homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare schimbare anticonceptional

#1 2011-11-03 10:56:45

IoanaG2001
Membru
Inregistrat: 2011-11-02

Intrebare schimbare anticonceptional

Buna ziua,

Am nevoie va rog de cateva lamuriri. Am luat timp de 2 luni Yaz si am avut dureri de cap, dar nu frecvente, si dureri de sani. Spotting nu am avut, menstruatia mi-a venit la a 4-a pastila placebo, in rest nu am resimtit alte efecte adverse, poate doar o usoara accentuare a starilor emotionale. Am fost la medicul meu ginecolog, care este destul de radical, i-am povestit de efectele adverse si mi-a recomandat sa fac o ecografie la sani in urma careia mi s-a pus diagnosticul de mastoza bilaterala si ca avand in vedere si durerile de cap, nu-mi recomanda sa mai iau deloc anticonceptionale. Am facut pauza 1 luna timp in care am mai cerut parerea unui alt medic ginecolog care mi-a spus ca din punctul lui de vedere, pot sa iau in continuare YAZ sau un anticonceptional doar pe baza de progesterol pentru a evita eventuale probleme de tromboza sau sa schimb YAZ-ul cu Mercilon. Intrebarea mea este daca poate sa apara vreo problema in cazul in care schimb YAZ-ul cu Mercilon avand in vedere ca au in compozitie tipuri diferite de progesterol si avand in vedere ca am luat 2 luni un tip de anticonceptional, am facut 1 luna pauza si acum trec la altul. Va multumesc anticipat pentru raspuns. Ioana

#2 2011-11-03 11:06:40

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Intrebare schimbare anticonceptional

nu e problema daca schimbi anticonceptionalele, e o practica frecventa; s-ar putea sa ai din nou simptome gen dureri de cap, de sani, spotting, cam asta ar fi singura problema.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-11-03 11:07:32

daenarys
Vizitator

Ioana,eu te as sfatui sa mergi la un medic de planning si s avb de problemele tale.el e mai in masura sa te lamureasca si sa iti zica cu ce ac sa iei.
din ce oras esti?
ce pot eu s aiti zic e ca mastoza nu e o contraindicatie in luarea ac.

#4 2011-11-03 11:32:52

IoanaG2001
Membru
Inregistrat: 2011-11-02

Sakura25, sunt din Pitesti. M-am gandit si eu sa ma duc la un medic de planning dar si asa sunt putin dezorientata de parerile total diferite ale celor doi medici ginecologi. Mi-e teama ca daca mai cer si a 3-a parere si aceasta va fi diferita, o sa fiu total dezorientata. Primul m-a speriat destul de tare despre efectele AC asupra mea si am devenit cam stresata in ultimul timp. Ma tot gandesc ce AC sa folosesc, daca sa iau combinate sau doar pe baza de progesterol, daca imi vor face rau, daca ma voi ingrasa,  daca..daca... si stiu ca nu e ok sa fiu asa.

#5 2012-03-04 11:38:37

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Buna fetelor! Am si eu o nedumerire legata de schimbarea contraceptivelor.
Iau de 8 luni Yasmin, nu am avut probleme sau reactii adverse de la el. La ultimul control ginecologic mi s-au depistat niste chisturi pe ovare, si mi s-a schimbat contraceptivul cu un altul care s-ar folosii si pentru tratamentul chisturilor pe ovare. Nu dau nume, pentru ca nu am inteles exact ce e scris pe reteta lol, probabil la farmacie or sa inteleaga.

Medicul ginecolog mi-a spus ca trebuie sa fac pauza o luna si sa incep sa iau noul contraceptiv din prima zi de menstruatie, pentru ca iau de mult timp Yasmin si e bine pentru organism sa mai fac din cand in cand cate o pauza, ceea ce stiam eu ca nu se face nustiu,  sau sa incep pastilele imediat dupa ce termin folia de Yasmin, adica sa nu mai fac pauza de 7 zile.

Intrebarea mea este daca ar fi vreo problema sa fac pauza de 7 zile obisnuita si sa incep cu noile contraceptive dintr-a 8 a zi?

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Publicitate

loading...

#6 2012-03-04 11:39:44

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

e ok asa, le incepi dupa pauza si esti protejata in continuare

#7 2012-03-04 12:15:50

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Multumesc heimdall

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.