homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Preconceptia si tratamentul pentru alergie

#1 2011-10-10 20:14:26

danuta.ct
Membru
Inregistrat: 2011-10-10

Preconceptia si tratamentul pentru alergie

As avea si eu o intrebare, ma pregatesc pentru o sarcina in sensul ca mi-am facut toate analizele la recomandarea medicului ginecolog si cam de o luna ne "muncim" pentru un bebe.  Problema este ca de vreo 2 saptamani am avut ceva episoade de alergie (sunt alergica la pene, puf, praf) si pe fond alergic am facut o faringita acuta. Am primit tratament de la medicul de familie Simphoral si Paracetamol sinus 2 saptamani incepand de azi. Problema este ca saptamana viitoare as avea ovulatia si nu stiu ce sa fac, ar dauna acest tratament in cazul in care as ramane insarcinata?
Multumesc si astept o parere!

#2 2011-10-11 11:39:16

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Preconceptia si tratamentul pentru alergie

daca nu primesti niciun raspuns, verifica prospectele! trebuie sa existe o sectiune "Sarcina si alaptarea" si acolo scrie daca sunt sau nu contraindicate.

#3 2011-10-11 11:53:46

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

danuta.ct a scris:

As avea si eu o intrebare, ma pregatesc pentru o sarcina in sensul ca mi-am facut toate analizele la recomandarea medicului ginecolog si cam de o luna ne "muncim" pentru un bebe.  Problema este ca de vreo 2 saptamani am avut ceva episoade de alergie (sunt alergica la pene, puf, praf) si pe fond alergic am facut o faringita acuta. Am primit tratament de la medicul de familie Simphoral si Paracetamol sinus 2 saptamani incepand de azi. Problema este ca saptamana viitoare as avea ovulatia si nu stiu ce sa fac, ar dauna acest tratament in cazul in care as ramane insarcinata?
Multumesc si astept o parere!

da, ar dauna.
ori nu incepi tratamentul, ori nu ramai insarcinata acum si astepti luna viitoare.
e indicat sa discuti problemele de acest tip cu medicul tau, ca stie cel mai bine ce sa te sfatuiasca.
succes!

#4 2011-10-11 13:09:15

danuta.ct
Membru

Tratamentul trebuie sa il fac pentru ca sunt alergica, oricum si cu ramasul insarcinata e o loterie, dar nu prea vreau sa risc. Daca as ramane asta s-ar intampla doar saptamana viitoare la ovulatie si s-ar suprapune cu ultimele zile de tratament pe care deja l-am inceput.

Extras din prospect:
Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată administrarea de SYMPHORAL 10 mg.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări ?nainte de a lua orice
medicament.

Va multumesc!

#5 2011-10-11 13:49:13

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

daca termini tratamentul pana in 5-6 zile dupa ovulatie, poti sa incerci de luna asta sa ramai insarcinata. pana nu se implanteaza sarcina in uter, nu cred ca o pot afecta medicamentele. acum nu stiu daca pastilele pe care le iei influenteaza cu ceva ovulatia (unele medicamente o pot suprima), dar poti incerca oricum.

LE: nici paracetamolul nu e indicat in sarcina, uite-te si pe prospectul lui.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-11 13:49:53)

Publicitate

loading...

#6 2011-10-11 15:05:21

danuta.ct
Membru

Da, stiu ca nu e indicat in special cel Sinus, dar cum am precizat cam 3-4 zile o sa mai am tratament dupa ovulatie, iar pana la implantarea sarcinii in uter ar mai dura ceva, perioada in care voi fi fara tratament. Medicul meu ginecolog este in alta localitate decat cea in care locuiesc si e mai greu sa ajung zilele care urmeaza, iar cel care mi-a recomandat era cam grabit, eu la fel si n-am mai cerut alte indicatii, mai astept si rezultatele unui exudat faringian, iar daca o sa fie necesar antibiotic am sa aflu zilele care urmeaza si atunci chiar vom lasa pe luna viitoare.
Stau si ma gandesc la femeile care au ramas insarcinate si care luau zilnic tratament importiva alergiei si care au aflat de sarcina tarziu...
Va multumesc din nou!

#7 2011-10-11 15:47:57

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

parerea mea este ca pentru o luna nu merita sa risti.

succes!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.