homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize si menopauza precoce

#1 2011-11-09 21:41:29

DannaB78
Full member
Inregistrat: 2011-11-09

Analize si menopauza precoce

Am fost la un control ginecologic pentru ca imi intarziase menstra cu 2 saptamani (iar ultimele 2 menstre au fost foarte inchise la culoare - maro inchis)  si urma controlului am facut o ecografie transvaginala si analize de sange. La ecografie mi s-a spus ca pe un ovar as avea un chist transonic de 1.5/1.6 cm (ovar microchistic), iar celalalt ovar prezenta mici foliculi dispusi aleator cu ecodensitate crescuta (suspect de sindrom Stein L).
La analizele de sange efectuate in ziua a 10 a ciclului au iesit urmatoarele valori ale hormonilor:
- TSH ? 1.54 (in limite normale)
-FT 4 (tiroxina libera)-15.9 (in limite normale)
-FSH ? 67.1 (valoare specifica femeilor la menopauza)
-LH -45 (in limite normale)
-Estradiol ? 76.2 (specific fazei foliculare)
-prolactina ? 325 (valoare normala)
-testosteron ? 1.99
- DHEA -S ? 499.3 (valoare foarte mare)
- testosteron liber ? 0.015 (valoare mare).

In ziua a 17-a am facut o alta analiza : progesteron - valoare 3.57 nmol/l -valoare specifica fazei foliculare.

Mentionez ca am 33 de ani si mi-e teama ca nu cumva toate astea sa insemne o menopauza precoce butter  supa . Va rog sa ma ajutati cu o interpretare a acestor rezultate. Va multumesc!

"Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata." - Octavian Paler.

#2 2011-11-21 12:02:40

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Analize si menopauza precoce

nu au cum sa incemne menopauza de nici un fel....
ai insa testosteronul mare(foarte probabil nu de acum ci de foarte de demult)...ceea ce, impreuna cu ecografia de ovare, confirma diagnosticul de SOPC(sindrom Stein Leventhal)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2011-11-25 16:32:01

catalina.florescu
New member
Inregistrat: 2010-03-12

am fost la analize saptamana trecuta insa doctorita mea este plecata si imi poate interpreta analizele abia saptamana viitoare si nu mai am rabdare.imi puteti interpreta rezultatele?

Microbiologie
Stare proba exsudat: conforma; Stare proba materii fecale: conforma; Stare proba urina: conforma;
St
Cultura secretie vaginala* Enterobacter negativ
Antibiograma secretiei vaginale* REALIZATA
- Amoxicilina+Acid clavulanic Rezistent
- Ampicilina/Sulbactam ! Sensibil!
- Cefalexina Rezistent
- Cefotaxim ! Sensibil!
- Ciprofloxacin ! Sensibil!
- Colistin ! Sensibil!
- Doxiciclina Rezistent
- Furazolidon ! Sensibil!
- Gentamicina ! Sensibil!
- Sulphametoxazole-Trimethroprim ! Sensibil!

#4 2012-01-28 15:25:22

DannaB78
Full member
Inregistrat: 2011-11-09

Buna doctoressa si multumesc de raspunsul tau.
Am luat un tratament de 1 luna cu anticonceptionale pe care l-am intrerupt si am asteptat sa vina mentruatia care....n-a venit cum ma asteptam. Am urmat tratament cu duphaston ..si mentruatia a venit si in ziua a a 3 a a ciclului am facut iarasi analizele. Rezultatele analizelor sunt:
Dhea-S - 396.7 ?g/dL - valori normale 98.8-340
Estradiol : 104 pmol/L valori normale in faza foliculara <587pmol/L; perovulator 124 - 1468pmol/L; faza luteala 101-905 pmol/L; menopauza <110 pmol/L
FSH - 29.3 (nu are UM) : valori normale: faza foliculara 2.8-11.3 mIU/mL; faza ovulatorie 5.8-21Miu/Ml; faza luteala: 1.2-9 mIU/mL; menopauza: 21.7-153 mIU/mL
LH-9.1 mUI/mL; valori normale:  faza foliculara 1.1-11.6 mui/mL; faza ovulatorie 17-77 mUI/Ml; faza luteala<14.7 mui/mL; menopauza: 11.3-39.8 mui/mL
Progesteron: 1.6 nmol/L: valori normale : faza foliculara 1.0-3.8 nmol/L; faza luteala: 2.3-56.6 nmol/L; menopauza: <3.2 nmol/L
Prolactina: 513 mU/L: valori normale 40-530
Testosteron total: 2.2 nmol/L valoare normala

Ma ajutati, va rog, cu o interpretare? La o alta ecografie transvaginala nu au mai iesit decat 2 microchisturi pe ovarul stang, amandoua, impreuna, avand dimensiunea de 4 milimetri. Urmeaza sa mai fac alte analize in ziua 21.
Multumesc de raspuns.

"Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata." - Octavian Paler.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.