homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 17-64

#1198 2011-12-19 14:44:07

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 17

Katey mie urocultura mi se pare importanta, macar o data sa o faci sa sti ca e ok
Raven de fapt intri in acelasi timp cu mine, ora 3 la mine e 4 la voi rotfl rotfl

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#1199 2011-12-19 15:00:52

alintush1828
Full member
Inregistrat: 2011-02-15

Fetele, merci de pareri.
Eu am fost acu in pauza de masa si mi-am luat o floare d eprins in par, rosie, tare faina, si am venit in oficiu si am inceput s apribluiec ce as putea face si m-am gindit sa ii propun frizeritei s aimi faca o coada intr-o parte, si unde mi-o prinde lateral sa imi fixeze si floarea, iar anume parul din coada sa imi faca vreo 2 creti si sa dea cu fixativ asa lejer, deci sa nu ajunga fixativul  la radacina parului, si eu o s aimi pun masca cind o s ama dea chicot  Sper sa fie ok, si poate ma hotarasc sa imi vopsecs si unghiile, ca de cind am citit ca nu s epoate, umblu cu unghii nevopsite si eu mai si port si lentile de contact, si tre s ale am scurte de tot si parca sunt de clasele primare, unghii scurte si nevopsite smile Ei da sanatosi sa fim.

Any, uite scriu mai jos indicatorii de pe fisa ecografica plus info care am gasit eu pe net, ca s apoti si tu sa compari:

CRL - 5.92cm. Dupa un tabel care l-am gasit eu pe net ( http://www.baby2see.com/medical/charts. … ards_Chart ) lungimea fatului crestet-sezut la 12 sapt si 5 zile tre sa fie 64 mm, la mine bebelul are 59mm, tot conform tabelului ar iesi ca eu ieri aveam 12 saptamini si 2 zile. La ecografia precedenta de asemeni mi-a zis o virsta cu 2 zile mai in urma decit numar eu. Ma uitam acu pe graficul meu si ma gindeam, poate eu am ovulat cu 2-3 zile mai tirziu decit e pe grafic, daca sunt iata-iata in trimestrul 2 si bebelul meu e mai micut.
BPD e 2.31 cm, conform tabelului norma e 20 mm in sapt 12 - deci e bine - da am tot citit ca asta e un indicator mai excat incepind cu simetrul 2, deja se analizeaza dimensiune acreniului mai mult pentru a stabili vistra gestationala decit dimensiunea crestet-sezut. La bebelul meu craniul e conform nr de saptamini care numar eu big_smile

FL - 0.9 cm, conform tabelului la 12 saptamini complete tre sa fie de 10 mm, la bbelul meu la 12 sapt si 5 zile e abia 9mm.  Sper ca e ok sa fie si cu un mm mai micut, si ca nu e tare relevant anume acest indicator.
AC - asta nu a masurat, si nu inteleg de ce - daca aveam si indicatorul asta calculam si greutatea bebelului ca am vazut ca sunt formule pe net.
Miscari cord fetal - 145 b/m, am citit pe net ca norma este 120-160 batai pe minut, deci aici se incadreaza.
Miscari fetale - N - habar nu am ce semnifica n-ul asta - normale, sau multe la numar...

Sac vitelin - nu a masurat
Cavitatae amniotica - nu a masurat
Aria placentara - anterior, e postata in fata, inseamna ca vio simti miscarile bebelului mai greu.

Acum referitor la indicii pentru sindromul Down:
Translucenta nucala - 1.2mm. Am citit pe net ca la fetii supusi riscului de acest sindrom, aceasta translucenta e mai mare de 3mm. Deci la noi slava Domnului e ok.
Oase nazale - 3.2 mm. Am citit ca de obicei la fetii cu acest risc oasele nazale lipsesc, la noi sunt, inseamna ca e bine
Duct venos - normal, cei cu risc de sindorm down au un flux modificat prin ductul venos, la noi e normal. Sper ca am inteles eu corect ce am citit.
Flux diastolic nul - iata aici am tot cautat si nu prea am inteles faza. Am gasit pe net depsre Fluxul prin valva tricuspid?, danu stiu daca e tot aceeasi. Adica daca e ceea ce am inteles eu - la fetii ok o valva de la sistemul cardiac nu tre sa se deschida ca sa nu permita trecerea unui flux anumit. La noi scrie nul - inseamna ca nu trece nici un flux. Tind sa cred ca am inteles corect smile
Si mai e scris acolo Revers Flow - nu am gasit nimic de asta.

Uter, col uterin, anexe uterine - inchis lung 38mm.
Cam asta, sper ca nu am deranjat pe nimeni cu prea multe detalii smile
Any - d ala tine nr leucocitelor din secretia de col si vagin cit a fost?
Eu urmatoarea data merg lunia viitoare la control - dar merg pentru git si nas, ca am zis ca am probleme cu flegma. Da la control iar cu analize si ecografie tre s amerg in saptamina 20-24, eu cred ca voi merge in saptamina 22, deci cam la inceput de februarie. Atunci la ecografie se vor analiza si toate organele interne, degetelele etc. Sexul tot atunci il voi afla. Pot merge la 16 saptamini sa-l aflu, d aam zi sca nu are rost, voi merge atunci odata.  Dar ginecologul a zis ca dupa forma colului sau dupa nu stiu ce forma pare a fi baietel smile Ce-o fi, sanatos sa fie smile

Grafic Temperaturi FertilityFriend

Din 16.06.2012 - mamica de Loredana hjarta

#1200 2011-12-19 15:16:58

mucoasa
Insomniac member
De la: ardeal
Inregistrat: 2011-04-28

tatiana mersi ca mi-ai scris de masuratori, cam acolo suntem amandoua happy
intradevar al meu avea 64 mm, dar eu am ovulat mai repede ca tine, dar important e ca bebeii nostrii sunt bine dance
eu secretie inca nu am facut pt ca facusem in august inainte sa raman gravi. dr a zis ca mai asteptam un pic
eu o sa merg in saptamana 17 cred ca atunci o sa am 4 sapt de la ultimul eco
trebuie sa merg sa-mi zica daca o sa mai iau duphaston sau nu
vitamine inca nu iau, a zis sa opresc acidul folic
nu mi-a zis nimic de col, dar cred ca e ok
felicitari pt baietel applause sa fie sanatos si sa creasca mare pana la termen majoreta
eu inca nu stiu ce e chicot in ianuraie o sa avem surpriza, dar eu tot ii ziceam lui dr ca eu cred ca e baiat chicot
legat de unghii tu unde ai citit ca nu e bine? poti da un link te rog?

5 iunie 2012
Doamne iti multumesc pt minunea noastra! rugaciune

#1201 2011-12-19 15:57:32

alintush1828
Full member
Inregistrat: 2011-02-15

Any - inca nu stiu daca sigur e baietel, ecograful a zis ca nu se vede, da ginecologul mi-a zis cind m-a verificat intern ca dupa forma nu stiu ce pare a fi baietel, da evident ca nu e sigur smile Eu vreau fetita, sotul baietel - da cum ai zis si tu, sanatosi sa fie smile
Eu mai iau urtogestan (alternativ la dufaston) pina in saptamina 14, adic pina vineri, da medicul mi-a zis daca imi mai ramin ovule in cutie s ale administrez pe toate, asa ca la mine se primeste pin lunia viitoare. Inca o saptamina.
Si eu am dat secretie la sfirsit de iulie, si era super ok, si in noiembrie cind am dat secretia era nr de leucocite in norma, da acu sunt dubu. Sper ca nu au influenta la bebei.
Da de oja - nu mai tin minte unde am citit, ca eu cautam ce s epoate si ce nu in sarcina. Da daca pui in google "oja in sarcina" iti apare o lista intreaga de articole. Iata primul link de acolo http://www.copilul.ro/sarcina/sanatate- … a5131.html

Pupici  puss

Ultima oara a fost editat de alintush1828 (2011-12-19 15:59:16)

Grafic Temperaturi FertilityFriend

Din 16.06.2012 - mamica de Loredana hjarta

#1202 2011-12-19 16:08:42

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Sunt gata majoritatea analizelor. Din ce imi dau eu seama cred ca sunt ok. Glicemia e 95 si ceva, de asta imi era cel mai frica pentru ca la ultimele analize (in martie) imi iesise aproape de limita maxima.smile
La numaratoare eritrocite(RBC) mi-a iesit mai putin decat intervalul dat de ei, iar la distributie eritrocitara(RDW), mai mare. In rest la urina e ok, iar HIV si TPHA sunt negative.
Grupa sanguina 01 (banuiam pentru ca asa au si parintii mei amandoi) iar Rh e pozitiv.

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

Publicitate

loading...

#1203 2011-12-19 16:29:33

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Katey, felicitari pentru rezultat

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#1204 2011-12-19 16:31:09

Onutza23
Insomniac member
De la: Neamt
Inregistrat: 2007-07-09

poke si bebe pusspuss felicitari ca ati ales data botezului. imi pare rau pt banii pierduti, sper totusi sa-i gasiti sau sa descoperiti faptasul

tatiana si bebe pusspuss ma bucur ca e bine bebelusul tau. eu m-am dat cu oja in sarcina, cred ca de acum se exagereaza prea mult, n-ai voie nimic

deeea1989 si bebe nastere usoara, DD o sa aiba grija de tine, totul va fi bine!

katey felicitari pt analize, ma bucur ca sunt bune

raven, poke, angel si burticile care mai merg maine la doctor, sa va intoarceti numai cu vesti bune  goodluck  goodluck  goodluck

Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!  hjartahjartahjarta

#1205 2011-12-19 16:34:40

Katey
Addicted member

Merci! Sper sa nu fie problema cu eritrocitele alea...

Strumful nails  7,5 ani

#1206 2011-12-19 17:02:38

Onutza23
Insomniac member

la mine doctora se uita la trombocite, hemoglobina, hematocrit, leucocite, astea in principal
nu cred sa fie ceva, astea in primul trimestru de sarcina scad cu 2-10% fata de normal, deci e normal sa fie sub limita la tine
uite, sper sa te ajute tabelul asta http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/7460_img_2760.jpg

Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!  hjartahjartahjarta

#1207 2011-12-19 19:17:39

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

hello!
am terminat curatenia, doamne ce bine e in casa curata! hjarta
insa cred ca va inchipuiti ca sunt franta de obosita! smile
stiam si eu (de la alte mamici) ca nu e buna oja, dar nu din cauza a ceaa ce punem pe unghie, ci din cauza mirosului puternic. eu oricum m-am dat cu oja, m-am dat si cu fixativ si m-am si vopsit (cu vopsea fara amoniac). De 2 ori m-am vopsit pana acum, prima data la nunta si apoi prin oct. m-am mai fcaut o data si ma mai fac de craciun. si aici, la fel, cica din cauza mirosului nu e recomandat.
eu datile trecute am pus vopseaua in cap si am stat in curte, acum nu mai pot ca e frig. dar deschid geamul si gata smile

dragelor, intram toate 3 in acelasi timp la doc ca si eu sunt programata tot la 4 big_smile dar o sa ajung tarziu acasa ca mergem la shopping dupa aia (desi nu imi mai vine sa cheltui nimic de ciuda ca s-au dus banutii aia)  tillfreds

am citit tot, imi pare rau ca nu mai stiu sa raspund fiecareia....nu va suparati pe mine par

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#1208 2011-12-19 19:34:23

Katey
Addicted member

Merci, Onu, o sa-l salvez sa-l am de etalon la viitoare analize.smile

Strumful nails  7,5 ani

#1209 2011-12-19 19:46:25

Onutza23
Insomniac member

cu placere katey

poke ce harnica esti. de acum odihneste-te. bafta maine la doctor si sa ai spor la cumparaturi

#1210 2011-12-19 20:02:33

pokemon
Diamond member

onu, de voie sau de nevoie smile
oricum, m-a ajutat si mami, insa tot nu am facut chiar tot ce as fi vrut smile bine ca m-am oprit din spalat geamuri ca acus ploua rotfl
multumesc puss

#1211 2011-12-19 20:29:49

Onutza23
Insomniac member

la noi ninge hjarta

#1212 2011-12-19 20:31:12

pokemon
Diamond member

mi-ar placea si mie sa ninga cu fulgoi din aia pufosi hjarta

#1213 2011-12-19 20:51:47

Onutza23
Insomniac member

nu sunt chiar asa mari fulgii, dar tot s-a depus, e frumos ca ninge linistit si cu fulgi desi. abia asteptam, sper sa se depuna si sa avem sarbatori cu zapada

#1214 2011-12-19 20:56:36

Ravensoul
Sr. member
De la: Constanta
Inregistrat: 2011-08-13

vreau si eu sa niiiinga...ca la noi toarna cu galeata sad

25.02.2012 a venit pe lume minunea noastra hjarta

#1215 2011-12-19 22:47:38

Onutza23
Insomniac member

somn dulce mamici si burtici, ne citim maine pusspuss

#1216 2011-12-20 07:23:35

mucoasa
Insomniac member
De la: ardeal
Inregistrat: 2011-04-28

neatza burtici puss
azi e ziua cea mare pt angelus, a facut 41+ si va naste majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta
raven, angelus, poke bafta multa azi la doctor, sa veniti cu vesti bune goodluck  goodluck  goodluck
tatiana puss mersi pt rapuns
katey puss felicitari pt rezultatele bune
poke puss ce harnica ai fost, eu mai am de facut curatenie cesafac
raven puss s-a oprit ploaia la voi?
fetelor azi dimineata m-am trezit si ningea asa de frumos, s-a si depus pe jos hjarta
am o intrebare: faptul ca vomit si cand imi vine imi incordez burtica si ma fortez, ii face rau lui bebita? cesafac si azi dimineata am tinut in brate wc-ul chicot

5 iunie 2012
Doamne iti multumesc pt minunea noastra! rugaciune

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.