homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Insomnia si anticonceptionalele?

#1 2011-11-24 14:38:10

vipera
New member
De la: galati
Inregistrat: 2007-01-16

insomnia si anticonceptionalele?

buna tuturor.
sa va spun povestea mea.timp de aproximativ 4 ani am luat anticonceptionale gestinil (eu fiind in spania nu stiu care este echivalentul acestor pastile in romania).in perioadele cand ma hotaram sa fac pauza recomandata foloseam inelul nuvaring.
de 2 luni am decis sa intrerup anticonceptionalele deoarece intentionez sa fac un bebe.in aceste 2 luni am avut menstruatia de 3 ori, neregulat.....si sufar de insomnie.  intrebarea mea este :SE POT DATORA ACESTE INSOMNII FAPTULUI K AM RENUNTAT LA ANTICONCEPTIONALE? eu ma gandesc ca dureaza un pic pana corpul revine la normal dupa atatia ani de pastile.....astept si parerile voastre. va multumesc

"o iubire care nu este eterna nu este nimic"

#2 2011-11-24 14:54:22

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: insomnia si anticonceptionalele?

buna smile prin pauza recomandata te referi la intreruperea pastilelor care este nerecomandata? nu la pauza de 7 zile, nu? nu era nevoie de nici o intrerupere si chestia funny e ca tu cand intrerupeai foloseai tot o metoda hormanala de contraceptie, inelul, care atat ca nu trece prin sistemul tau digestiv rotfl cei care cred in mitul intreruperii din cate stiu eu spun ca sa administrezi hormoni continuu este daunator, dar tu oricum tot hormoni luai si in 'pauza' tongue te complicai degeaba. menstruatia neregulata este normala pentru ca ai intrerupt, asteapta prima menstruatie normala pentru a incerca sa faci un bebe, la unele persoane dureaza putin ca organismul sa revina la normal la altele nu, iar insomniile nu cred ca pot fii cauzate de lispa contraceptivelor. numai bine!

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-24 14:55:56)

#3 2011-11-24 15:26:59

vipera
New member
De la: galati
Inregistrat: 2007-01-16

frankie. eu cand faceam pauze ma gandeam sa imi las sa mai respire ficatul.asa e cum zici tu si inelul nuvaring contine hormoni dar acestia sunt absorbiti direct in sange pe cand pastilele sunt filtrate prin ficat. de asta faceam pauze..ptr protejarea ficatului. oricum multumesc de raspuns. poate o sa aflu si care e treaba cu insomniile. o sa imi fac un set de analize poate o fi vorba de lipsa de calciu, fier, magneziu .. nush

"o iubire care nu este eterna nu este nimic"

#4 2011-11-24 15:28:51

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

tot prin ficat trec si hormonii din inel smile ce-i drept, doar o data.
incearca sa iei magneziu, de obicei lipsa lui provoaca agitatie si lipsa somnului.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.