homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Spontaneitatea

#1 2011-12-30 17:35:34

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Spontaneitatea

Va place sa fiti spontani sau sa "calculati" totul dinainte?
Eu sunt cu planificarile lol Imi da un sentiment de liniste sa planific lucrurile inainte sa le fac, insa cateodata ma uit la mine si ma simt de parca as fi de-o varsta cu ai mei sad Credeti ca in momentul in care ai niste responsabilitati (facturi, copii etc) iti mai permiti sa fii spontan?
Si nu ma refer la spontaneitate de genul "Hai sa mergem la film in seara asta" ci la nebuniile acelea din adolescenta cand plecai la mare cu un rucsac in spate si 1 milion in portofel

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#2 2011-12-30 17:39:12

daenarys
Vizitator

Re: Spontaneitatea

1.mie imi place sa palnific
2.eu nu am avut nebuneli de genul plecat la mare cu un mil in buz lol din cauza celor scrise la pct 1
3.e bine totusi din cand in cand cand simti ca vrei sa faci ceva sa il faci.eu fac chestia asta adica fac ce simt cand simt.da cand vine vb de plecari si vizite sunt f organizata si daca vrei sa strici prietenia cu mine nu trebuie decat sa imi faci o vizita neanuntata lol

#3 2011-12-30 17:43:54

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

daenarys a scris:

daca vrei sa strici prietenia cu mine nu trebuie decat sa imi faci o vizita neanuntata lol

subscriiiiiiu  buga

eu am avut o singura escapada de genul cu plecatul la mare, dupa ce am dat licenta veneam de la bucuresti si l-am sunat pe al meu "maine plecam la mare" si a doua zi ne-am urcat in masina si am plecat lol

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#4 2011-12-30 17:46:11

daenarys
Vizitator

ehhh astea sunt misto
mai il iau si eu pe al meu pe la film ca el e si mai organizat si planifica totul si mai in amanunt lol
eu dupa licenta am facut o criza de colon iritabil si crize de nervi ca nu imi gaseam decoratiunile pe care le vroiam eu pt nunta  rotfl2

Ultima oara a fost editat de daenarys (2011-12-30 17:48:49)

#5 2011-12-30 19:11:21

Diananaid
Hero member
Inregistrat: 2010-12-24

Baaaiiii, ce greu e cateodata sa raspunzi la niste intrebari despre personalitatea ta. Profa mea de psihologie mereu spunea "Sa stiti ca-i foarte greu as ajungi sa te cunsoti pe tine insuti". N-o credeam.

Io habar n-am daca planific sau nu ceva. Da' cre'ca nu poti sa fii 100% spontana. Undeva, in subconstient, tot planifici, poate fara sa-ti dai seama. Uite, daca un prieten m-ar suna acu' si m-ar lua, asa, ca din plop (eu fiind in pijamale) si mi-ar spune "hai la o cafea", iar eu as accepta, putin-putin tot as planifica ceva. De genu': chestii pe care ar trebui sa i le spun, ce facem dupa.

Si reversu' medaliei e valabil. Io daca planific ceva, nu iese nici de-al dracului ce am vrut.
Emilia, nu stiu cat de imprevizibil poti sa fii atunci cand ai puradei lol, sot s.a. M-am gandit zilele astea: "Cum ar fi, ca atunci cand o sa ajung sa am familie, sa ma urc intr-o masina si sa plec undeva sa ma linistesc pentru cateva zile, fara sa stie nimeni?"

Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...

Publicitate

loading...

#6 2011-12-30 21:05:47

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Si eu sunt destul de calcuata, nu imi plac schimbarile, adesea ma tem sa nu imi scape lucrurile se sub control.
Si totusi... mi s-a mai intamplat sa am chef sa fac cate o tampenie, si am facut-o. In principiu, tind sa cred ca nu sunt spontana.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#7 2011-12-30 21:32:09

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

nu sunt spontana mai deloc..si regret asta, dar e aproape imposibil sa ma schimb

#8 2011-12-30 21:43:44

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Sunt spontana, in general, cand sunt tematoare, sau nu am incredere prea multa, sunt mai calculata si ezitanta big_smile

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#9 2011-12-30 21:45:50

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu sunt absolut deloc spontana, sunt control-freak in ultimul hal, daca ma scoti din rutina mea ma panichez... dar incerc sa ma tratez smile

#10 2011-12-31 10:21:22

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

eu am fost crescuta de 2 parinti profesori, care, daca nu planificau si culoarea chilotlor pe urmatoare luna, nu erau sanatosi bang si asa m-au setat si pe mine. ceea ce (aviz amatorilor), in plan energetic e o mare, MARE GRESEALA, e o agresiune impotriva universuluii si a Lui Dumnezeu. eu am avut bafta ca am primit la timp situatile si persoanele care sa ma socheze suficient incat sa ma trezesc. astfel incat in facultate am facut destule nebunii (1 mil la munte? ce sa faci cu asa mult? lol ).

cu copil nu, se schimba putin foaia, POTI face chesti care altora li se par "dubioase" lol dar cu anumite limite, date de responsabiloitatea ta pt el (adica, spre ex, noi l-am dus pe cris in Ceahlau la 11 luni, -20 grade si traseu cu gheata si viscol... toti ne ziceau ca "avem curaj nebun", dar, pt alea 2 zile de iesit, eu calculasem si pregatisem nspe variante de hainute, mancaruri la borcan etc etc... aveam un rucsac cat china, dublu fata de catmi-as fi luat doar mie... )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#11 2011-12-31 12:50:28

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

ioana_4 a scris:

nu sunt spontana mai deloc..si regret asta, dar e aproape imposibil sa ma schimb

Cred ca la noi zodia e de vina big_smile
Pentru ca si mie imi place sa planific, ma simt mai bine asa, asta si datorita firii analitice. Dar cum de multe ori ma cam contrazic singura, imi plac si lucrurile spontane, dar spontane cat sa ma simt eu bine, ca daca imi zice cineva 'hai ca la o cafea' si eu sunt in pijama (cum zicea Diana), cu parul nespalat si mai stiu eu cum, nu prea imi da ghes sa ies din casa ca stiu ca nu m-as simti bine smile Plus ca uneori sunt si comoda, n-am chef de spontaneitati cand pot foarte bine sa stau in casa si sa lenevesc  forgetit

#12 2011-12-31 13:14:09

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14

Eu sunt mama planificarilor si a calculului amanuntit al tuturor actiunilor pe care urmeaza sa le intreprind lol Dam am si o explicatie: am probleme cu capu' si asta e indicatia medicului gastro-enterolog. Am avut mari probleme cu stomacul si s-a descoperit ca nu aveam nimic, totul era pe baza de stress. Indicatiile medicului au fost sa fiu intotdeauna cu un pas inaintea timpului, sa-mi planific de seara cu ce urmeaza sa ma imbrac a 2-a zi dimineata si tot asa.
Anxietate is my middle name, so mi-ar fi cam greu sa fiu spontana.
Mai ales ca dupa ce planific si fac liste cu tot ce-mi trebuie, tot traiesc cu senzatia ca am uitat ceva. Cum ar fi sa nu planific nimic? lol Nici nu vreau sa-mi inchipui.

Ultima oara a fost editat de alexia (2011-12-31 13:14:50)

#13 2011-12-31 13:36:05

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

wow,etelor  chicot
Eu nu planific nimic niciodata,si chiar de planific,ies totul invers. Eu am nebunii de genul plecatlui la mare,facut bagaj intr-o jum de ora,doar cu ce bani am in buzunar in mom ala  chicot
Si sincera sa fiu,mie mi se pare ca fac numai boacane cu spontaneitatea mea  cesafac

#14 2011-12-31 13:37:16

daenarys
Vizitator

eu cred ca ma reapuc sa fac liste cum zicea si alexia.cand le faceam eram si mai organizara big_smile

#15 2011-12-31 13:38:47

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

eu nu as stii de unde sa incep cu listele  lol

#16 2011-12-31 13:39:36

daenarys
Vizitator

la mine nu e problema lol

#17 2011-12-31 14:10:49

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

Eu sunt un monstru al organizarii lol sincer. Fac planuri non-stop, liste cu cine si ce trebuie sa faca (daca e vorba de o activitate in care se implica mai multi). Adica, am un program apropae militaresc zi de zi. Stiu exact la ce ora ma duc unde, cat stau, cand ma intorc, si ce fac. Si imi place. Cred ca e si din cauza compulsiilor dar... asa am crescut. Si maica-mea e o fire tare organizata, asa ca presupun ca de la ea am copiat genul asta de comportament.
Nu ma deranejaza spontaneitatea dar cu limite. Adica daca cineva vine si imi spune "hai maine la munte" ... spun nu. Eu nu suport sa pierd timpul tocmai de asta imi fac mereu planuri cu ce si cand sa fac, iar lucrurile care intervin in programul meu si care nu sunt de urgenta maxima... lol sunt eliminate rapid.
Nici mie nu imi plac vizitele neanuntate sau oamenii care vin seara si stau pana ii uita dumnezeu si nu ma lasa pe mine sa dorm. Eu  de fel sunt politicoasa dar imi amintesc la un moment dat venise o prietena de-a mamei mele, a stat pana la ora 2, mai facea si galagie in conditiile in care a doua zi eu trebuia sa ma trezesc la 6. Asa ca m-am dus in bucatarie si i-am spus ca e 2 si ca omu' vine... da mai si pleaca lol De-atunci nu a mai venit la mama cand eram si eu acasa.
Asa ca... mda nu sunt prea spontana (in legatura cu plecarile neanuntate sau... ) dar am alte lucruri lol la care dau dovada de spontaneitate.

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#18 2011-12-31 14:21:10

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

avand in vedere ca cele mai faine experiente din viata mea au avut loc spontan, prefer sa nu fac prea multe planuri si sa ma las surprinsa! de multe ori cand mi-am planificat ceva mi s-a intamplat sa intervina ceva si sa se strice planul, asa ca am cam renuntat la sportul asta!
vizitele inopinate nu le agreez nici eu, nu vine nimeni la mine neanuntat (decat daca ii place sa stea pe langa usa lol ), asa cum nici eu nu fac "surprize" de genul asta...

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#19 2011-12-31 14:21:58

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

eu cred ca sunt 50-50. daca e ceva despre care se vorbeste de mult timp, evident ca am timp sa planific in detaliu (exemplu calatorii), dar altfel, sunt spontana.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.