homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menopauza precoce

#1 2011-10-24 09:56:48

cristalx
New member
Inregistrat: 2007-03-25

menopauza precoce

Buna dimineata!

Deoarece de aproximativ o luna aveam niste stari cam ciudate (pe care le asociam cu menopauza) am fost, bineinteles, la medic.
In urma ecografiei si a TSH, acesta a ajuns la concluzia ca sunt la menopauza.
Sunt un pic cam debusolata deoarece am 41 de ani si inca nu am niciun copil (ceea ce speram sa se intample cat de curand).
Mai ales ca, mai putin luna aceasta, am avut ciclu in fiecare luna. Ce-i drept, usor nu a fost chiar "ceas", ca pe vremuri, dar nici nu a lipsit - a fost numai usor neregulat si, tot din cand in cand, cam putin.
Avand in vedere cele relatate, credeti ca mai am sanse sa mai am un copil sau macar sa nu intru la menopauza asa devreme?

P.S. Medicul la care mergeam pana acum este Dnul Iliescu, de la Filantropia Bucuresti insa, cum nu mai raspundea nimeni la cabinetul Dumnealui, am fost la un altul, la clinica la care am si medicul de familie. Dar cum nu sunt foarte multumita de raspuns voi merge si la Dnul Iliescu, la Medlife, unde am inteles ca activeaza in prezent.

#2 2011-10-24 14:31:23

betty_anghel1975
Membru
Inregistrat: 2011-10-05

Re: menopauza precoce

Buna ziua am și eu o problema similara am trecut cu succes printr-o sarcină și am fost nespus de fericita si eu și soțul deoarece cu un an in urma trecusem printr-o extrauterina.
La 1,5 ani dupa nastere am hotarat să iau anticonception...p?na atunci am fol prezerv, ca protectie. Dupa un an de protectie cand fetița a implinit 3 ani ne-am gandit si noi sa renuntam la ele, pentru al doilea copil....si surpriza ca după 3 luni de menstra normala nu a mai venit .
Am mers la doctor și mi-au dat duphaston ....cu tratamentul asta a venit o luna după care din nou pauza.
Ș de aici au inceput și problemele serioase dureri....stari de inflamare...presiune crescuta in zona bazinului....lipsa libiloului , uscaciune vaginala....și multe altele care imi scapa ce mi-a ramas a fost uimirea cand m-am urcat pe cantar...am inceput sa plang c?nd am vazut ca in 3 luni de vara am luat 5 kg...făra nici o schimbare in dieta.
Am fost din nou la doctor, și mi-a spus premenopauză......a picat ca o lovitura nu numai pt mine dar și pt soțul meu am plecat foarte dezamagiti. Am numai 36 de ani si prima menstra mi-a venit la 15ani deci sa multumesc bunului Dumnezeu ca am o fetiță sănaătoasă și frumoasa ca de acum cica nu se mai poate.
valorile lh și fsh sunt mult peste valorile normale dar nici estradiolul nu este mic...nu stiu ce sa mai spun analizele de tiroida și hipofiza sunt bune si ele.
Acum intrebare: Există posibilitatea ca eu conform tratamentului actual cu Climen sa pot  ovula?
Chiar daca nici cu el nu vine menstra?
Mai am vreo șansă să răm?n vreodată INSĂRCINATĂ?

#3 2011-10-25 08:34:09

cristalx
New member
Inregistrat: 2007-03-25

Vad ca mai exista si alte persoane care trec prin ce trec si eu dar mi-ar fi fost mai bine daca as fi primit si ceva sfaturi.

#4 2011-10-25 15:17:29

betty_anghel1975
Membru
Inregistrat: 2011-10-05

Da, sunt deacord cu tine. Am facut acum programare Vineri la doctor și imi fac si o transvaginală...sa văd cum mai sunt ovarele după un tratament de 4 luni cu Climen.
Si sa mai discut despre  ce analize mai fac, sa vad cum stau cu dereglarea hormonală.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.