homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cat timp se iau anticonceptionale

#1 2011-11-03 19:11:10

cristinastoicescu
Membru
Inregistrat: 2011-11-03

cat timp se iau anticonceptionale

Fiica mea-22 ani- ia anticonceptionale de la 18 ani (i-au fost recomandate de medic din cauza intarzierilor mari ale ciclului menstrual). As vrea sa stiu daca e normal sau bine sa ia aceste anticonceptionale ( Logest) o perioada asa de lunga si daca acest lucru ar putea duce la infertilitate sau la alte efecte secundare.
Va multumesc.

#2 2011-11-03 20:41:01

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: cat timp se iau anticonceptionale

eu am 22 de ani si iau logest intermitent de 1 an si jumatate. mi-au fost recomandate de medicul de planning (chiar doctoressa) ca metoda de contraceptie. anticonceptionalele nu duc la infertilitate! in nici un caz, nici unele nu numai logest. efectele adverse ale anticonceptionalelor se simt sau se pot simti, nu este obligatoriu de exemplu in cauzul meu nu am avut nici macar unul, de obicei in prima luna sau primele maxim 3 luni de administrare pana se obisnuieste organismul cu mica doza de hormoni in plus. dupa 4 ani, nu ar trebui sa mai aiba parte de efecte secundare, sau daca are spotting de exemplu, care intra la efecte secundare, este cazul sa treaca din nou pe la medic sa vada daca i se mai potrivesc. o data pe an este recomandat sa faca niste analize de sange speciale de rutina. nu este recomandat sa fumeze, si nu este nevoie sa faca pauze, sa intrerupa administrarea, ci din contra se poate sa deregleze putin organismul daca le tot intrerupe. cand va dori sa aiba copii, trebuie doar sa le intrerupa si sa astepte prima menstra normala, care poate venii imediat ca in cazul meu, sau dupa o luna-doua. anticonceptionalele nu influenteaza in vreun fel fertilitatea.
anticonceptionalele, ca orice medicamente cresc sau scad riscul de a dezvolta anumite afectiuni. pentru aceasta va invit sa cititi pe site 'despre anticonceptionale' (sus). pe scurt, ele pot creste riscul de a dezvolta boli cardio-vasculare, de aceea este total neindicat ca utilizatoarea sa fie fumatoare sau sa sufere de astfel de afectiuni. in schimb, scad posibilitatile de a face cancer de col uterin de exemplu.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-03 20:50:08)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.