homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Inflamatie col uterin

#1 2011-10-18 13:26:50

noname2010
Membru
Inregistrat: 2011-10-18

Inflamatie col uterin

Buna, sper din tot sufletul sa ma puteti ajuta!

De curand am facut testul Papanicolau si lama. Papanicolau a iesit bine in schimb lama frecvente leucocite. Doctorita mi-a zis ca am si colul inflamat. Am facut si analizele de urina (urocultura) si mi-a iesit sterila. Acum asistenta de la urocultura mi-a zis ca cel mai probabil am o ciuperca, o candida. Dar eu am intrebat-o pe asistenta ginecologie daca candida poate inflama colul iar i-a mi-a zis nu, cealalta a zis ca da daca este mai veche. Nu stiu ce sa mai cred si pe cine. Secretia este alba si cremoasa dar nu foarte abundenta. Eu am mai avut candida dar aveam mancarimi urate secretia branzoasa si abundenta. Am citit ca acesta candida poate fi provocata de anemie, ceea ce si am. Apoi in zilele astea am fost foarte stresata si sistemul imunitar la pamant. Mi-au aparut si bubite pe buza de doua ori la rand. Sa fie doar o candida? A trecut cineva prin asa ceva? Daca da imi spuneti ce s-a intamplat in cazul vostru?

#2 2011-10-18 13:31:07

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Inflamatie col uterin

trebuie sa faci cultura secretie vaginala si/sau cultura secretie col pentru a vedea exact despre ce este vorba.

discutiile pe care trebuie sa le porti - fara nici un fel de rautate fata de asistente - sunt cu medicul tau, nu cu asistentele, care uneori vor sa ajute dar nu detin chiar toata informatia. asistenta nu are de unde sa stie ca tu ai ceva sau altceva, iar inflamatia colului cel mai probabil era nespecifica. inflamatia nu inseamna neaparat infectie.

pentru linistea ta, mai mergi inca o data si fa-ti cultura si asa o sa stii sigur. si discuta cu doctorita, ca asta e rolul ei.

sanatate si succes!

#3 2011-10-18 13:38:27

noname2010
Membru
Inregistrat: 2011-10-18

Totusi vreau daca se poate o parere a doctoressei.

#4 2011-10-18 14:04:59

moksha
Hero member

probabil o sa ii lase moderatoarele link.

#5 2011-10-18 15:34:41

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

tot aud fetele ca se exprima asa 'am facut  lama'. ce inseamna asta? eu credeam ca este proba de secretie din care automat fac cultura de secretie...

Publicitate

loading...

#6 2011-10-18 16:03:17

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

la testul papanicolau se refera. personal, nu-mi place expresia smile.

#7 2011-10-18 16:20:19

moksha
Hero member

eu cred ca se refera la examenul secretiei vaginale pe lama, adica simplul examen la microscop al secretiei.

#8 2011-10-18 19:51:28

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

si ce se vede la microscop? eu nu inteleg, cand te duci la ginecolog nu trebuie sa-ti faca analize pentru candida, bacteriute diverse care pot sa se inmulteasca excesiv si sa faci o infectie, gonoree, clamydia si trichomonas? mie mereu asa-mi face... credeam ca asa este normal. si nici mie nu-mi place expresia smile

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-10-18 19:51:54)

#9 2011-10-18 19:54:59

moksha
Hero member

depinde de ginecolog.

sunt multi ginecologi carora nu stiu din ce motiv nu le plac culturile si fac o lama si pe urma dau un tratament fix dupa ureche.

la microscop se vad celulele - PMN etc, se pot vedea si unele microorganisme, spori de candida, trichomonas...dar e extrem de nespecifica si e doar orientativa. se face ca examen initial, pentru a orienta posterior culturile.

fiecare medic face cum considera, intr-o tara ca a noastra unde nu exista ghiduri. sau exista dar fiecare le adapteaza dupa cum poate si ii permit conditiile.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.