homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

LOGEST- menstra in timpul administrarii?

#1 2011-10-31 07:13:53

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

LOGEST- menstra in timpul administrarii?

Buna. Am o mare nedumerire si sunt si putin speriata.

Iau Logest de 1 an de zile la recomandarea medicului strict pentru protectie. In primele 2-3 luni am avut spotting dar dupa lucrurile au revenit la normal, ciclu menstrual in regula, fara alta simpomatologie.
Ieri am luat ce-a de a 12-a pastiluta din blister (mentionez ca nu am avut nici probleme digestive, nici nu am luat antibiotice sau orice altceva care sa interactioneze cu pastilele).
Ieri spre seara am inceput sa am o durere surda in partea dreapta. La inceput am crezut ca e apendicele, apoi a aparut si in partea stanga (nu era o durerea mare, dar era o senzatie de discomfort) care rasuna putin si in zona rinichilor.
Cand am mers la baie pe hartie am vazut o pata mica de sange oxidat.
Astazi de dimineata aceeasi situatie. Sangele nu este proaspat si nici nu este o cantitate mare, dar chiar si asa, nu inteleg care ar putea sa fie cauza.
Am mai patit asta acum 2-3 luni cand,in ultima zi de luat pastile, dupa ce am luat pastila la ora corecta a aparut menstruatie (in loc sa apara in pauza).
Oricum, aici nu se pune problema de mesntra din moment ce abia asta ar trebui sa iau pastila la ora 12:30.
Nu stiu ce sa fac. Sunt putin panicata. Ce-i drept am avut si o perioada foarte grea, stresul a crescut sunt si cu BACul mutle meditatii si alergatura. Nici de mancat nu am prea reusit sa mai mananc asa ca am slabit ingrozitor.
Intrebararile mele sunt:
1. Astazi mai iau pastila? (cel mai probabil o sa o iau cu intarziere pentru ca abia la 2 ajung acasa ca sa vad ce sfaturi mi-ati dat si nu prea as vrea s ao iau de capul meu)
2. Are legatura faptul ca uneori nu tin pauza de 7 zile ci de 5-6? (pe prospect scrie ca pauza trebuie sa fie de minim 3 zile, dar niciodata nu am scurtat-o mai putin de 5 zile, si asta am facut-o pentru a-mi "aranja" aparitia menstrie)
3. La care medic sa merg prima data. Cel de planning sau cel ginecolog?
4. Cam ce analize ar trebui sa mai fac? Am facut niste analize generale acum 2 saptamani si sunt in regula, si la cele de sange, la fel Candida nimic.

Va rog daca puteti sa ma lamuriti putin pentru ca incep sa ma agit tooot mai mult si asta e ultimul lucru de care am nevoie acum.

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#2 2011-10-31 12:34:31

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: LOGEST- menstra in timpul administrarii?

pentru ca nu ti-a raspuns nimeni pana acum o voi face eu, dar sunt doar parerile mele. ai intrerupt pastilele vreodata? eu cred ca faptul ca abuzezi de scurtarea pauzei poate sa fie motivul spottingului si a menstrei venita mai devreme. ia pastila astazi de ce sa intrerupi pastilele? nu vad rostul. ba chiar daca le intrerupi cand le vei lua din nou cel mai probabil vei avea spotting prima luna. si eu am luat in septembrie pastilele corect si am crezut ca am avut spotting in doua zile cand m-am trezit cu o pata ca la  spotting minuscula in fiecare zi. dar imediat au aparut mancarimile si usturimi in zona si am mers la ginecolog. mi-a spus ca daca am luat corect pastilele si nu am mai avut astfel de incidente e de la infectie (facusem candida). deci daca a trecut ceva vreme de cand nu ai mai fost la ginco ar fii o idee sa te duci acolo mai intai. mai ales ca daca te dor ovarele ti-ar trebui o ecografie. dupa ce te asiguri ca nu e nimic ginecologic, te poti duce la planning. sunt niste analize speciale ce trebuie facute tinaind cont ca iei pastile de una an fara intreruperi din cate am inteles. le caut acum pe forum ca nu le stiu pe dinafara. (sunt de sange oricum) fraza asta nu am inteles-o 'si la cele de sange, la fel Candida nimic.' candidoza nu se vede in analizele la sange... sau erau doua propozitii diferite? si te sfatuiesc sa iei pastilele fara sa mai scurtezi pauza ca sa vezi daca mai ai spotting sau nu in acst caz. daca tot il ai, poate nu ti se mai potrivesc pastilele, in functie de analizele acelea si de discutia cu medicul de planning o sa aflii.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-10-31 12:37:41)

#3 2011-10-31 18:06:34

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

Da, imi cer scuze pentru exprimare, eram putin grabita si nu am avut grija la semnele de punctuatie. Am vrut sa spun ca am facut un set de analize de sange, care au iesit in regula, analize pentru Candida, de asemenea au iesit in regula. La ultima ecografie (recomandata de ginecolog, in urma unui consult de rutina) totul era in regula, doar un uter retrovers si un ovar micropolichistic dar care nu puneau probleme din ce mi-a spus medicul.
De asemenea, da, iau pastilele de 1 an (chiar in Octombrie anul trecut am inceput sa le iau) si de scurtat pauza... s-a intamplat de 3-4 ori, dar cum am spus si mai sus o tineam sa spun 6 zile in loc de 7. Am sunat astazi si mi-am facut o programare miercuri la planning iar la ginecolog merg dupa aceea, in speranta ca aceasta scurgere o sa se opreasca. Nu este abundenta dar e deranjanta si mai presus de toate m-a ingrijorat. Nici nu stiu exact cum sa o iau, pentru ca de cand utilizez Logest menstra mea s-a diminuat semnificativ, in sensul ca utilizez protej-slip (si daca nu l-as schimba sa zic o zi intreaga nu cred ca s-ar umple, atat de redusa e) asa ca acum nu stiu ce sa cred, sa fie menstra sau spotting.
Menstra nu cred ca ar avea cum din moment ce eu nu cred ca exista riscul sa nu se fi absorbit o pastila sau... Durerile mi-au mai trecut dar acum, cand am iesit putin afara, cu toate ca eram imbracata gros am simtit cateva intepaturi in zona ovarelor si a rinichiului drept.
Am luat in calcul si posibilitatea unei raceli sau a stresului, pentru ca, asa cum am spus, am avut o perioada destul de grea in ultimul timp, dar nu vad cum ar putea asta sa influenteze APARITIA menstrei sau a spottingului... O eventuala intarziere mai inteleg dar...
Oricum, astazi am luat pastila la ora normala (12:30 dupa ora actuala..ca s-a dat ceasul inapoi) si voi continua sa le iau, macar pana miercuri cand ajung la Doctoressa.

Daca mai are cineva pareri/ sfaturi/ opinii sunt dornica sa le ascult. Citesc, de fapt.

Si multumesc pentru raspuns frankie.

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#4 2011-10-31 18:25:24

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

ah, chiar ea e medicul tau? si de cand ti le-a dat nu ai mai fost la consultatie? adevarul e ca nici eu desi mi-a spus sa revin dupa 6 luni - 1 an de luat pastile continuu, si cum eu abia acum am facut 6 luni de luat fara intreruperi... ar trebui sa ajung si eu preventiv si pentru analizele alea pe care am uitat sa ti le scriu. mi se pare ciudat ca e asa redusa, ma rog ea stie daca-i ok sau nu. la mine nu s-a modificat deloc, iar ginecologul m-a sfatuit sa intreb daca e ok.

#5 2011-10-31 18:52:22

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

1. ia pastilele normal
2. nu cred
3. la planning daca se repeta si luna viitoare
4. nu cred ca e nevoie de analize, se mai intampla sa ai spotting si din senin, mai ales primavara si toamna, cand se schimba vremea, nu stiu exact explicatia, dar am patit-o si eu, iau tot Logest si tot la doctoressa merg si mi-a spus ca e ok
nu te panica, nu ai de ce... vezi cum e si luna viitoare

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.