homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum as putea sa reiau AC dupa o pauza mai lunga

#1 2011-12-19 23:56:44

anckusha
Full member
Inregistrat: 2006-08-04

Cum as putea sa reiau AC dupa o pauza mai lunga

Buna fetelor! Am facut pauza de la AC in jur de 9 luni de zile pentru ca incheiasem o relatie si nu mai aveam nevoie de asemenea protectie. Dupa stoparea lor am suferit o amenoree secundara tinp de 8 luni. Acum ciclul mesntrual s-a restabilit si as vrea sa reiau si AC-urile deoarece am o relatie stabila si nu reusesc sa suport prezervativul. Intrebarea este daca pot incepe sa iau AC in afara perioadei menstruale si dupa cat timp sunt protejata. Pot incepe sa le iau in oricare zi a lunii sau sunt obligata sa le iau doar in prima sau a5a zi de menstruatie?
Multumesc!

#2 2011-12-20 00:35:04

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Cum as putea sa reiau AC dupa o pauza mai lunga

poti lua in ce zi vrei, asta cu a 5-a zi nu stiu de unde ai scos-o. daca iei acum, te protejezi suplimentar cu prezervativ sau te abtii de la sex, (nu practici coitul intrerupt!) 7 zile plus 4 ore dupa a 7-a pastila inghitita. daca iei din prima zi de menstruatie esti protejata dupa 4 ore. asta e regula. amenoree? adica lipsa menstrei timp de 8 luni va ai fost la medic? nu e normal

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-20 00:36:33)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.