homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pauza o luna dupa 6 luni de ac- cum reiau pastilele?

#1 2011-12-04 18:30:39

kyttyux
Full member
Inregistrat: 2011-02-27

pauza o luna dupa 6 luni de ac- cum reiau pastilele?

salut ,tuturor. Am o prietena care m-a intrebat un lucru si nu am stiut sa raspund avand in vedere ca sunt la inceput de drum (al 3-lea blister de ac): prietena mea ia aceleasi ac ca si mine- stodette - si m-a intrebat dk stiu cum se face cu pauza de o luna sau 2 de ac  si cum se reiau apoi, din a cata zi de cm se ia prima pastila dupa pauza? si cam cat ar trebui sa fie pauza? de un cm sau 2? si sa inceapa pastilele la al 2 cm dar in a cata zi? sincer, m-a innebunit, nu stiu ce sa ii raspund si ma intereseaza si pe mine subiectul acesta si mai ales la cat timp pot sa fac pauza? eu am mers la doctor si mi-a spus k pot sa iau 5 ani fara intrerupere ac dar k e mai sanatos sa fac pauza insa nu mi-a dat niciun detaliu. Va multumesc

#2 2011-12-04 18:32:56

daenarys
Vizitator

Re: pauza o luna dupa 6 luni de ac- cum reiau pastilele?

daca nu are probleme cu ac,nu are probleme de sanatate nu face pauza.
cat timp ai nevoie de contraceptie iei ac,cand nu mai e renunti la ele
pauzele din punctul meu de vedere nu sunt necesare daca nu sunt probleme de sanatate,mai mult iti zapacesti organismul daca le tot intrerupi si le iei

#3 2011-12-04 19:49:04

kyttyux
Full member

mersi mult! in afara de cateva stari de voma si ameteli usoare ,nu am probleme cu ac. Adik ma simt mult mai bine decat m-au speriat prietenele mele  si poate dupa al 3-lea blister vor disparea si efectele astea mai putin placute. Si as mai avea inca o intrebare : ceaiul laxativ  sau supozitoarele diminueaza efectul ac? nu folosesc mereu dar atunci knd am probleme, folosesc cam 2 sau trei zile ceai , dar un sg ceai pe zi. Sa ma protejez suplimentar knd beau ceai laxativ ?

#4 2011-12-04 19:51:03

daenarys
Vizitator

probleme apar daca ai mai mult de 4 scune diareeice in cele 4 ore de la luarea pastilei.
da nu e bine sa abuzezi de ceaiurile alea si ai grija cu supozitoatele pe termen lung fac mai mulr rau

#5 2011-12-04 19:52:20

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

si totusi, ca nu ti s-a raspuns la cum le reiei. nu va suparati fetelor, dar nu scrie pe prospect? nu ma doare mana sa va scriu cum se face, sau poate ati citit dar vreti inca o asigurare ca asa se face, daca insa nu e asa, simt nevoia sa va spun ca trebuie sa scrie, iar voi daca luati ac de 3 respectiv 6 luni, trebuie sa stiti pentru siguranta voastra tot ce scrie acolo. deci daca a intrerupt deja, poate sa intrerupa cateva zile, saptamani, luni cat vrea, nevoie de asa ceva nu este, incepe folie noua in ce zi vrea si se protejeaza 7 zile + 4 ore cu prezervativ. dupa aceea este protejata din nou. sfat: nu faceti pauze altele decat pauza de 7 zile, pentru ca riscati sa o faceti neprotejat si sa ramaneti si este un mit stupid pe care unii ginecologi din evul mediu inca il mai cred.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-04 19:54:01)

Publicitate

loading...

#6 2011-12-04 20:00:26

daenarys
Vizitator

offtopic
frankie nici pe mine nu ma durea mana sa ii zic cum trebuiesc reluate.am omis aspectul dintr un motiv intemeiat,zic eu.
si sunt sanse ca fetele sa citeasca prospectul da sa vrea o confirmare,sau un sfat,sau o vorba de incurajare etc etc

#7 2011-12-04 23:07:16

eph
Hero member

daenarys doamne nu la tine m-am referit ca te durea mana... tu le-ai sfatuit cum e normal sa nu faca nici una nici o pauza, dar eu nu am inteles exact daca prietena ei a facut-o deja si oricum sa stie pe viitor le-am explicat. nu m-am 'luat' o secunda de tine, ci am spus chestia cu manuta referindu-ma la mine, nu mi-e greu sa le explic si o voi face, dar sa tina cont ca e important sa citeasca si sa stie cam ce e pe prospect pentru ca se poate sa nu aiba acces la net, sa nu le raspunda nimeni pe loc, sa eu stiu ce. te ajuta enorm si daca iei de cateva luni, e foarte bine sa-l citesti si pastrezi. am precizat pentru ca ma astept la reactii mai agresive cand spun 'fetelor cititi si prospectul!' oamenii se simt cumva lezati, si au impresia ca nu vrei sa ajuti, dovada ca vreau a fost exact faptul ca nu mi-a picat mana sa le scriu si explicatia pe langa observatia cu cititul. oricum vad ca fata este super ok si nu a sarit ca arsa cum au facut altele ca am indemnat-o frumos sa faca si lucrul acesta.
chiar imi cer scuze ca asa s-a inteles, nu mi-a trecut o clipa prin cap. nu sunt chiar asa sa ma iau de useri care ajuta, pe nici un motiv.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-04 23:10:43)

#8 2011-12-05 12:25:48

kyttyux
Full member

multumesc fetelor pentru ce mi-ati scris dar pe prospectul ac nu specifica nimic cum se reiau dupa pauza de o luna sau doua si de asta am intrebat. Vroiam doar sa stiu dk dupa pauza trebuie luata prima pastila in prima zi de cm sau in orice alta zi pt k pe prospect nu scrie

#9 2011-12-05 12:55:50

eph
Hero member

cu placere. daca ia din prima zi de menstra e protejata dupa 4 ore, daca ia in a 2-a, a 3-a, a 15-a a cata vrea ea, este potejata dupa 7 zile + 4 ore (7 pastile inghitite corect).
"cum se incepe tratamentul cu stodette: in cazul in care in luna precedenta nu s-a utilizat un contraceptiv hormonal trebuie administrat cate un drajeu incepand cu prima zi a ciclului menstrual, este adminsa si inceperea administrarii stodette in din ziua a 2-5 a ciclului, in acest caz vor fi necesare metode contraceptive suplimentare (de exemplu metode de bariera) in primele 7 zile de administrare" citat de pe un prospect stodette gasit pe net (de obicei pe net nu este tot prospectul, care are 2 pagini, ci doar prima parte din el).

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-05 13:03:36)

#10 2011-12-05 15:46:16

daenarys
Vizitator

frankie puss
asta cam offtopic

#11 2011-12-05 19:36:17

kyttyux
Full member

mersi frumos! smile

#12 2011-12-05 21:27:15

eph
Hero member

cu placere. cand mai ai/aveti nevoie (am pus-o si pe prietena la socoteala) puteti reveni

#13 2011-12-06 20:22:34

kyttyux
Full member

salut! revin cu inca o intrebare smile  acum 2 sapt am avut ceva probleme cu ovarele si am fost la ginecolog kre mi-a dat tratament cu zanocin, nos-pa, urinal pliculete si mi-a interzis contact in timpul tratamentului deoarece aveam si mari dureri   in timpul contactelor pana sa merg la control. Mi-a spus sa nu intrerup stodette. Am urmat 7 zile tratamentul recomandat apoi mi-a venit cm. deci cam 15 zile  abstinenta totala. Sambata (3 decembrie) am inceput iar stodette normal  in a 8 zi de cm . Vreau sa va intreb cand ar fi bine sa am contact dar sa fiu protejata de ac? ma gandesc k dk am urmat tratamentul acela  si-au pierdut efectul dar dk mi-a trecut si cm... nush ce sa zic. voi ce credeti? sa astept 7 zile de ac  pt k sa fiu sigura? acum sunt la a 4-a pastila din blister. va multumesc

#14 2011-12-06 20:27:38

isabella.sweet
Full member
Inregistrat: 2010-06-27

eu zic ca asa ar fi cel mai bine sa iei 7 pastile (dupa ce iei pe ultima mai ast 4 ore sa fie absorbita). asta ca sa fi linistita si sigura ca se reinstaleaza protectia.

"Barbatii vor sa fie prima dragoste pentru femei, in timp ce femeile vor sa fie ultima dragoste pentru barbati."

#15 2011-12-06 20:52:01

kyttyux
Full member

deci e mai bine asa sa mai astept smile, mersi mult

#16 2011-12-06 20:58:49

eph
Hero member

asteapta sa iei 7 + 4 ore cum bine zice isabella, pentru ca zanocinul este antibiotic. si foarte bine ca nu ai avut contacte in timpul tratamentului si in pauza ca nu erai protejata si nu esti inca. inca 3 zile de abstinenta sau prezervativ smile

#17 2011-12-06 21:09:57

kyttyux
Full member

sunt alergica la prezervativ , latexul sad deci abstinenta

#18 2011-12-06 21:31:43

eph
Hero member

ok. analizele le aveti facute? si la sange pentru hiv, sifilis, hepatita b si c, si la ginecologie tu pentru gonoree, clamydia, thricomoniaza, candida, alte bacteriute si fungi, hpv, herpes mai scumpe si mai dificil dar necesare mai ales daca ai bubite dubioase prin zona intima, si el tot la sange cele de mai sus si la dermato-venerolog pentru ce am spus si la tine. daca erati virgini si parintii sunt sanatosi la capitolele astea nu prea se mai pune problema.

#19 2011-12-07 20:33:08

kyttyux
Full member

nu am avut probleme pana acum si sper nici sa nu avem, mersi pt sfat, knd am mers la control doctorul mi-a spus sa fac analize dar am zis k mergem amandoi, cum suntem ocupati cu lucrul nu gasim ferestre sa mergem in acelasi timp dar treb sa mergem cat de repede, oricum vrem sa ne casatorim vara viit si am inteles k treb facute neaparat analize, asa e? pt cununia civila. Eu eram virgina, el a mai avut o relatie, am avut incredere in el, dezvirginarea si cam o luna dupa s-a produs doar cu prezervativ desi am observat k nu mi-era prea bine, apoi am mers la doctor si mi-a spus sa nu mai folosim prez, am incercat spray-uri dar nu eram siguri pe protectie si am luat apoi pastile la recomandarea doctorului. S-a purtat atat de frumos cu mine , a avut rabdare cu mine, nu m-a presat si in timpul contactului nu s-a gandit niciun moment la placerea lui ci la durerea mea. Il iubesc din suflet si inseamna k am facut ceva bun  dk am primit un asa baiat smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.