homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina sau nu???

#1 2011-10-09 19:55:35

alexa_mari
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-07-17

sarcina sau nu???

buna
am si eu o intrebare,stiu ca s-a mai dezbatut acest subiect aici dar cu toate astea nu sunt lamurita......iau yazmin de 4 luni jumatate...(am inceput a cincea folie duminica seara 02.10) si la sf celei de-a patra folii in loc sa imi vina menstra miercuri pe 28.09 mi-a venit vineri 30.09......de ieri dimineata imi este si cam greata,intrebarea mea este pot fi insarcinata  cesafac  si in conditiile in care am luat pastilele la timp,nu am uitat niciodata de vreuna,nu am avut probl cu scaunele moi,cu vomitatul,nu am luat pastile care sa interactioneze cu acc pana si actele sexuale cu sfarsit inauntru au fost in perioadele de 7 zile de pauza cu 2-3 zile inainte de menstra,cel de vinerea asta fiind singurul care s-a intamplat in prima sapt a foliei. sad .va rog frumos lamuriti-ma si pe mine,exista risc sa ramai insarcinata si peste anticonceptionale????????? yikes

Ultima oara a fost editat de alexa_mari (2011-10-09 20:03:53)

#2 2011-10-09 20:00:21

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Re: sarcina sau nu???

nu nu esti insarcinata, zilele in care apare menstra se mai schimba, nu e o regula sa vina in fiecare zi. Mie de exemplu mi-a venit primele cateva luni in a 5-a zi de pauza dupa care s-a mutat in ziua 7 de pauza. La fel m-am panicat si eu dar m-au linistit fetele de aici
Deci nu ai nicio grija, stai linistita!

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#3 2011-10-09 20:05:51

alexa_mari
New member

deci sa inteleg pt a ma linisti ca nu poate exista risc de sarcina atunci cand pastilele sunt luate corect....da?

#4 2011-10-09 20:06:37

Emilya
Platinum member
Site

exact

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#5 2011-10-09 20:08:11

alexa_mari
New member

ok....multumesc fumos

Publicitate

loading...

#6 2011-10-10 04:22:41

danadreamer
New member
Inregistrat: 2011-10-10

cum a spus si alexa, stiu ca s-a mai discutat subiectul, dar fiecare caz este diferit si de aceea as vrea sa pun si eu o intrebare...ciclul meu este regulat, in unele cazuri +/- 2 zile. la 14 ani am fost operata de apendicita iar cand medicii au deschis abdomenul pentru procedura au observat ca am chist pe ovarul drept. dupa ce l-au "curatat" un singur lucru s-a schimbat si anume . durerea menstruala care nu mai era la fel de puternica. cantitativ insa mereu am avut probleme, in majoritatea cazurilor cantitatea e excesiva. seaman cu mama in aceasta privinta:perioada relativ lunga,6-7-8 zile, cantitate semnificativa si dureri destul de suparatoare, uneori cu stari de caldura... ultimele 2 luni mi-a venit ceas, exact la 28 de zile,cu durerile si cantitatea cu care m-am obisnuit. luna aceasta trebuia sa imi vina pe 6(octombrie) dar nu s-a intamplat. pe 7 seara am observat ceva roz,cantitate nesemnificativa,doar un protej-slip era de ajuns.pe 8 la fel, pe 9 la fel fara sa fie nimic cantitativ.dureri de burta nu am avut in schimb am avut dureri de san cu o saptamana si ceva inainte ca si cum m-ar pregati de ciclu...tot acu o saptamana am avut si niste greturi in 2 sau 3 seri inexplicabile.sanii inca ma dor desi nu tare, dar sunt umflati..folosesc absorbant desi abia daca se strang3-4 picaturi care sunt rozalii spre maroniu. am incercat sa dau cat mai multe detalii pentru a putea primi un raspuns cat ma aproape de adevar. mama mea a avut "ciclu" peste sarcina si asta ma pune pe ganduri. se poate sa fiu insarcinata sau sa pun toate pe baza stresului care a fost cam mare din martie incoace...?precizez ca nu folosesc pastile anticonceptionale, nu a "lasat" in interior si nu folosesc nici alte tratamente care ar putea afecta asta. ce credet? am zis ca mai astept cateva zile si o sa fac si un test. multumesc
smile

#7 2011-10-10 09:59:18

Emilya
Platinum member
Site

dana atata timp cat toate contactele au fost protejate nu ai motive de ingrijorare. pentru linistea ta fa-ti un test de sarcina dar cred ca va iesi negativ

#8 2011-10-10 12:44:19

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

dana, daca metoda contraceptiva folosita este coitul intrerupt, fa un test de sarcina.

#9 2011-10-10 18:06:01

danadreamer
New member

emilya si gargarita,va multumesc pentru raspuns!!am folosit si acea metoda si pot spune ca e cam expert...azi cand ar fi trebuit sa fie ziua 5,adica aproape de sfarsit,a inceput fluxul cat de cat mai puternit insotit de dureri....nu ca nu ne dorim bebe dar nu ar fi fost momentul.o sa puN totul in baza stresULUI care M-A CAM DaT GaTA in ultima perioada...mersi inca o data si multa sanatate

#10 2011-10-10 18:22:53

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

smile oricat de expert ar fi, te poate lasa insarcinata fara sa stie.

#11 2011-10-10 18:25:13

danadreamer
New member

si asta este adevarat,deoarece in "lichidul" de lubrefiere al barbatilor se  pot gasi uneori si spermatozoizi smile

#12 2011-10-10 18:25:33

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

dana,

fa un test de sarcina.

in plus, degeaba partenerul tau e expert in ceva ce e inutil. nu stiu daca ma explic, e ca si cum eu spun ca sunt experta in cusut frunze cu ata colorata, dar nu imi foloseste la nimic.

coitul intrerupt nu este o metoda de contraceptie. punct.

asteapta 21 de zile de la ultimul contact sexual si fa un test de sarcina, pentru siguranta.

daca nu esti insarcinata, mergi la medic pentru analize hormonale si control. stresul, desi dam vina pe el mereu, nu poate explica chiar orice si e bine sa fii safe decat sorry.

succes, sanatate si protejeaza-te!

ps. sper ca sunteti la zi cu analizele privind btsurile, nu mai incep iar, ca par un disc stricat.

#13 2011-10-10 18:38:53

danadreamer
New member

apreciez orice raspuns si inteleg ce se transmite. e adevarat ca nu mi-ar mai strica un set de analize. cu btsurile suntem la zi. am folosit pastile dar datorita unor evenimente nefericite am renuntat la ele.un episod foarte stresant cu iubitul la un pas de moarte,operat pe creier,care a stat in spital o luna,eu ramasa singura sa am grija de o afacere,nesomn,nemancat,ghid pentru rudele lui venite intro tara straina fara sa cunoasca limba asa ca ne intelegeam mai mult prin semne.astfel ca am uitat o zi, am uitat 2, 3 si duppa am renuntat sa le mai iau zicand ca o sa reincep dupa ce iese el si o sa putem avea astfel de activtati..dupa care mai mult stres..o sa merg de data asta ca la carte pentru o prescriptie la cineva care chiar face medicina de dragul de a ajuta oameni si nu de a se da importanti. am fost la un medic care m-a SFATUIT sa iau un anumit tip ca ei i-au facut bine...fara analize si fara nimic. bineinteles ca am plecat direct la alt medic...

#14 2011-10-10 19:29:46

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

cu atat mai mult, daca iubitul tau a stat internat si a fost supus unor interventii chirurgicale, atentie cu protectia.

imi pare rau ca ai trecut printr-o asemenea perioada stresanta, dar anticonceptioanelele nu sunt dropsuri, ca sa le lasi si sa le iei, deci teoretic e bine sa iei o decizie si sa o urmezi pe termen lung.

nu vad in mod deosebit o problema cu sfatul primului medic, dar tu stii cel mai bine.

succes si sanatate!

#15 2011-10-10 19:47:40

danadreamer
New member

multumesc mult moksha. primul sfat din partea medicului nu mi s-a parut profesional, cand alti medici te supun la teste inainte de a prescrie sau recomanda anticonceptionale. in anglia, unde sunt acum nici macar nu poti cumpara anticonceptionale daca nu ai o hartie de la medic...
multumesc pt raspunsuri si multa sanatate!

#16 2011-10-10 20:38:30

ankas
Full member
Inregistrat: 2007-03-12

am si eu eu urmatoarea problema:

mentruatia mi-a intarziat foarte mult, si anume 10 zile. mi-am facut un test de sarcina si a iesit negativ.
tot astept sa-mi vina si nu mai vine. am dureri de cap si de spate uneori. nu stiu care este cauza intarzierii.
nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva.

ce as putea face?
anca

#17 2011-10-10 20:40:40

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

sa mergi la medic, doar el iti poate spune, in urma unui consult, care este cauza intarzierii

#18 2011-10-10 20:44:20

ankas
Full member
Inregistrat: 2007-03-12

imi poate spune si un medic generalist sau doar ginecologul?

#19 2011-10-10 21:11:56

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

cel mai bine ar fi sa mergi la ginecolog

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.