homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interepretare analiza secretie vaginala

#1 2011-10-30 18:56:26

MissRoxanne
New member
Inregistrat: 2011-10-30

Interepretare analiza secretie vaginala

Imi puteti spune si mie daca este bun rezultatul la analiza secretie vaginala ?

Cel. epit : frecvente
Leucocite : rare
Flora : frecventi lactobacili ; rel frecventi coci gram pozitivi izolati si in gramezi
T. vaginalis - absent
Candida sp. - absent
Neisseria - absent

#2 2011-10-30 21:01:34

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Interepretare analiza secretie vaginala

este ok, dar ar trebui sa faci, pentru siguranta si mai ales daca ai simptome si cultura din secretie vaginala pentru a vedea exact ce e cu cocii aia.

sanatate!

#3 2011-10-30 21:10:15

MissRoxanne
New member

Mi-a dat tratament 10 zile cu ovule Cervugid dar le-am intrerupt dupa 4 zile caci nu ma simteam bine de la ele.

#4 2011-10-30 21:16:21

moksha
Hero member

pai cum sa nu te simti bine de la niste ovule?

si in plus, nu e ok sa opresti tratamentul dupa cum ai chef..trebuia sa consulti medicul, cel mai bine.

#5 2011-10-30 21:19:03

MissRoxanne
New member

Am avut dureri de stomac si am crezut ca e din cauza lor. Din moment ce l-am intrerupt nu mai continui cu el.

Publicitate

loading...

#6 2011-10-30 22:15:30

moksha
Hero member

nu era de la ovule, in nici un caz.

imi scapa in acest moment care e nelamurirea ta. ai fost la medic, ai facut o analiza, ti s-a dat tratament, dar l-ai intrerupt pentru ca asa ai vrut si acum...ce?

#7 2011-10-31 16:34:48

MissRoxanne
New member

vroiam doar sa stiu daca e foarte grav rezultatul analizei pentru ca nu mi-a explicat ginecologul ... eu sufar si de microlitiaza urinara si am si un chist de 2,2 cm pe ovarul drept + microchistulete pe stangul si crede-ma ca daca nu m-ar fii durut si rinichii si stomacul nu le-as fii intrerupt, numai eu stiu ce dureri am avut de am dormit in reprize, dupa ce le-am lasat, surpriza nu m-a mai durut nimic ... nu continui cu ceva care pe de-o parte mi-ar face bine si pe alta nu ... am paracitit si  prospectul si nu e chiar asa lipsit de " lucruri rele " care sa nu-mi provoace altceva ... medicul acela nu este al meu de mult timp, a fost prima consultatie,n-am nr de tel nimic si in plus costa enorm numai consultatia ce sa mai zic de analiza aceea, nu dispun de multi bani mereu ... atat am vrut sa stiu daca nu e mare gravitate cu ea, oricum in ziua de azi medicii prescriu medicamente pe banda rulanta si nu pot trai numai din ele ... multumesc pentru raspunsuri.

#8 2011-10-31 18:54:41

moksha
Hero member

deci:

1. ceva ai la secretia vaginala, dovada cocii aia frecventi. ca sa fii sigura trebuie sa faci o cultura de secretie vaginala. nu e ceva grav, dar e ceva ce trebuie totusi deslusit.
2. ovulele nu au efecte adverse aproape niciodata, dar sunt in mod formal contraindicate in afectarile renale, cum e cumva si cazul microlitiazei tale. dar eu personal chiar nu am mai auzit vreodata de efecte sistemice de la tratamentul cu ovule. nu zic ca nu e asa, zic doar ca e putin probabil si e mai degraba o coincidenta. ovulele chiar nu au probleme majore de siguranta...daca citesti orice prospect o sa te sperii smile dar in principiu mai fara risc decat ovulele nu avea ce sa iti dea.
3. cand strangi bani pentru analiza, fa-o. si apoi mergi la consultatie...sau daca nu mergi la medicul tau de familie cu rezultatul culturii si astfel va sti ce tratament sa iti dea.

sanatate!

#9 2011-10-31 19:04:20

aura26
Membru
Inregistrat: 2011-10-31

Buna, am o infectie cu enterobacter spp care a fost descoperita la o analiza a secretiei de col, as dori sa stiu mai multe despre ea, in conditiile in care stiu foarte putine spre deloc, pe internet nu sunt informatii desore asta, am tot cautat si nimic, vreau sa stiu are cineva asa ceva sau a avut, cum s-a tratat, si cum de se ajunge la imbonlavire ? Multumesc si astept raspuns .

#10 2011-10-31 19:18:54

MissRoxanne
New member

In orice caz ovulele acelea nu si-au facut nici un minim de efect in cele 5 seri ?( nu 4,  am gresit eu cand am scris si nu mai pot sa modific in raspunsul de mai sus ). Cultura aceea de secretie este la fel ca cea efectuata anterior sau alta ? Pe mine m-a durut cand mi-a introdus valvele acelea sad Am facut greseala sa nu-i spun ca am si probleme cu rinichii poate nu mi le dadea pe acelea sad In orice caz nu mai pot face alt tratament cu ovulele, adica sa mai iau luna viitoare altele 10,  e posibil sa se faca o rezistenta a acelor coci impotriva ovulelor si sa patesc iar faza cu durerile? Multumesc pentru raspunsuri !

#11 2011-10-31 19:37:21

MissRoxanne
New member

Si inca ceva, nu am avut niciodata mancarimi,usturimi sau o schimbare a secretiei vaginale,iar dragoste am facut cu viitorul meu sot numai cu prezervativ, nu vad de unde au aparut cocii aia ...

#12 2011-10-31 19:49:15

moksha
Hero member

ba da, un minim efect si-au facut si oricum cel mai tintit ar fi fost un tratament antibiotic oral.

cultura este altceva decat ce ai facut tu. ce ai facut tu inseamna sa se uite cineva la secretia ta vaginala la microscop si sa faca diferite coloratii. la cultura ia frumos secretia si o insamanteaza pe niste medii, astfel ca poate sa isi dea seama exact despre ce e vorba. plus iti face si antibiograma.

nu are nici o legatura problema la rinichi cu durerea cand a bagat valvele. ori erai mai incordata, ori a luat niste valve prea mari.

nu e cazul sa iei ovule dupa capul tau. ori faci cultura respectiv mergi la medic, ori stai asa si gata.

in legatura cu aparitia cocilor, tocmai asta e, ca nu stim daca sunt intr-o cantitate suficienta cat sa fie considerata infectie - de aia trebuie cultura - sau sunt doar pasageri smile cel mai probabil sunt streptococi de grup b, cu care te-ai autoinfectat de la nivelul tractului digestiv.

#13 2011-10-31 20:08:22

MissRoxanne
New member

Deci cand ma mai pot duce iar la ginecolog, probabil altul deoarece nu m-am simtit destul de confortabil sa zic asa cu acest medic + ca m-am dus sa o ridic iar asistenta m-a dus la el fara sa ma intrebe daca vreau sa mi-o citeasca el sau daca vreau sa o duc la medicul meu de familie,iar atunci cand am intrat in cabinetul lui doar mi-a scris pe spatele ei ovule Cervugid 10 zile intravaginal fara sa-mi mai zica, eu stiu ceva de genul,nu bea alcool sau alte explicatii din astea, care sa ma faca sigura sa le iau fara probleme,mi-a dat senzatia ca se grabeste iar eu sa plec cat mai repede, ceea ce nu mi s-a parut ok... la urmatoarea analiza cer cultura de secretie, asa ii spune ? - sa stiu ce sa cer. Nu  de rinichi vorbeam ca m-au durut cand mi-a bagat valvele ci locul m-a durut,poate intr-adevar erau prea mari . Rinichii m-au durut in timpul administrarii ovulelor.Am incercat sa stau cat mai relaxata. Iar streptococii aceia de tip b se pot duce mai repede daca am luat si ovulele acelea 5 seri sau sunt gravi fata de altii ?

#14 2011-10-31 20:36:37

moksha
Hero member

da, sa ceri cultura secretie vaginala ca sa fii sigura.

nu stiu sa iti zic ce s-a intamplat cu ovulele, streptococii aia au nevoie de tratament oral pentru a putea fi distrusi. nu e oricum ceva grav, sunt niste bacterii care sunt "rele" mai ales in sarcina, pentru bebe. DAR vorbim oricum degeaba, pentru ca nu stim ce ai avut exact...cel mai bine poate sti doar medicul tau.

in legatura cu rinichii, probabil am inteles eu gresit din ce ai scris tu. rinichii te pot durea si independent de ovule, ca doar ai deja probleme. sau poate te-au durut ovarele si a iradiat, nu poti sti.

sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.