atinga o anumita dezvoltare emotionala pe care nu cred ca o are un copil , un adolescent si asa bulversat de schimbarile prin care trece.

E foarte usor sa ne revoltam "vai, ce crima, ce oroare" da nu se intreaba nimeni ce-ar fi in mintea copilului cand ajunge la varsta la care sa constientizeze lumea din jur si ar ajunge sa se intrebe cum de l-a facut maica-sa la 14 ani. Chiar poti sa-i spui unui copil "stii, mama, eu la 14 ani am simtit asa o dorinta extraodinara sa fiu mama" ????
Sa fim seriosi! Copilul ala nu e prost, mai devreme sau mai tarziu tot afla ca a fost facut din greseala, oricat de mult l-ar iubi familia intre timp.

Si inca un aspect pe care nu l-a pomenit nimeni. Indiferent de varsta, un copil te leaga permanent de tatal lui, ca-ti place, ca nu. L-a intrebat cineva pe baiatul ala daca vrea sa fie tata la 15 ani? El e pregatit sa lase totul balta ca sa creasca copii cu o tipa cu care s-a distrat intr-o noapte?(scuze, Nefeli) Nu numai ca ar trebui sa afle si el, dar ar trebui sa afle si familia lui.

Oricum, pana la urma tot decizia lui Nefeli trebuie sa fie, dar Nefeli, nu uita - cum a zis cineva in urma cu cateva pagini - ca nu traim in filmele americane care au toate happy end in care ei traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Din pacate.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#102 2011-10-03 21:12:21

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

frankie a scris:

nu as putea sa fac avort. cateodata ma trezesc noaptea si verific daca am luat bine pastilele chicot

Asa sunt si eu. Al meu zice ca daca e ceva, il facem si gata, dar eu nu imi doresc si nici avort n-as face. Deci verific si ras-verific... si asa am fost mereu.

Diana, ea nu are 20 (ca sa nu zic 30) de ani sa zici ca isi distruge o posibila cariera. Liceul nu e cariera. Societatea noastra te judeca si te condamna din cele mai mici chestii, dar din asa ceva...
In plus, ea nu a zis nicio secunda ca isi doreste copilul, deci toate comentariile astea cu "sufletul, viata, viitorul copilului" isi au rostul la topicul pro/contra avort.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#103 2011-10-03 21:21:39

Orange
Full member
Inregistrat: 2009-12-04

antonefeli, imi imaginez in ce situatie te afli. Intradevar, subsriu celor spuse mai sus de fete. Trebuie sa vorbesti cu parintii(aparte sau cu ambii impreuna). Impreuna o sa luati decizia corecta. prietenelor nu le spune nimic pentru ca ma indoiesc ca la 14 ani ai o prietena in care ai absoluta incredere. Orice decizie ai lua, noi suntem aici sa te sustinem mereu! Bafta! Revino cu detalii!

Am invatat ca nu merita sa irosesti nici macar o clipa din viata pentru a te gandi la oamenii care nu iti plac sau nu te plac hjarta Va pup si aveti grija de vOi hjarta

#104 2011-10-03 21:21:53

antonefeli
New member
Inregistrat: 2011-10-02

Nu imi doresc copilul! Si legat de pastila de a doua zi... Nici nu mi-a dat prin cap ca as putea sa raman insarcinata. Eu pana atunci traiam intr-o lume "roz" si credeam ca nimic rau (in adevaratul sens al cuvantului) nu mi se poate intampla la o varsta asa de frageda. Din pacate m-am inselat. Macar daca as putea sa suport numai eu consecintele...

#105 2011-10-03 21:23:15

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Diananaid a scris:

p'astea care vor sa faca avort le-as zice sa omoare copilul exact dupa ce-l nasc. in fond, e aceeasi chestie, nu? il nasti si peste cateva ore sau, de ce nu, imediat, il omori. ati fi in stare?

de acord cu tine, nu e nici o diferenta intre a-l omori in burta sau dupa nastere

#106 2011-10-03 21:26:29

Orange
Full member

antonefeli a scris:

Nu imi doresc copilul! Si legat de pastila de a doua zi... Nici nu mi-a dat prin cap ca as putea sa raman insarcinata. Eu pana atunci traiam intr-o lume "roz" si credeam ca nimic rau (in adevaratul sens al cuvantului) nu mi se poate intampla la o varsta asa de frageda. Din pacate m-am inselat. Macar daca as putea sa suport numai eu consecintele...

Ziceai mai sus ca te-ai decis sa vorbesti cu mama, ai vorbit cu ea ?

Am invatat ca nu merita sa irosesti nici macar o clipa din viata pentru a te gandi la oamenii care nu iti plac sau nu te plac hjarta Va pup si aveti grija de vOi hjarta

#107 2011-10-03 21:30:07

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

dupa mine, e mult mai grav sa nasti copilul si sa-l abandonezi, daca chiar nu-l vrei. mi se pare de o lasitate si o lipsa de inima mult mai mare decat un avort.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#108 2011-10-03 21:32:12

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

Nefeli, nu provoci nimanui vreo durere, asta e doar in mintea ta. Parintii, ca ii dezamagesti, asta e o chestie...si faptul ca se pierde o vietate mica, e alta mancare de peste. Trebuie sa gandesti la rece, ca a fost o intamplare nefasta pe care nu mai trebuie sa o repeti alta data. Ati fost amandoi vinovati, iar faptul ca tie iti placea de tipul respectiv a cam pus capac. Nu te gandii la suferinta altora, ca in momentul de fata doar tu stii ce e in mintea si sufletul tau. Vorbeste cu mama ta, sunt sigura ca o sa spuna doar tatalui tau, eventual celor din familie, dar sa stii ca oricat de rea ar fi o mama, nu o sa te faca niciodata de rusine. Parintii oricum te lauda, esti lumina ochilor lor, oricat de netrebnic esti nu o sa spuna ca ai facut aia si aia doar ca sa te defaimeze pe tine.
NU! nu mai privii asa negativ lucrurile. decat sa pastrezi un copil pe care sa il privesti cu ura mai tarziu sau sa te urasti pe tine, ia totul ca atare, o greseala si o invatatura de minte si fa ce crezi ca e mai bine. Spun "nu" avorturilor, dar in cazuri de genul, ar fi permis sa iti indrepti greseala. Poate sunt chestii ce o sa te marcheze, dar o sa faca din tine o femeie mai buna pe viitor.
Te inteleg perfect cum te simti, ca si eu am trait cu frica de a fi insarcinata la 16 ani vreo luna de zile. Nu mai judecati fata... sunt sigura ca familia ei o sa inteleaga si o sa ii fie mai aproape decat pana acum, iar comunicarea dintre ei va fi mai buna.. eu asa vad lucrurile.

Intrebati de pastila de a 2a zi... eu la 14 ani sincer nici nu stiam ca poti combate o sarcina prin asa ceva... ziceam ca faci sex si gata, ramai gravida daca nu ai facut-o protejat (prezervativ, pilule etc). De abea pe la 16 cand am intrat pe forum aici, am aflat ca exista asa ceva... roll

Nefeli, te sustin orice ar fi. O sa fie bine!  goodluck doar sa te gandesti cat mai rapid... ia-ti inima in dinti, explica-le parintilor pe cat posibil ca ai facut o greseala... daca chiar o sa vada ca iti pare rau, o sa te ierte. Nu o sa te omoare, in nici un caz!
kram

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#109 2011-10-03 21:40:43

antonefeli
New member
Inregistrat: 2011-10-02

@hai_faiv: Parca mi-ai citit gandurile legat de "decat sa pastrezi un copil pe care sa il privesti cu ura mai tarziu sau sa te urasti pe tine ia totul ca atare, o greseala si o invatatura de minte" smile
Cu mama voi vorbi maine,deoarece azi a fost plecata toata ziua.

Ultima oara a fost editat de antonefeli (2011-10-03 22:01:40)

#110 2011-10-03 22:25:52

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

anca90 a scris:

be_happy a scris:

Povestea asta mi se pare cusuta cu ata alba...

tummenupp

nu e vorba ca n-ar exista gravide de 14 ani, ci din felul in care scrie se vede ca povestea e nascocita forgetit

subscriu!

#111 2011-10-03 22:30:55

Orange
Full member

ryanna22 a scris:

anca90 a scris:

be_happy a scris:

Povestea asta mi se pare cusuta cu ata alba...

tummenupp

nu e vorba ca n-ar exista gravide de 14 ani, ci din felul in care scrie se vede ca povestea e nascocita forgetit

subscriu!

asta nu schimba situatia. O sa intre pe forum alte zeci de fete , mai devreme sau mai tarziu, si o sa se regaseasca in "povestea" ei...

#112 2011-10-03 22:34:51

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

sleeping_beauty a scris:

Diananaid a scris:

de acord cu tine, nu e nici o diferenta intre a-l omori in burta sau dupa nastere

Daca voi doua nu vedeti nicio diferenta nu inseamna ca nu exista smile

Inseamna ca toate cele care luam anticonceptionale intr-un fel sau altul ii omoram. Si pastila de a doua zi e tot crima ! Categoric !!!!  roll

#113 2011-10-03 22:44:49

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Biannca a scris:

Eu sunt curioasa cate femei si-au dorit bebic la 14 ani...

Iti raspund eu big_smile
Eu una imi doresc bebe si o familie frumoasa de cand ma stiu. Mi-am inceput viata sexuala la 19 ani si un pic. Dorinta de a fi mama o am de cand am inceput sa ma dezvolt dar asta nu m-a facut sa-mi pierd capul sa o fac cu cine apuc.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#114 2011-10-03 22:46:58

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

sleeping_beauty si diana sunt atat de offtopic incat ma doare sa citesc. plus, o intristeaza si mai tare pe saraca fata.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.