Activitati copilaresti-2
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
Re: Activitati copilaresti
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
cum a sunat "lucrez cu el zilnic"...
mai, ma stresati rau. Stef nu stie/ zice NIMIC
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Paeca ati avea copii de gradinita, asa va stresati
Ultima oara a fost editat de rruxxy (2011-11-18 12:26:25)
- Lallica
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-08-12
Nu stiu ce oi face cand va fii la gradinita Nepotul meu face 7 ani in martie, merge la grupa pregatitoare si abia acum si-au dat seama parintii ca el nu stie a face nimic in afara de a se juca cu masinutele. Nu coloreaza, nu modeleaza cu plastilina, nu buchiseste nimic la un lego, la un puzzle. Joaca si atat. Nu mai zic de scris sau citit. Eu la varsta lui citeam deja cursiv si scriam literele de tipar. Pai cred ca o iau razna sa fie si fiica-mea la fel cu nepota-miu
Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011 https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
hello! eu nu sunt de acord ca un copil sa stie sa scrie si sa citeasca inainte de a merge la scoala. pai cand el scrie si citeste cursiv, cum i se va parea cand il va pune invatatoarea, in clasa 1, sa faca bastonase...va spun eu: boring i se va parea! ce motivatie va gasi el in mersul la scoala? cand el deja stie sa faca ceea ce ii arata tanti aia acolo? parerea mea e ca pana merge la scoala, e vremea jocurilor. da, nu sunt de acord sa se joace numa' cu masinute\papusi, insa sunt atatea jocuri creative, care le pun imaginatia la lucru... sunt jocuri de-a arheologul, sa sape intr-un material de genul gipsului si sa descopere diverse, roata olarului, sa creasca cristale, sa asanmbleze circuite de radio, care emit muzica, etc....o multitudine!
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
pokemon a scris:hello! eu nu sunt de acord ca un copil sa stie sa scrie si sa citeasca inainte de a merge la scoala. pai cand el scrie si citeste cursiv, cum i se va parea cand il va pune invatatoarea, in clasa 1, sa faca bastonase...va spun eu: boring i se va parea! ce motivatie va gasi el in mersul la scoala? cand el deja stie sa faca ceea ce ii arata tanti aia acolo? parerea mea e ca pana merge la scoala, e vremea jocurilor. da, nu sunt de acord sa se joace numa' cu masinute\papusi, insa sunt atatea jocuri creative, care le pun imaginatia la lucru... sunt jocuri de-a arheologul, sa sape intr-un material de genul gipsului si sa descopere diverse, roata olarului, sa creasca cristale, sa asanmbleze circuite de radio, care emit muzica, etc....o multitudine!
saru-mana, ma gandeam ca-s sigura nebuna
EXACT... un copil de gradinita nu tre sa stie altceva decat sa se joace, sa iubeasca, sa improvizeze: http://www.magicalchildhood.com/articles/4yo.htm
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
kata asta e exact ca fortatul copilului sa invete culorile, sa numere, sa etc... nu sunt de acord sa tii copilul fara sa te ocupi de el, sa il tratezi ca pe un oibect, dar atata timp cat tu ca mama te ocupi de el, si ii arati culorile, animalele, etc, copilul le va invata cand se va simti el pregatit. mai devreme sau mai tarziu le va sti. care e problema daca nu le stie (sau nu vrea sa le arate) la 1 an si 3 luni, ci le stie la 2 ani? oricum le va sti. sau ati vazut voi copil de 5 ani sa nu deosebeasca o vaca de un cal? sunt de acord sa 'lucram' cu ei, sa le numaram, sa le cantam, sa le aratam culori, dar sa nu fim dezamagite daca la X varsta el nu le spune\arata asa cum fac alti copii... zilele trecute am vazut in parc o mamica ce se juca cu baietelul ei, care abia mergea in picioare...adunau castane si frunze si le sortau. cand faceau mai multe baiatul le imprastia si fugea repede sa culeaga altele asa frumos radea
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- mirik
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-17
katami a scris:pokemon a scris:hello! eu nu sunt de acord ca un copil sa stie sa scrie si sa citeasca inainte de a merge la scoala. pai cand el scrie si citeste cursiv, cum i se va parea cand il va pune invatatoarea, in clasa 1, sa faca bastonase...va spun eu: boring i se va parea! ce motivatie va gasi el in mersul la scoala? cand el deja stie sa faca ceea ce ii arata tanti aia acolo? parerea mea e ca pana merge la scoala, e vremea jocurilor. da, nu sunt de acord sa se joace numa' cu masinute\papusi, insa sunt atatea jocuri creative, care le pun imaginatia la lucru... sunt jocuri de-a arheologul, sa sape intr-un material de genul gipsului si sa descopere diverse, roata olarului, sa creasca cristale, sa asanmbleze circuite de radio, care emit muzica, etc....o multitudine!
EXACT... un copil de gradinita nu tre sa stie altceva decat sa se joace, sa iubeasca, sa improvizeze: http://www.magicalchildhood.com/articles/4yo.htm
Se mai inscrie o "nebuna" in club
Cea mai fericita mamica!!! Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
mirik a scris:katami a scris:pokemon a scris:hello! eu nu sunt de acord ca un copil sa stie sa scrie si sa citeasca inainte de a merge la scoala. pai cand el scrie si citeste cursiv, cum i se va parea cand il va pune invatatoarea, in clasa 1, sa faca bastonase...va spun eu: boring i se va parea! ce motivatie va gasi el in mersul la scoala? cand el deja stie sa faca ceea ce ii arata tanti aia acolo? parerea mea e ca pana merge la scoala, e vremea jocurilor. da, nu sunt de acord sa se joace numa' cu masinute\papusi, insa sunt atatea jocuri creative, care le pun imaginatia la lucru... sunt jocuri de-a arheologul, sa sape intr-un material de genul gipsului si sa descopere diverse, roata olarului, sa creasca cristale, sa asanmbleze circuite de radio, care emit muzica, etc....o multitudine!
Se mai inscrie o "nebuna" in club
si inca una
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Perfect de acord Vlad a invatat totul din ce am vorbit eu...daca a vrut sa stea sa-i arat ceva pe o carte, a stat....daca nu, a plecat imediat si si-a vazut de joaca.
- ally_na
- Hero member
- Inregistrat: 2009-06-25
eu intru in club, ce sa zic de duracell al meu care NU sta sa ii arat nimic..., noroc cu animalele de la tara
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- passenger
- Addicted member
eu am stiut sa scriu si sa citesc de cand mergeam la gradi, m-a invatat mama. la scoala mi-a povestit mama ca nu aveam rabdare cu bucle si bastonase, fiind deja pregatita, drept pt care mi le facea ea acasa, dupa ce ma culca pe mine siiiii, nu mi s-a intamplat nimic, nu am ajuns vreun geniu pustiu. am avut si o copilarie perfecta, cu jocuri si activitati bebelicesti! insa, in ziua de azi marea majoritate stie deja sa citeasca si sa scrie inainte de cls. 1. de fapt, sunt considerati un pic inceti copiii care nu stiu, asta e mentalitatea de azi,.. de cand cu tv-ul, calculatorul, copiii devin din ce in ce mai activi in ale scrisului/cititului si merg la scoala gata educati. nepotul meu de 7 ani a ajuns in cls 1 stiind pe langa alfabet, citit si scris cursiv, steagurile majoritatii tarilor .
garga, "lucrez" in sensul ca mie nu mi se pare un joc cand ii arat ceva intr-o carte si il intreb ce e,.. si ii explic, sau cand ii numar in lift etajele etc. joaca e cuc-bau sau alergatul cu mingea la picioare, sau cu pisicile dupa caz,
- katami
- Platinum member
pass, mie nu mi se pare deloc corect asa. cat despre astfel de etichete puse copiilor... come on, cui ii pasa? iaca di aia is io pro home schooling. toate au vremea lor.... e trist tare
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Maria tot din zbor invata ce ii spun eu si repeta dupa mine cand are chef desi in momentul ala isi vede de jucariile ei. Fiecare varsta are etapele ei, de ce sa sarim peste ele?
Ultima oara a fost editat de Andreed (2011-11-19 09:09:30)
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- passenger
- Addicted member
pai da, asa zic si eu. dar daca in pauzele de joaca ii arat litere si cifre si i le repet si el e atent si pare dornic sa invete, are ceva?
- katami
- Platinum member
mie una nimic nu mi se pare "gresit", decat atitudinea (nu a ta, ci povestita de tine mai sus) de tip "majoritatea stiu literele inca din burta mamei, tre sa il aliniez pe al meu cu majoritatea". atata timp cat totul e O JOACA FARA ALTA FINALITATE DECAT LUDICUL, e ok. daca, insa, ne punem in cap sa "lucram cu ei" inca dinainte de 1 an... mie una mi se pare trist si deplasat.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|