homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe colul uterin si o mangaiere...

#1 2011-10-10 18:46:01

3m0nik
Full member
Inregistrat: 2011-04-14

Rana pe colul uterin si o mangaiere...

Bună.Vă rog să mă sprijiniţi cu o vorbă bună grater .Chiar am nevoie.Am fost astăzi la ginecolog de frica unei sarcini.Fiind prima dată mi-a fost foarte incomod sad .Mi-a spus că am o rană pe colul uterin şi o sa urmez un tratament.M?ine o să fac un test de sarcină la un cabinet de planning familial şi o Echografie de perlvis pentru a vedea daca este sarcină.Doctoriţa după ce m-a pipait in burtă a spus că nu crede că este sarcină,?nsă trebuie să *suflăm ?n iaurt*aşa s-a exprimat.Tot timpul am folosit prezervativul şi dacă ar fi o sarcină aş ?nebuni.O vorbă bună să mai prind curaj.
Si aceasta rana de col,este grava va ,am citit eu ceva pe net insa,mie cam frica de ea.Am auzi ca se poate transforma in cancer de col uterin.
Ma scuza-ti dar sunt disperata,am plans azi toata ziua.Prietenul meu nu stie ce sa imi mai faca,incearca sa ma calmeze dar degeaba.

#2 2011-10-10 19:34:06

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Rana pe colul uterin si o mangaiere...

nu am de unde sa iti transmit o vorba buna, pentru ca nu am toate datele. daca mereu ai facut sex protejat, de ce frica unei sarcini? cand ai avut ultima menstruatie? care e problema de fapt?

oricum maine o sa ai toate datele si o sa te linistesti, intr-un sens sau in altul.

nu, "rana pe col" nu este grava. si nu se transforma in cancer.

nu inteleg sincer de ce atata panica si atata plans, tot ce pot sa iti zic e sa te linistesti.

#3 2011-10-10 19:47:13

3m0nik
Full member

Da.Am facut mereu protejat si chiar daca era prezervativ,cu tot cu prezervativ cand ejacula o scotea.Nu stiu,asa sunt eu,fricoasa,ma tem.Ultima menstra(daca o pot numi asa,pentru ca nu am avut nici simptome premenstruale si nici nu a fost la fel de multa)am avut pe 4 octombie iar luna trecuta pe 5 septembrie.

#4 2011-10-10 19:54:54

daenarys
Vizitator

monica,daca te-ai protejat nu ai de ce sa te temi d eo sarcina.
legat de rana pe col daca ea chiar exista ar trebui sa iti faci un test papanicolau.din cate stiu eu o rana pe col nu poate sa fie ea diagnosticata asa cu ochiul liber.eu personal as mai cere parerea unui medic.
daca chiar se dovedeste ca ai rana,lucrurile nu sunt asa de negre cu ai acum tendinta sa le vezi smile

#5 2011-10-10 19:59:36

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Cam toate femeile active sexual au clasa II la Papanicolau (adica cervicita/inflamatie), este ok. E bine sa verifici anual testul Papanicolau.
Mai ales daca faci sex doar cu prezervativ, esti protejata si de boli.
Sarcina nu apare daca te protejezi corect, nu mai fi asa paranoica.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-10-10 20:02:37)

Publicitate

loading...

#6 2011-10-10 20:00:14

moksha
Hero member

3m0nik a scris:

Da.Am facut mereu protejat si chiar daca era prezervativ,cu tot cu prezervativ cand ejacula o scotea.Nu stiu,asa sunt eu,fricoasa,ma tem.Ultima menstra(daca o pot numi asa,pentru ca nu am avut nici simptome premenstruale si nici nu a fost la fel de multa)am avut pe 4 octombie iar luna trecuta pe 5 septembrie.

pai si atunci care este problema si motivul pentru care plangi si esti trista?

#7 2011-10-10 20:04:04

3m0nik
Full member

Va multumesc din suflet.EU stiu ca m-am protejat insa doctorita m-a speriat,ca trebuie sa facem investigati.Dupa ce mi-a bagat valvele(parca asa se cheama) a avut o reactie de genul:"Doamne ce rana urata mai fetelor mai!"ca vai ca ce urat miroase de la ea..

#8 2011-10-10 20:10:35

daenarys
Vizitator

monica,schimba medicul smile

bafta si sanatate multa iti doresc smile

#9 2011-10-10 20:18:17

moksha
Hero member

3m0nik a scris:

Va multumesc din suflet.EU stiu ca m-am protejat insa doctorita m-a speriat,ca trebuie sa facem investigati.Dupa ce mi-a bagat valvele(parca asa se cheama) a avut o reactie de genul:"Doamne ce rana urata mai fetelor mai!"ca vai ca ce urat miroase de la ea..

sunt necesare mai multe investigatii. poti consulta inca un doctor.

doctorita nu te poate crede pe cuvant cand spui ca te-ai protejat, pentru ca pur si simplu sunt muuuuuuulte femei care cred ca s-au protejat daca el nu a ejaculat inauntru, desi erau in perioada fertila, multe paciente care mint, o gramada mare de femei care nu stiu sa se protejeze, zeci de fete care iau postinor ca pe bomboane etc. deci ea verifica, doar asta e rolul ei. faci un test de sarcina, nu te duci sa te spanzure. faci o ecografie, nu te mananca nimeni.

rana pe col inseamna doar o leziune, o inflamatie. cel mai bine e sa faci un papanicolau.

cu toate astea, tot nu reusesc sa inteleg de unde atata panica. sincer. exagerezi.

later edit: nu conteaza ce au spus toti ceilalti, nu are un microscop in valve si nici viziune in ultrarosu ca sa stie ce ai. trebuie papanicolau ca sa iti poata pune un diagnostic. trebuie cultura de secretie ca sa stie de ce miroase cum miroase. si tratament fara asta nu iti poate da. punct. nu contest faptul ca o e un medic bun si are recomandari bune, dar la tine nu a procedat suta la suta cum trebuie. cu toate astea, nu ai nici macar un motiv sa exagerezi atat.

Ultima oara a fost editat de moksha (2011-10-10 20:19:52)

#10 2011-10-10 20:33:59

3m0nik
Full member

Multumesc Moksha.Am facut si papanicolau si inca ceva FCB(a zis ca sa vada ce microb am) iar maine ma duc sa iau FCB si sa fac testul de sarcina la planning apoi la 4 cu testul de sarcina si FCB la d-na doctor.
Va multumesc foarte mult pentru informatii.Maine o sa aflu,sper sa fie in favoarea mea.

Si legat de protejare.Doctorita m-a intrebat ce metoda folosesc si i-am spus ca prezervativul si m-a intrebat:"De fiecare data?" si i-am spus ca DA si se uita cam cash dar eu nu mint.

#11 2011-10-10 20:36:57

moksha
Hero member

pai atunci e foarte bine. exact ce ziceam cu informatiile pe care nu le oferisesi in totalitate.

tu stii ca nu minti, ea nu are de unde sa stie si e meseria ei sa verifice.

#12 2011-10-10 20:52:28

3m0nik
Full member

Multumesc.Sunteti foarte scumpe si nu judecati oamenii pentru ceea ce fac.O sa trec si peste asta.

#13 2011-10-10 21:03:32

moksha
Hero member

si inca ceva. daca folositi prezervativ, nu e nevoie sa folositi si ejacularea afara. nu are rost.

succes!

#14 2011-10-10 21:09:31

3m0nik
Full member

Da.Eu sunt constienta de asta.Insa dupa cum ai realizat sunt foarte paranoica de toate si de asta facem asa:(

#15 2011-10-11 19:53:35

3m0nik
Full member

Buna.Am fost la medic din nou astazi si mi-a spus ca pe ovarul drept am un chist de 2 cm si pe ovarul stang am mai multe chisturi mai mici.si am aflat ca am si candida.

Legat de asta...am facut si un test la planning si a iesit negativ si presupun ca la echo se vedea nu?

#16 2011-10-11 20:48:47

moksha
Hero member

eu nu am de gand sa iti mai alimentez starea paranoica in care te gasesti prin raspunsuri nesfarsite la aceleasi nelamuriri, pe care deja ti le-au oferit investigatiile pe care le-ai facut.

nu esti insarcinata, pentru ca testul a iesit negativ.

la ecografie se vedea daca e o sarcina mai mare...repet, nu oferi suficiente informatii ca sa pot emite o parere informata. dar avand in vedere ca oricum te-ai protejat si ai si test negativ, nu stiu de ce iti mai faci griji...

daca vrei sa iti faci griji pentru ceva, fa-ti pentru chistulete, rana si candida..nu te mai gandi aiurea, degeaba.

sanatate si succes.

#17 2011-10-11 21:20:12

3m0nik
Full member

Multumesc Moksha.Ma calmez.Promit.pusspuss

#18 2012-02-25 15:39:03

didix89
Membru
Inregistrat: 2012-02-24

buna! am si eu o intrebare..:rana pe colul uterin poate cumva sa apara si de la ob-uri?

#19 2012-02-25 17:21:17

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

in teorie da

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.