homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat lama

#1 2011-12-30 11:47:32

lya06
Full member
Inregistrat: 2006-12-11

Rezultat lama

Am si eu o intrebare, eu am o secretie mai albicioasa de cand am inceput viata sexuala, acum 5-6 ani. Am avut acum 1-2 luni o problema in sensul ca secretia era cam la fel, poate un pic mai multa dar eram iritata. Am fost la medic, mi-am facut mai multe investigatii, control, lama, eco, cu sonda vaginala, toate au iesit bune. Rezultatul lamei a iesit bun si el, totusi medicul mi-a dat niste ovule cu betadina, daca ar fi ceva sa distruga tot. Nu am urmat inca tratamentul deoarece mi-a venit menstruatia. Eu insa nu am facut niciodata papanicolau, o sa merg sa-l fac imediat dupa tratament. Insa sunt un picut speriata, eu de felul meu ma gandesc la ce e mai rau. Doctorul insa nu mi-a zis nimic sa fac papanicolau, daca totusi as fi avut un semnul intrebarii banuiesc ca mi-ar fi recomandat, nu? Voi ce ziceti? Sau daca rezultatul secretiei vaginale a iesit bun poate ca papanicolaul sa-mi iasa prost? Am 22 ani. Multumesc mult si multa sanatate!

Ultima oara a fost editat de lya06 (2011-12-30 11:49:29)

#2 2011-12-30 14:46:31

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Rezultat lama

eu zic asa: medicul stiind ca nu ai facut niciodata papanicolau, ca ai 22 de ani, si ceva ani de viata sexuala, ar trebui sa-ti spuna/ ceara sa faci testul. analiza secretiei vaginale nu are legatura cu papanicolaul si ideea e sa vada daca ai leziuni maligne sau nu, adica cancer de col uterin, care e destul de raspandit in tarisoara noastra, din cate stiu pe langa evaluarea generala a starii de sanatate a colului, papanicoluaul de asta ni se baga pe gat de 2 ori pe an, asta asa ca rutina! deci fa-l! cere-i medicului sa-l faca. care nu-mi face deloc o impresie buna, dar ma rog. nu-mi place ca ti-a dat betadine, cand analizele au iesit ok. sa omoare tot, pai tocmai ca va omori lactobacilii, adica bacteriile bune din vagin, si vei risca o frumoasa vaginita. nu lua betadine! fa analize mai extensive. 'lama' nu este suficienta, adica examenul microscopic, trebuie facute culturi din secretia vaginala, mergi la un laborator si intreaba daca fac asa ceva si insista ca asta vrei. secretia aceea poate fii normala sau nu. dar din moment ce nu a iesit nimic este absurd sa te imbolnavesti singura de vreo vaginita degeaba. faci analize mai extensive daca sunt suspiciuni de ceva si nu s-au vazut la 'lama' ca nu se vad prea multe acolo, si daca este cazul, revii la medic cu analizele. si tu ai fost la ginecolog pentru prima oara dupa 6 ani? desi aveai o scurgere dubioasa de 6 ani? (sper ca n-am inteles eu bine)

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-30 14:47:48)

#3 2011-12-30 21:01:27

lya06
Full member

Nu este o scurgere dubioasa, am fost la foarte multe controale, majoritatea de rutina, mi s-a explicat ca asa este scurgrea mea, ca tine de hormoni si alte minuni. Am fost si la medici diferiti, toti cu aceeasi parere. Nu sunt medic si nu ma contrazic cu ei. Dupa anul nou imi voi face si papanicolau, am vrut sa mi-l mai fac (nu la acest medic) dar respectivul mi-a zis ca nu e nevoie, si ca se face la cerinta. Parerile sunt impartite. Iar cel de acum inca nu mi-a cerut sa fac. Eu am acelasi partener de la bun inceput, primul si singurul. Eu am scurgerea albicioasa, si mi-am facut mai multe investigatii cu ea, si lama cu o antibiograma (parca), care mi-au iesit bune. Deci nu are cum sa fie dubioasa, din moment ce analizele sunt bune, nu? De aceea am mers pe varianta doctorilor la care am fost. Daca stii sa interpretezi lama, scriu aici rezultatul ei. Multumesc mult pt raspuns

#4 2011-12-30 21:37:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, pune rezultatul
daca analizele ies normal nu ai de ce sa faci tratament

#5 2011-12-31 01:10:07

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

lya, fa pap anual. nu are nici o legatura cu eventualele infectii. il ceri tu, pur si simplu.

Publicitate

loading...

#6 2012-01-04 18:07:30

zori de zi
New member
Inregistrat: 2011-12-06

buna fetelor.
la papanicolau ar trebui sa se vada daca exista o inflamatie pe col sau la uter, sau doar infectiile se depisteaza cu pap?
am facut acum cateva zile un pap si a iesit bun, in sensul ca a zis asistenta ca nu exista nimic in secretie. totusi, am de aprox o sapt niste secretii f ciudate, anormale, galbene, maro deschis, fara un miros puternic, si durere la contact, cam de genul arsurii. totusi, chiar daca pap e bun, eu sunt foarte ingrijorata... ce alte analize se mai pot face inafara de pap?

#7 2012-01-04 18:22:26

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

zori de zi a scris:

buna fetelor.
la papanicolau ar trebui sa se vada daca exista o inflamatie pe col sau la uter, sau doar infectiile se depisteaza cu pap?
am facut acum cateva zile un pap si a iesit bun, in sensul ca a zis asistenta ca nu exista nimic in secretie. totusi, am de aprox o sapt niste secretii f ciudate, anormale, galbene, maro deschis, fara un miros puternic, si durere la contact, cam de genul arsurii. totusi, chiar daca pap e bun, eu sunt foarte ingrijorata... ce alte analize se mai pot face inafara de pap?

un examen de secretie cu culturi te sfatuiesc sa faci. papul e dif de ex de secretie. pune rezultatul papului pe forum daca vrei sa vedem exact ce a iesit. Sanatate

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-01-04 18:22:40)

What doesn't kill me, makes me stronger

#8 2012-01-04 18:30:06

zori de zi
New member

doar atat stit. C2, bun, atat mi-a zis asistenta la telefon. o sa fac si analiza de secretie. mersi mult

#9 2012-01-04 19:30:14

angeldarkwoman
Sr. member

zori de zi a scris:

doar atat stit. C2, bun, atat mi-a zis asistenta la telefon. o sa fac si analiza de secretie. mersi mult

dar nu ti-a dat rezultatul in mana? ti-a ramas la asistenta???

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-01-04 19:30:23)

#10 2012-01-05 07:51:39

zori de zi
New member

da. pai la dr la care am fost la control nici nu se da formularul acela. pur si simplu im spune de pe un caiet unde si-a notat asistenta. data trecuta cand mi-am facut acolo pap am cerut in scris si mi-a scris asistenta pe un biletel mic C II, frecvente endocervicale, usoara metaplazie,hematii, flora cocica, elemente de reactie. atunci mi-a dat dr acela tratament cu tantum rosa si 10 zile ovule cervugid, dar nu mi-a trecut. dupa o luna am fost la control la alt doctor unde mi-a facut analiza de secretie si mi-a iesit din nou. am facut alt tratament cu altceva si eu si partenerul si abia atunci mi-a trecut.
de data asta o sa refac analizele la alt doctor.

#11 2012-01-05 11:00:45

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

moama cand am citit cum ti-a comunicat rezultatele (din caiet) mi-a trecut prin cap epoca de piatra neutral nu ca ar fi fost caiete pe atunci, dar ideea.

#12 2012-01-05 11:09:55

zori de zi
New member

da, asta e....

#13 2012-01-14 23:23:01

lya06
Full member

Buna din nou. Am revenit si eu cu rezultatele lamei, abia acum va scriu pentru ca am fost plecata. Sper sa imi puteti raspunde in continuare.
Cultura fungi din secretii vag.
Candida spp. - absent. Ex. microscopic colorat din secretii vag. PMN/CES=1. Prezenta flora microbiana predominant gram pozitiva reprezentata de bacili polimorfi si coci in lanturi scurte. Nu se vad clamidospori de Candida. Scor<4. Iar mai jos am asa: Scorul 4-6 pledeaza pentru diagnosticul de intermediar, scorul 0-3 exclude diagnosticul de vaginoza.
Ma ajutati va rog? Mai iau tratamentul cu betadina sau nu? Doctorul revine la cabinet pe 17 luna aceasta, dar mie marti-miercuri trebuie sa-mi vina menstruatia, deci ma voi duce imediat ce-mi trece. Multumesc mult!

#14 2012-01-14 23:56:36

angeldarkwoman
Sr. member

trebuia si o cultura sa se vada exact ce sunt cu acei coci. candida e absenta. nu stiu ce sa zic de betadina ti la recomandat medicul? mai bine asteapta sa mergi la medic sa te sfatuiesti cu el.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-01-14 23:56:51)

#15 2012-01-16 18:21:22

lya06
Full member

Pai rezultatul de la lama l-am primit de la doctorul meu, inainte de Craciun. Mi-a spus ca in urma rezultatului sunt bine, dar nu stie inca natura secretiei albicioase (e prima oara cand merg la el). Pana acum la ce medici am fost mi-au spus ca asa sunt eu si ca sa ma obisnuiesc. El e singurul care mi-a zis ca nu ar fi normala si m-a lasat masca. Ca ea e aceeasi de o gramada de vreme. Vroia sa-mi mai recolteze ceva cand am fost sa-mi iau rezultatul dar nu a putut deoarece reincepusem pilulele (yasmin) dupa o pauza si aveam spotting. Asa ca mi-a zis sa incerc totusi niste ovule cu betadina si sa ne revedem cand se intoarce din concediu. Nu am avut si nici nu am rani sau alte minuni pe col, doar la papanicolau pe viitor sa nu apara ceva. Secretia albicioasa eu am avut-o mult timp pana sa-mi apara menstruatia prima oara si eram virgina, de se minuna mama ca nu e incolora si de pe atunci m-a dus la doctor. Dupa ce s-a mai reglat menstruatia ea s-a facut relativ incolora, in anumite perioade ale lunii, dar de cand am inceput relatiile sexuale a revenit aceeasi minune albicioasa. Care culmea 2 doctori ginecologi au privit-o ca fiind normala. Peste o saptamana jumate ma duc sa fac papanicolau, dar ce fel de cultura aceea pentru coci? Imi poti spune te rog? Multumesc

Ultima oara a fost editat de lya06 (2012-01-16 18:23:36)

#16 2012-01-16 18:28:14

eph
Hero member

cultura = examen bacteriologic al secretiei, nu microscopic, adica ce ti-a facut tie. se intampla destul de des ca la examenul microscopic adica 'lama' sa nu se vada mare chestie, in schimb daca se fac culturi din secretie, nu prea are cum sa nu se vada. secretia ta poate ca este normala, oricum nu trebuie sa fie incolora, este translucida, nu incolora, sau chiar spre alb, sau alb-galbui, in functie de fiecare femeie, si este normal sa pateze chilotul. eu zic ca merita sa faci o data culturi din secretie, nu din col, ca sa te asiguri. medicul tau se prea poate sa fie reticent la asa ceva, cum sunt multi, daca vezi ca nu vrea, sau incearca sa te abureasca, mergi singura la un laborator si cere analiza. din pacate si laboratoarele isi bat joc si nu lucreaza cum trebuie, asa ca du-te undeva unde stii sigur ca fac ce trebuie. exemplu: medlife si sinevo. (toate astea le-am aflat de aici de la angel si am si trait pe pielea mea unele din ele)

#17 2012-01-16 20:40:56

lya06
Full member

Ok, ma voi duce la sinevo, nu stiam ca si ei fac, dar cum fac cu interpretarea rezultatului, ca nu ma pot duce la medic cu analize facute in alta parte, nu-i frumos zic eu. Plus ca am si asteptat atata sa vina din concediu... el oricum e super ok, nu e genul care sa se uite la bani, are grija de pacienti si e foarte atent. Oi vedea eu cum fac... Multumesc mult pt raspunsuri, am aflat multe lucruri noi, e un forum super util

#18 2012-01-16 20:53:00

eph
Hero member

pai il poti scrie aici si daca e ceva in neregula te trimitem la medic. stiu ca fac buletinul de analize foaaarte ligibil chiar si pentru pacienti si usor de inteles ce ai si cu ce se trateaza. adevarat insa ca daca ai ceva, chiar daca va scrie acolo exact la ce substanta e sensibila bacteria/ ciuperca, nu stii tu si nici noi sau farmacistul nu putem exact sa-ti spunem in ce doza sa iei si cate zile, cu ce altceva sa mai combini etc. plus ca presupun ca-ti vor spune si cei de acolo daca sunt ok sau nu rezultatele (asa face orice laborator in mod normal). daca e ceva te poti duce la alt medic sau tot la acesta, nu vad de ce s-ar supara. daca el nu a fost in stare sa iti puna un diagnostic corect din prima, esti tu nesimtita ca l-ai cautat pentru binele tau? nu cred.
sau poti sa suni medicul si sa intrebi, sau suni la clinica si intrebi cu ce laborator lucreaza daca nu au unul propriu si daca fac culturi din secretie si insisti ca vrei asta. daca se fac ca ploua, du-te la sinevo. eu zic oricum, sa nu mai pierzi timp si bani cu o alta consultatie, dar ma rog.

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-16 20:54:56)

#19 2012-01-23 19:28:33

lya06
Full member

Inca astept sa-mi treaca menstruatia... revin big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.