homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Insarcinata la 14 ani-7

#115 2011-10-03 22:55:50

dudu.f
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-09-01

Re: Insarcinata la 14 ani

Eu cred ca e mai bine "sa omori" o 'chestie' care prinde viata decat sa il tii si sa iti blestemi zilele ca nu ai ce sa ii dai sa manance si nu poti sa ii asiguri o educatie si el sa te blesteme ca esti o mama iresponsabila si ..(lista poate continua).
Ceea ce am spus mai sus nu are legatura cu fata care a deschis topicul si reprezinta parerea mea privitoare la avort.Nu sunt nici pro si nici contra la avort dar intre a avorta si a avea un copil nedorit pe care nu esti instare sa il cresti mai bine un avort.

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” - Gandhi

#116 2011-10-03 23:06:24

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

Cariera insemnand ce, kathrynn? Bani, situatie financiara buna, respect, statut social, satisfactia personala ca "am invatat si, uite, am reusit in viata"? toate astea, nu? le arunc la gunoi pe toate dac-ar trebui sa aleg intre ele si viata unui om. ca maine poa' sa-ti dea un sut in fund sefu' si s-a dus naibii cariera. sau poate, doamne fereste, sa te imbolnavesti grav si sa nu mai poti lucra. s-atunci, ghici ce se va alege de formidabila cariera? si lista tragediilor pot continua. dar viata unui om, viata in sine sa inteleg ca e net inferioara acelei enumerari de mai sus?

nu vreau sa fiu rea, nu sunt nici pro nici contra avort pentru ca pot fi mult prea multe situatii. insa referitor la ce ai spus mai sus...cu posibilele cazuri...expun si eu unul:  14 ani,  insarcinata,  parinti care te sustin. insa, poate parintii pier intr-un accident. asta daca tot ajungem la situatii extreme. ce face copilul ala la 14 ani fara studii, fara munca fara absolut nimic cu un alt copil?
viata nu e asa roz smile incat sa dam dracu' tot..uneori trebuie sa iei decizii mai putin placute. si prin asta nu o incurajez in nici un fel, fiecare face ce vrea cu viata lui. si apropo de asta, indiferent cat de rece va suna, imi asum ce spun: FIECARE OM ESTE PROPRIUL STAPAN PE VIATA LUI.

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#117 2011-10-03 23:10:51

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Monica999 a scris:

sleeping_beauty si diana sunt atat de offtopic incat ma doare sa citesc.  plus, o intristeaza si mai tare pe saraca fata.

Atunci nu citi :ironisk: bine ca ai tu sfaturi " bune" . de cand o viata omeneasca a devenit o "greseala" ce poate fi corectata prin avort nu stiu...greseala e cand suni la alt numar sau intarzii la mk nu cand iei in calcul oprirea unei vieti...asta se numeste altfel ;)

#118 2011-10-03 23:20:23

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

S-au adus in discutie undeva mai sus fetele de la aspirante care isi doresc din toata inima un bebe,si sufera...si doar ele stiu ce e in sufletul lor,si doar ele stiu ce simt cand aud cuvantul "avort"  smile  Nu se compara si nici nu se poate descrie durerea lor in cuvinte... Dar sunt situatii diferite. Eu cred ca fetele de acolo toate au un job stabil,un sot,o casuta doar a lor,o situatie materiala care le permite sa creasca un copil...si cel mai important,cred ca toate au peste 20 de ani.
Cred ca fata asta la 14 ani nici nu constientizeaza ce se intampla cu ea de fapt,stie doar ca a facut o prostie pe care trebuie sa o indrepte,stie doar ca isi va dezamagi teribil parintii,nu mai merge la liceu,etc. Credeti ca ei chiar ii sta mintea la lucruri roz si la amenajarea camerei copilului si cu cine va semana sau ce hainute sa ii cumpere?!
sleep,tu vorbesti probabil din perspectiva ta si judeci lucrurile raportate la situatia ta actuala,cand ai idee ce inseamna sa fii insarcinata. Dar ia gandeste-te tu putin,daca parintii ei nu o vor sprijini? Daca o vor da afara pe usa (si nu-mi spuneti ca e imposibil,pentru ca am mai auzit cazuri! ) si o vor trimite la baiatul respectiv si nici el la randul sau nu va fi sprijinit? Ce face fata asta cu 8 clase? Ce viitor are ea,sau,ce viitor are copilul ala de il aduce pe lume? Crezi ca o persoana la 14 ani gandeste cum gandesti tu la 20+ ?

#119 2011-10-03 23:20:32

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

de cand o adunatura de celule e o viata omeneasca nu stiu, dar hai sa nu fim offtopic

Publicitate

loading...

#120 2011-10-04 00:00:12

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

va dati seama ca oricat de criminal ar fi avortul asta lumea nu o sa se opreasca din practicatul lui, nu? daca se faceau pe banda rulanta atunci cand erau ilegale si riscai sa ramai fara niciun organ reproducator intern in tine dupa, acum cand riscurile sunt mult mai mici cu atat mai mult. lumea a evoluat in sensul asta si trebuie sa ne adaptam. hai sa zicem mersi ca avem la dispozitie metode contraceptive eficiente, ca altfel am fi toate "criminale"!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#121 2011-10-04 05:58:05

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

dea_di a scris:

va dati seama ca oricat de criminal ar fi avortul asta lumea nu o sa se opreasca din practicatul lui, nu? daca se faceau pe banda rulanta atunci cand erau ilegale si riscai sa ramai fara niciun organ reproducator intern in tine dupa, acum cand riscurile sunt mult mai mici cu atat mai mult. lumea a evoluat in sensul asta si trebuie sa ne adaptam. hai sa zicem mersi ca avem la dispozitie metode contraceptive eficiente, ca altfel am fi toate "criminale"!

Exact. Chiar ieri am vazut un documentar despre decretul 770 cand au murit 10 000 de femei din cauza asta in perioada comunismului...

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#122 2011-10-04 07:53:00

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

va rog din nou sa renuntati la offtopic. Aceste discutii pro/contra avort nu isi au locul aici. Fata a zis inca din primul post ca nu isi doreste copilul, nu trebuie convinsa cat de minunat e sa ai un copil la 14 ani. Daca aveti un sfat pertinent legat de situatia de fata ok, daca nu va rog sa va abtineti

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#123 2011-10-04 08:35:27

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

emi tummenupp

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#124 2011-10-04 10:45:04

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Monica999 a scris:

de cand o adunatura de celule e o viata omeneasca nu stiu, dar hai sa nu fim offtopic

atunci spune-mi din ce moment "adunatura aia de celule" devine viata omeneasca? de cand se naste? cand incepe sa vorbeasca? sau dupa 18 ani?

fara nicio legatura cu avortul; sunt curioasa doar unde e granita dintre "adunatura de celule" si "om" si cine/ce o stabileste.

#125 2011-10-04 10:49:40

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

in nici un caz noi pe un forum nu o satabilim pentru fata asta.

Ultima oara a fost editat de Monica999 (2011-10-04 11:17:50)

#126 2011-10-04 13:56:45

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

Emilya a scris:

va rog din nou sa renuntati la offtopic. Aceste discutii pro/contra avort nu isi au locul aici. Fata a zis inca din primul post ca nu isi doreste copilul, nu trebuie convinsa cat de minunat e sa ai un copil la 14 ani. Daca aveti un sfat pertinent legat de situatia de fata ok, daca nu va rog sa va abtineti

Eu cred ca fetele au lungit-o pentru ca la un mom dat antonefeli(am dat ctrl f ca n-am avut rabdare sa citesc chiar tot ce a zis toata lumea) a intervenit pe la pagina 3 sau asa ceva si a zis ca simte nushce ca treburi socoteli santa
Eu ma gandesc acum la ce cazuri reale am intalnit.
Prietena mea cea mai buna a mers cu parintii in clsa XII a sa faca avort desi era the very first umbla cu el de vreo 2 ani, ala semana cu Tom Cruise-deh, era la moda pe atunci tongue- si ea era o finutza.
Mai anii trecuti am acut o eleva cu burta la gura in cls a XIIa orice o intrebai radea ca proasta in targ cand vinde nuci si halea ca sparta ca deh, era cute cand esti gestanta.
De unde trag concluzia  ca in unele situatii ar fi fost mai bine sa fiu mai nesimtita si sa tin cont de ce vreau eu nu de ce ar fi zis altii. Asta dupa 18 ani, of course. In cazul de fata nu exista poarta de comentat, antonefeli trebuie sa o intrebe in primul rand pe mamicasa. Ca sa nu zic altfel( fara diminutiv wink .

I love you. Remember. They cannot take it

#127 2011-10-04 14:10:11

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

adunatura aia de celule,are viata inca de cand s-a intalnit ovulul cu spermatozoidul si s-au fecundat...din pdvdr religios vb,spiritual..ca numai dupa un anumit nr de saptamani se poate numi fat e alta poveste
nici nu stiu cum ti-a putut iesi pe gura asemenea tampenie,monica

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

#128 2011-10-04 14:21:47

anca90
Platinum member

nu doar religios, ci si biologic. daca n-ar avea viata, "adunatura de celule" n-ar evolua, nu s-ar dezvolta in ceea ce altii ar numi abia mai tarziu "om".

#129 2011-10-04 15:19:26

*joy*
Insomniac member

Bla,bla,bla. Ideea e ca fata asta are o problema,chiar nu  conteaza principiile voastre(btw:sunt sigura 100% ca si voi v-ati dorit un copil la 14 ani  forgetit  ),fata a cerut un sfat,nu cred ca e cazul de asemenea discutii,mai ales ca a mentionat din primul post ca nu vrea sa pastreze copilul...

#130 2011-10-04 15:25:21

anca90
Platinum member

Biannca, "ideea e ca" eu nu cred ca "fata asta are o problema" wink... cel putin, nu cea expusa aici. de asta imi permit sa discut aspecte care mi se par mai interesante decat unele "Bla,bla,bla"-uri de pe aici.

sunt offtopic, stiu tongue. dar am terminat smile.

#131 2011-10-04 15:38:54

*joy*
Insomniac member

anca,poti discuta chestiile astea la oricare alt topic ce se incadreaza,cred eu. Nu e cazul aici si nu inteleg de ce nu poti fi ontopic si iti place tot timpul sa fii rea. In fine,nu-mi pasa,problema ta...ziceam si eu asa  smile

#132 2011-10-04 16:05:49

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

s-au scris multe pe aici si am citit si eu printre randuri... nu stau sa citesc tot ca nu am rabdare acum.. eu doar vreau sa o intreb pe fata unde a fost cand s-a vorbit in generala despre ciclu menstrual, metode de contraceptie, prezervativ..etc?! fiindca eu stiu ca asta se vorbeste cel putin o data pe an de prin a 6 a pana intr-a 8 a fiindca asemenea cazuri sunt tot mai dese.. inteleg ca e din Bucuresti deci nu se pune problema de dezinformare in scoli.
Nu vreau sa fiu rea, dar.. cand faci un lucru inainte mai trebuie sa si judeci... si degeaba arunci tu cu noroi in aia care ti-au dat alcool, la urma urmei nu ti-au bagat ei penisul si nu ti-au dat prezervativ la intrare. Cel mai bine ar fi sa vb cu sora ta si sa mergi la medic.

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#133 2011-10-04 16:31:11

antonefeli
New member
Inregistrat: 2011-10-02

Azi am fost la liceu. M-am simtit groaznic! Cand am intrat pe poarta mi se parea ca toata lumea se uita la mine si stiau despre tot ce am facut sad Am trecut peste,deoarece stiu ca atunci cand ii voi spune mamei ma voi simti si mai rau. Am aflat ca am luat singurul 10 din clasa la testul predictiv de la mate,dar parca nici nu mai conta.. Toata lumea se uita la mine uimita ca nu am reactionat in niciun fel cand am auzit asta si cred ca am dat de banuit ca mi se intampla ceva. Ma enerveaza prietenul meu,care tot insista sa merg diseara cu el la o terasa sa discutam,sa ma scoata din casa etc. si nu mai suport sa mi se adreseze grater Nu supot gandul asta ca ii asund ceva! Si cel mai rau este ca atunci cand il privesc in ochi am impresia ca stie absolut tot grater

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.