homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Secretie maronie constanta 1 saptmana

#1 2011-11-20 23:54:22

beb.16
New member
Inregistrat: 2011-01-06

secretie maronie constanta 1 saptmana

Salut!
Am 20 de ani, si am o problema. Acum un an si jumatate am descoperit ca aveam ovarul stang micropolichistic. Am luat anticonceptionale Yasmin cam 1 an, si in vara le-am lasat deoarce, la o echografie generala si abdominala am descoperit ca am ficatul marit. primele 2 luni am avut menstra normala la termen. in a 3-a luna nu a mai venit, si de vreo saptamana am secretie maronie constanta, dimineata pranz si seara, intial era doar putin colorata, am avut un contact sexual, si a devenit mult mai inchisa. am o programare la medicul de familie intr-o saptamana ca sa imi dea niste analiza sa vad daca si-a revnit ficatul, si atunci am sa ii povestesc si ce am in prezent. Am nevoie de niste sfaturi fetelor, ce ar trebui sa fac? cui sa ma adresez, ce credeti ca se intampla? Ati auzit de vre;un caz similar??.. si gelul intim mi-e teama sa il folosesc...

#2 2011-11-21 00:30:42

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: secretie maronie constanta 1 saptmana

daca aveai chisturi presupun ca aveai menstruatia neregulata? inainte de anticonceptionale. daca da, dupa ce renunti la ele, vei reveni automat la aceeasi dereglare, ca spui ca o luna nu ti-a venit si acum ai ceva ca un spotting desi nu iei pastile. daca ai probleme cu ficatul dai ai nevoie de hormonii din pastile, cred ca inelul vaginal poate fii o solutie, intreaba-ti medicul daca il poti folosi. nu cred ca gelul intim care se foloseste numai la exterior poate sa-ti dauneze cumva. oricum du-te si la ginecologie.

#3 2011-11-21 16:15:49

beb.16
New member

Multumesc Frankie ca mi-ai dedicat o particica din timpul tau..Da inainte de ac, aveam menstra neregulata Speram ca dupa ce renunt la pastile sa fie totul normal(stii cum e, speranta moare ultima).. si primele 2 luni am fost fericita, mi-a venit normal, regulat, in jurul datei in care ma asteptam..si a 3-a luna nu a mai venit.. si acum in a 4-a luna, am spotting, fara pastile, ceea ce ma sperie e ca nu se mai opreste de o saptamana sad... acum parca regret ca am renuntat la pastile, eram obisnuita sa stiu tot, cand cum vine si cat tine...acum sunt in ceata cu totul, plus ca ma si sperie spottingul asta de mai bine de o saptamana... ma voi interesa mai mult in legatura cu inelul vaginal nustiu  ms inca o data..mai astept pareri/opinii..

#4 2011-11-21 21:29:10

eph
Hero member

nu ai pentru ce. din pacate nu ai cum sa-l reglezi daca nu iei hormoni. sperai tu, dar sperai degeaba. primele menstre au fost mai echilibrate probabil din cauza unei mici dereglari datorate renuntarii la pastile.

#5 2011-11-21 22:39:32

beb.16
New member

Hmm.. se pare ca da.. am sperat degeaba.. pe mine in schimb ma sperie spottingul asta.. am citit pe net, cam care ar fi cauzele acestui spotting interminabil.. si am inteles ca poate fi/este o sangerare a uterului.. ceea ce pe mine ma sperie, numai ideea in sine.. nu prea am cunostinte in domeniu, insa acum am inceput sa ma documentez.. si pe masura ce mai citesc cate cv.. ma ingrozesc mai tare..  uffff suntem atat de complicate..

Publicitate

loading...

#6 2011-11-21 23:27:52

beb.16
New member

Hmm daca stiti ceva.. vre;un tratemnt naturist care ar ajuta la reglare.. sau.. vre;un ceai ceva, care sa stopeze spottingul.. sunt deschisa la pareri cesafac

#7 2011-11-22 00:07:45

eph
Hero member

eu zic sa fugi la medic... ginecolog. si cred ca 'spottingul' e o tentativa de menstra...

#8 2011-11-22 00:23:57

beb.16
New member

Pai am o programare pentru saptamana viitoare.. dar pana atunci simt ca o iau rara de fiecare data cand ma duc la toaleta si vad proteslipul..sau de fiecare data cand imi refuz iubitul.. intelegi tu ce vreau sa zic.. plus ca ma simt bine cand ma descarc si vorbesc cu cineva care chiar ma intelge...smile

#9 2011-11-22 01:11:11

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

beb, pot fi numeroase motive pentru ce patesti tu acum. cel mai probabil, din cauza faptului ca ai un ovar micropolichistic, exista modificari hormonale asociate si e posibil ca asta chiar sa fie menstra ta, asa, mai redusa cantitativ. e important sa mergi la medic, pentru ca va vedea exact despre ce e vorba.
nu trebuie sa te sperii, nici sa te ingriorezi excesiv, nu inseamna ca e ceva grav, chiar daca este cu siguranta neplacut.

sanatate!

#10 2011-11-22 01:36:05

beb.16
New member

Moksha, salut! in primele 3-4 zile am mizat pe faptul ca asta este menstra mea, insa deja de 8-9 zile e prezenta..si nu da semne sa se opreasca prea curand.. ceea ce ma ingrijoreaza.. e invevitabil sa nu ma sperii atunci cand constientizez ca ceva e in neregula cu mine.. Te superi daca te intreb care pot fi acele numeroase motive.. ma tot documentez pe internet..si daca m-ai putea indruma ti-as fi recunoscatoare..... acum regret ca nu am vrut sa ma fac doctorita :-<

#11 2011-11-22 13:21:40

eph
Hero member

beb.16  par  puss si daca deveneai doctor, tot doctorii te tratau  kram

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-22 13:22:11)

#12 2011-11-22 16:00:42

beb.16
New member

Sau poate ma tratam singura big_smile  rotfl2 Stiam ce am, stiam ce trebuie facut.. nu mai exista incertitudine.. par cel putin nu pe domeniul in care profesam:D puss

#13 2011-11-22 20:33:58

moksha
Hero member

beb,
nu o sa te informez care sunt acele motive, pentru ca e absolut inutil si e ca si cum ai cauta un ac cu carul cu fan si doar ti-ar alimenta paranoia si anxietatea. te asigur ca nu e chiar asa bine sa stii de toate, pentru ca astfel e mai mult stres din orice....

in principiu o sangerare poate sa insemne si cancer de col uterin, si o infectie, si un traumatism. nu cred ca te ajuta la mare lucru, avand in vedere ca mai mult ca sigur e pe fond hormonal si respectiv e vorba de ovulatie.

mergi la medic, internetul nu e medic si excesul de informatie pe care nu o poti intelege nu iti face decat rau.

succes!

#14 2011-11-22 22:17:27

eph
Hero member

beb... medicina nu este o stiinta exacta din cate stiu eu, si te specializai pe ceva anume, si fara analize nu puteai stii ce ai, si daca nu erai si biolog si medic nu cred ca puteai sa aflii singura ce ai smile diagnosticele nu sunt batute in cuie. voiam doar sa-mi exprim pararea legata doar de aspectul asta.

#15 2011-11-22 23:40:59

beb.16
New member

Moksha, sa stii ca pe masura ce citeam si aflam cate ceva..deveneam din ce in ce mai paranoica..asa am facut si cand am aflat de ficat ca e marit, insa dupa ce am fost la doctor m-am linistit..si am rezolvat tot doar cu niste simple suplimente naturiste..
Dupa cum am mai spus..am o programare pentru saptamana viitoare.. pana atunci cred ca cea mai buna solutie e sa astept, fara panica si paranoia..si fara informatii care nu ma pot ajuta oricat de mult as citi, pentru ca pana la urma nu sunt doctor, biolog si altele...
Hmm..Frankie cred ca era suficient sa fiu medic..  stiam singura ce analize trebuie sa fac.. si stiam sa le si interpretez.. tongue dar asta e.. mi-am ales alta meserie tongue  e ciudat sa poti vorbi deschis despre problemele tale cu persoane pe care probabil nu le-ai intalnit niciodata.. inca o data va multumesc pentru timpul acordat, si pentru raspunsuri.. m-au ajutat sa fiu chill big_smile pusspusspuss

#16 2011-11-23 11:19:28

eph
Hero member

esti o draguta smile sa ne spui dupa ce mergi la medic, care e problema. (daca vrei bineinteles)

#17 2011-11-23 13:25:27

beb.16
New member

puss Da va zic saptamana viitoare exact ce imi comunica medicul..probabil o sa imi dea iar analize la sange ca sa afle exact ce am, fsh, testosteron si care mai erau , vreo 8 la numar, dar o banuiala dupa controlul propiu-zis si echografie tot o sa aive.. oricum.. de ieri si pana azi s-a deschis la culoare secretia/spottingul...si s-a redus si cantitativ.. nu e in parametri normali..dar da semne sa isi revina.. big_smile

#18 2011-12-02 10:56:18

beb.16
New member

La multi Ani cu intarziere, ptr 1decembrie!
Si acum sa trec la treburi mai serioase.. am fost la dactor.. am facut o echografie generala si una pelvina.
La cea generala am descoperit ca dupa 3 luni de ehpatoprotect ficatul meu si-a mai revenit.. e doar cu 1 cm mai mare decat maximul permis(acum 3 luni era cu 3 cm), am o malformatie la colecist(cica m-am nascut cu ea)..

La ecogrofia pelvina: uterul 30/30/60
ecogenitate normala(nu stiu ce este asta)
grosimea endometrului normal
Ovare si anexe: ovar dr. 36/40 cu ... de 5-6(si unde sunt ...  nu inteleg scrisul doctorietei)
ovar st 26/26 si inca un cuvant pe care nu il inteleg: incepe cu hip si termina cu gen si cred ca e din 8 litere.

In timp ce imi facea echografia, mi-a zis k ovar dr e ok, cel stang e putin marit..si ca nu pare a fi micropolichistic, excat cum s-a exprimat dansa"are o urma, o schita dar nu pare a fi micopolichistic".

si mi-a dat la sange 3 analize : tormbocite, inr, si time quick pe care le-am facut in dimineata asta, si luni ma duc dupa rezultate... pareri/opinii? mi s-a spus ca probabil trebuie sa fac si o echografie endovaginala... intreabre intrebatoare: doare? big_smilebig_smilebig_smile

#19 2011-12-02 11:33:15

moksha
Hero member

he he, e si ziua mea curand asa ca am sa accept la multi ani-ul ca si cum ar fi pentru mine! smile

ecografia ta pare normala.

nu doare ecografia transvaginala.

imi pare rau ca nu pot sa urmaresc mereu mesajele, daca ai zis cumva si am pierdut eu imi cer scuze. de ce nu ai mers la ginecolog inainte de alte investigatii? poate e o problema locala cu colul de exemplu, sau o infectie etc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.