homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nodul la san

#1 2011-11-05 20:43:17

shimmy
New member
De la: cluj-n
Inregistrat: 2007-03-30

nodul la san

Buna seara,
Iau AC de 7 ani dupa sfatul medicului, aceleasi( Marvelon si mai nou Desorelle) fara nici o problema. noua ginecoloaga m-a motivat sa ma palpez in fiecare luna si m-am tinut de treaba cat de cat constiincioasa. Saptamana asta dupa ce mi-a trecut ciclu am observat la dus un nodul in partea de jos a sanului, care initial am crezut ca ii umflatura de la coasta. Am asteptat sa treaca inca o saptamana dupa ciclu, ca sa fie relevant rezultatul si azi am simtit clar o umflatura in aceeasi zona, insa nu o gasesc si a doua oara daca o caut.
Intrebarea mea este, sa ma duc direct la o ecografie mamara sau sa fac o vizita mai intai la gine? Nu prea am bani acum...dar fac eu rost pentru analize daca trebuie, doar ca nu stiu ce comportament ar trebui sa adopt in situatiile astea. Se poate sa fi iesit de la pastile, dupa atatia ani in care mam simtit foarte bine cu ele? Ultimele analize de sange au iesit bune, cu colesterol putin crescut, acu 6 luni, cand a fost si ultima vizita la gine.
Ati mai trecut careva dintre voi prin asa ceva?
Multumesc anticipat

#2 2011-11-05 21:13:54

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: nodul la san

cel mai bine se vede la echografie

#3 2011-11-07 10:48:45

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

shimmy a scris:

Se poate sa fi iesit de la pastile, dupa atatia ani in care mam simtit foarte bine cu ele?

da, se poate. daca esti predispusa sa faci noduli, anticonceptionalele ii pot favoriza. fa o ecografie mamara si daca e fibroadenom, recomandat e sa renunti la AC.

#4 2011-11-07 11:22:31

shimmy
New member
De la: cluj-n
Inregistrat: 2007-03-30

Saptamana asta ma duc la o ecografie. Mi-ar parea tare rau sa renunt la AC, ma simt asa bine cu ele! Planul meu era sa renunt la ele peste vreo 3 ani si dupa aceea sa incercam sa facem un bebe. Asta este..ghinionul meu.
Multumesc mult de raspunsuri.

#5 2011-11-07 12:30:17

anca90
Platinum member

atunci poti sa mergi la planning dupa ce faci ecografia, poate iti prescrie alt tip de AC. asta daca iti permiti sa experimentezi si iti asumi riscul smile. oricum, intai sa aflam ce se vede la eco.

Publicitate

loading...

#6 2012-01-05 16:34:57

lolly
New member
Inregistrat: 2007-01-03

buna ziua.postez aici pt a nu mai deschide un nou subiect. De 4 zile simt la efortul mai mare al bratului,din cand in cand,durere intr-un san-spre exteriorul lui si care iradiaza cateodata spre axila. Aseara am simtit un nodul usor dureros in san. M-am gandit sa-mi fac o ecografie si apoi sa merg la medic cu rezultatul. Spre rusinea mea,desi am aproape 24 de ani, habr n-am cum se procedeaza in situatia asta, am intrat aici sa va intreb...daca trebuie facuta eco intr-o anumita perioada a ciclului si programarea la medic de asemenea daca trebuie corelata cu ciclul menstrual.
Si mai am o curiozitate, durerile au inceput din ziua in care prietenul meu m-a strans in joaca putin mai tare de san. Ar putea sa aiba vreo legatura sau e simpla coincidenta?

#7 2012-01-05 17:01:28

anca90
Platinum member

buna, lolly. e foarte bine ca ai postat aici si nu ai deschis subiect nou. ce bine ar fi daca toti utilizatorii ar da intai o cautare si nu ar mai deschide subiecte identice cu cele deja existente! smile

se recomanda ca ecografia sa fie facuta imediat dupa menstruatie, dar n-are nimic daca o faci in alta perioada.
eu banuiesc ca atunci ai inceput tu sa constientizezi aceste dureri, dar nodulul era deja, nu a aparut din cauza acelei intamplari. asta e doar o presupunere, nu am cum sa stiu exact.

fa ecografia si nu te panica, multe femei traiesc cu noduli mamari inofensivi.

#8 2012-01-05 17:17:53

lolly
New member

Multumesc frumos pt raspuns.Daca e asa, crezi ca ar fi vreo problema sa mai astept 1 sapt si jumatate sa fac eco pt a mi se termina menstruatia? Sau mai bine sa ma grabesc?
Din cate am inteles de pe internet, mai degraba fac ecografie decat mamografie,nu?

#9 2012-01-05 17:22:17

anca90
Platinum member

nu, nu e nicio problema daca mai astepti. e ft bine daca o faci atunci, dupa menstruatie.

da, la varsta ta, se face ecografie mamara. doar dupa 40 ani e recomandata mamografia, cand sanul isi modifica structura si ecografiile nu mai sunt relevante.

succes la doctor, sa fie totul in regula!

#10 2012-01-05 17:38:49

lolly
New member

multumesc mult pt incurajari,incerc sa gandesc pozitiv pana atunci si sa tin departe gandurile negre:)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.