homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian si ovar foarte mare

#1 2011-12-08 20:57:56

otilia123
New member
Inregistrat: 2011-12-08

chist ovarian si ovar foarte mare

Buna ziua,
  Tin sa mentionez ca este prima data cand scriu pe acest forum, dar sunt o cititoare fidela, chiar daca pana acum nu am mai postat.
  Merg foarte des la medicul ginecolog, la primul simptom de orice fel fara a sta pe ganduri deoarece din experienta proprie am realizat ca problemele ginecologice se agraveaza foarte mult de la o luna la alta, asadar am vrut totdeauna sa iau totul din pripa.
  Luna trecuta am mers la medic deoarece ma durea foarte tare in partea stanga in zona ovarului stang, sub forma unor intepaturi foarte puternice. In urma consultului si ecografiei transvaginale medicul a constatat faptul ca  ovarul stang avea marimea de 45/26 si folicul dominant 22 mm, iar ovarul drept 39/19 mm, cu 5 foliculi mai mici de 6 mm. In zona ovarului stang medicul a vazut ceva dar a considerat ca era posibil ovulatie.  Mi s-a recomandat ca si tratament ospamax si indometracin timp de 5 zile in timpul menstruatiei. Am luat tratamentul cu sfintenie in timpul menstruatiei insa  durerile s-au acutizat, culminand cu senzatie de balonare si durere in zona lombara, totul concentrandu-se mai acut in zona ovarului stang. Vazand ca numic nu se amelioreaza am decis sa mai merg la un control, lucru pe care l-am si facut azi 8 decembrie, la 4 saptamani dupa consultatia anterioara.
  Am fost consultata si mi s-a facut din nou ecografie transvaginala  iar rezultatul este acesta :
  ovar stang : 58/43 mm cu o formatiune hipoecogena centrala continut hematic 37/35 mm.
ovar drept : 35/21 mm  cu 7 foliculi, cel mai mare 6 mm.
  Mi s-a recomandat drept tratament anticoneptionale incepand cu a 4 a zi a menstruatiei, timp de 3 luni, dupa care sa revin la control. Nu mi s-a mai dat nici o alta explicatie, nu am reusit sa intreb nimic, ci doar am fost expediata rapid fara a mai avea posibilitatea sa intreb orice, domnul doctor fiind foarte grabit, desi era cabinetul dansului particular.
  Am cateva nelamuriri si anume in ceea ce priveste marimea ovarului stang , niciodata la nici o ecografie nu am avut ovarul atat de mare , care este motivul? Ar trebui sa fiu ingrijorata? Mentionez ca sunt in a 17' a zi a ciclui si mi s-a spus ca  sunt cu ovulatia pe ovarul stang inca de la consultatia de luna trecuta.
Marimea ovarelor sunt anormale? Ar trebui sa merg si la un alt medic pentru o a doua opinie?
   Multumesc anticipat pentru raspuns.

#2 2011-12-09 11:07:28

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: chist ovarian si ovar foarte mare

anticonceptionalele ar trebui sa te ajute sa scapi de chist. daca ai dureri din cauza lui, poate merita sa faci tratamentul de 3 luni. nu inteleg insa de ce ti-a spus sa le iei din ziua 4 si nu din prima zi.
sigur nu a mentionat nimic de anexita ori BIP niciunul din medici, nu?

#3 2011-12-09 13:17:20

otilia123
New member

Multumesc pentru raspuns!
  Nici eu nu stiu sigur de ce din ziua a patra mi s-a spus sa iau anticonceptionalele, medicul m-a intrebat cat imi tine de regula menstruatia si eu am spus 3, 4 zile,  dupa care mi-a zis sa incep cu anticonceptionalele din ziua a patra respectiv dupa ce mi se termina menstra
  De asemenea eu i-am adus aminte la inceputul consultatiei si de intalnirea noastra din luna precedenta si de tratamentul pe care mi l-a dat si anume ospamax si indometracin supozitoare, probabil a vrut sa iau aceste medicamente primele 3 zile de menstruatie dupa care sa incep anticonceptionalele? acel tratament cu antibiotice mi-a fost dat pe 3 luni, si nu a mai mentionat nimic de el acum, ci doar sa iau anticonceptionalele dupa cum am spus.
Banuiesc eu ca medicul a vrut sa iau acele antibiotice in primele 3  zile pentru ca in trecut am avut aceeasi problema si anexita si chist , si acelasi tratament mi s-a dat, antibiotice pentru primele 5 zile de menstruatie  si din a 6 a zi anticonceptionale, insa de data aceasta nu a mai mentionat nimic de tratamentul cu antibiotice..
  Dupa cum am spus, a fost imposibil sa vorbesc  cu domnul doctor, o gravida astepta si m-a expediat in cel mai rapid mod posibil si raspunzandu-mi  nu chiar politicos la putinele intrebari pe care le-am avut, cred ca in 10 min eram deja afara din cabinet.
  Am intrebat daca mai am anexita , iar doctorul mi-a raspuns ca anexita nu se vede la ecografie si ca nu are de unde sa stie insa daca mai am sensibilitati atunci mai e acolo ceva ( acesta a fost raspunsul) in cazul in care tot acelasi medic mi-a pus diagnosticul de anexita de nenumarate ori doar pe baza ecografiei, simptomele mele fiind dureri la nivelul ovarului.  Nu stiu ce sa mai cred insa un lucru este cert, a fost pentru ultima oara cand merg la acest medic, desi este medicul meu de 4 ani.
  Si inca ceva, am fost la acelasi medic si luna trecuta si luna aceasta ( am vazut ca s-a inteles diferit).

Ultima oara a fost editat de otilia123 (2011-12-09 13:20:09)

#4 2011-12-09 14:03:37

anca90
Platinum member

otilia, e dreptul tau sa beneficiezi de o consultatie ca la carte, nu de una pe fuga, de 10 minute. asa ca ar fi bine sa ceri parerea si altui medic.

deci pt anexita ti-a dat antibiotic si antiinflamator. posibil sa se fi gandit la ce ai spus tu (sa termini intai antibioticul si apoi sa incepi anticonceptionalele), dar cred totusi ca e mai bine sa incepi AC din prima zi de menstruatie, asa scrie si pe prospect. va trebui sa te protejezi cu prezervativ cat timp iei antibioticul + 7 zile dupa ultima pastiluta de ospamox (antibioticele scad efectul contraceptivelor orale).

doctorul are dreptate: anexita nu se vede la ecografie. diagnosticul de data trecuta ti l-a pus pe baza simptomelor pe care le aveai. exista insa o metoda de a verifica daca anexita a trecut sau nu: palparea ovarelor de catre ginecolog. daca se resimte un discomfort sau durere, anexita nu a trecut. nu toti medicii fac asta la un consult (multi se bazeaza doar pe ecografie) si e pacat.

s-ar putea sa ma insel, dar cred ca un ovar inflamat apare marit la ecografie (asta ar explica dimensiunile mai mari la ovarul stang). dar daca nu ai ecografii anterioare cu care sa compari (cand erai sanatoasa), nu poti spune ca ai anexita doar vazand un ovar usor marit la ecografie.

eu sper sa dai peste un doctor priceput si cu rabdare, care sa te lumineze si sa te indrume spre abordarea corecta a situatiei.

#5 2011-12-09 14:32:27

otilia123
New member

am postat si pe un alt forum unde mi-a raspuns un medic, acesta fiind raspunsul :

Ovarul este mare pentru ca e masurat cu tot cu chist; altfel nu e mai mare de 3 cm si se incadreaza in dimensiunile normale. Tratamentul contraceptiv e mai mult legat de simptomatologie si nu e clar daca influenteaza in vreun fel evolutia unui chist hematic. Pe scurt, nu trebuie sa va ingrijorati.

Am si ecografii anterioare  iar  valorile erau in martie 2011  spre exemplu 38.21 mm ovar drept, si 44/29 mm ovar drept, insa acea valoare de 58/43 care mi s-a zis ieri ma ingrijorase, sper sa fie cum a zis domnul doctor de pe un alt forum si anume ca ovarul este mare pentru ca e masurat cu tot cu chist... Medicul meu de asemenea n nu a parut ingrijorat..
  Acum voi vedea.. Voi astepta  sa imi vina menstruatia si voi lua anticonceptionalele , iar la o luna ma voi duce la un control la un alt medic.. Imi ies si analizele saptamana viitoare, Pap si secretie, si totdata voi vedea daca au functionat intr-o luna cat de putin contraceptivele. Am mai avut chist ovarian de doua ori in trecut si  am scapat de ele cu anticonceptionale, primul chist fiind de marimea unui ou de gaina- asa s-a exprimat medicul la vremea respectiva. Sper sa scap si de data asta... Chiar daca nu este o problema noua pentru mine, tot este oarecum traumatizant sa te stii bolnava, mai ales ca am si durerile astea suparatoare .
  Nu contest calitatile profesionale ale doctorului insa nu mi-a placut deloc superficialitatea cu care am fost tratata, desi sunt un pacient vechi, si consultatiile, ecografiile nu sunt chiar atat de ieftine.
Iti multumesc pentru timpul acordat problemei mele...

Publicitate

loading...

#6 2011-12-09 14:52:34

anca90
Platinum member

cu multa placere. e posibil sa aiba dreptate medicul de pe forum: "ovar stang : 58/43 mm cu o formatiune hipoecogena centrala continut hematic 37/35 mm." deci ovarula  fost masurat cu tot cu "formatiunea centrala", formatiune ce are "37/35 mm." cam asa se intelege.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.