homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Durere la un singura san! Ce sa fac?

#1 2011-12-13 17:26:36

nataroman
Full member
De la: Utopia
Inregistrat: 2010-07-08

Durere la un singura san! Ce sa fac?

Buna seara
Cam de 2 luni ma confrunt cu o durere a sanului stang. M-am palpat singura si sincer nnu se simte nimic. Ma doare doar la apasare spre interior...inspre coaste...scuze dar nu cunosc temrmenii exacti.
Am fost la medicul de familie care m-a palpat si el si a spus ca nu se vad modificari si nici  nu se simte nimic si mi-a spus ca ar putea fi o nevralgie!
Adevarat e ma doare si spatele si coloana si cam coincid durerile de san cu cele de spate, adica nu ma doare doar sanul si nimic mai mult...ci ma doare si coloana...
Problema e ca nu am bani si nu imi permit acum o ecografie de san....medicul mi-a zis ca imi poate face trimitere pentru mamografie dar eu am citit ca nu e eficienta la femeile sub 40 de ani eu avand doar 35!!
Va rog sa imi dati un sfat!
Multumesc!

Nimic nu este intamplator, totul se petrece cu un scop! Dumnezeu este in toate si peste tot!

#2 2011-12-14 00:42:55

izmyra
Membru
Inregistrat: 2011-12-13

Re: Durere la un singura san! Ce sa fac?

Indicatiile screeningului
Societatea Americana pentru Cancer recomanda tuturor femeilor care nu prezinta nici un fel de simptome si care nu detecteaza noduli mamari sa urmeze aceste indicatii:
- dupa 20 de ani sa-si faca autoexaminarea sanilor (sa-si palpeze sanii) o data pe luna
- femeile cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani trebuie sa fie examinate de catre un medic la fiecare 3 ani si anual dupa ce implinesc 40 de ani
- prima mamografie, de baza, se efectueaza intre 35-40 de ani
- femeile cu varste cuprinse intre 40-49 de ani mamografia se efectueaza la fiecare 1-2 ani
- dpa 50 de ani, mamografia trebuie sa se faca anual.
Parerea mea este sa iei trimiterea aceea si sa faci mamografia daca medicul a sugerat-o

#3 2011-12-14 10:24:01

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nataroman, parerea mea e ca inca esti tanara si se poate face ecografie mamara, nu are rost sa te iradiezi cu mamografia. doar daca la ecografie apare tesutul imbatranit si nu mai sunt imaginile clare, doar atunci se trece pe mamografii. dar pana atunci, ecografia e indicata.

din ce spui, te doare tot in zona coastelor, deci ma gandesc si eu ca mai degraba durerea asta e legata de cea de spate. medicul de familie nu si-a dat o parere? totusi, o ecografie mamara nu strica. ai mai facut recent?

#4 2011-12-14 19:38:17

nataroman
Full member
De la: Utopia
Inregistrat: 2010-07-08

Multumesc anca 90! :-)
Nu am facut ecografie mamara nicodata pentruca nu a fost cazul. Medicul de familie a spus ca poate fi doar o nevralgie si nimic ce sa tina de san!

Nimic nu este intamplator, totul se petrece cu un scop! Dumnezeu este in toate si peste tot!

#5 2011-12-15 10:46:57

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

poate are dreptate. parerea mea e ca la fel cum facem controale ginecologice regulate, la fel ar trebui sa ne facem si o ecografie mamara, macar o data la 2-3 ani. cu atat mai mult dupa 30 ani.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.