homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Erozie cit colul (ajutati-ma va rog)

#1 2011-12-14 14:35:24

kiki15
Membru
Inregistrat: 2011-12-14

Erozie cit colul (ajutati-ma va rog)

Buna ziua! De vreo 3 ani tot incerc sa scap de erozie de pe col si nu-mi reuseste. Am facut pina la moment tratamente nenumarate p/u a trata E coli,enterococcus fecalis,epidermis,st. aureus.Aprox 2 ani in urma am tratat erozia de pe col prin laser dupa care parca se ameliorase situatia. Dupa ultima vizita la ginecolog mi-a spus ca erozia este extrem de mare,acopera practic  toata suprafata vizibila si extinsa si mai adinc. Copii inca nu am si medicul mi-a spus ca prin metoda "inghetarii" nu e posibil,dar daca de ars va ramine cicatrice pe col si voi avea probleme la concepere. Am mers la f multi medici prin Chisinau si asa si nu am gasit o solutie de tratare. Ajutati-ma va rog sa gasesc o metoda de tratare,am impresia ca nu mai dau de capat.
Va multumesc anticipat!

#2 2011-12-14 15:02:24

daenarys
Vizitator

Re: Erozie cit colul (ajutati-ma va rog)

kiki,pai laserul e cea mai buna solutie dupa aprerea mea.iar cicatricea nu influenteaza conceperea sau fertilitatea smile
nu ai posibilitatea sa ajungi in buc la un consult?
test hpv ai facut?
biopsie ai facut?

Ultima oara a fost editat de daenarys (2011-12-14 15:02:53)

#3 2011-12-14 16:07:53

kiki15
Membru

Testul HPV este negativ, biopsie nu am facut. toti medicii mi-au spus ca cicatricele influenteaza atit conceperea cit si nasterea.M-au sfatuit ca cel mai bine sa las dupa nastere(nu mai devreme de 1 an planific ) sa o "ardem" . Dar daca o las 1 an + 9 luni sarcina, erozia se va agrava sad

#4 2011-12-14 16:18:47

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

mie nu mi-a spus nici un medic ca ar afecta fertilitatea si nici nu vad cum ar putea. eu am ramas insarcinata. e drept am nascut prin cezariana. dar stiu o fata care a nascut natural fara probleme ( si eu m-am intrebat la momentul respectiv daca un col cauterizat este afectat in vreun fel in timpul dilatatiei)

#5 2011-12-14 16:25:51

daenarys
Vizitator

garga,sunt atea femei care au avut facute cauterizari si au nascut natural
da ,clar nu e afectata fertilitatea.poate daca e suprafat intinsa prin laser mai suptieaza mucoasa si o conta da tot nu cred ca e o piedica f mare

Publicitate

loading...

#6 2011-12-14 17:55:29

kiki15
Membru

Mi-a spus medicul pin astept citologia sa iau supozitoare cu depantol si dupa ,daca e ok , posibil sa prelucram erozia  cu solcovagin. Dati-mi va rog un sfat.

#7 2011-12-14 18:40:36

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

conizatia poate pune probleme gravidei, prin scurtarea colului. dar la cauterizare clasica/ laser chiar nu vad cu ce ar putea afecta.

kiki, eu nu stiu ce sa te sfatuiesc. iti doresc succes cu toate si o sarcina usoara cand va fi cazul!

#8 2011-12-14 18:41:22

daenarys
Vizitator

kiki,sfatul meu e sa ajungi in bucuresti daca poti la doctora Dinca Gabriela lucreaza la sanador.ea sigur stie cum s aiti rezolve problema

#9 2011-12-14 18:53:22

kiki15
Membru

Merci mult! Sper dupa anul nou sa ajung. Sarbatori frumoase

#10 2011-12-14 19:10:27

daenarys
Vizitator

kiki,vezi ca la ea trebuie programare cu ceva timp inainte daca vrei sa mergi la privat.la spital e fara programare,da nu imi mai aduc aminte la ce spital lucreaza ea sad

kiki,in polizu lucreaza,mi am adus aminte

Ultima oara a fost editat de daenarys (2011-12-14 19:15:18)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.