homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Paraziti intestinali, "potentiala" sarcina

#1 2012-01-08 15:18:44

Bianca06
Membru
Inregistrat: 2012-01-08

Paraziti intestinali, "potentiala" sarcina

Buna ziua,

Am citit mult timp topicurile de pe forum ca utilizator anonim, dar acum am rugamintea sa ma ajutati cu sfaturile voastre.

Am luat din ianuarie 2011 Milligest pentru ovare cu aspect micropolichistic (mi s-a explicat in urma dozarilor hormonale ca nu e SOPC). In octombrie 2011 nu am mai gasit Milligest in farmacii si la recomandarea medicului ginecolog am trecut la Jeanine. Din pacate, nu m-am "inteles" foarte bine cu aceste noi anticonceptionale: menstruatie mai deloc (doar scurgeri maronii), nu chiar la 28 de zile, dureri abdominale in etajul inferior (de natura necunoscuta - am fost in aceste 3 luni de Jeanine de 2 ori la ginecolog si mi-a zis ca totul e bine: clinic, ecografic, inclusiv proba de secretie). Medicul mi-a zis ca daca vreau pot sa schimb Jeanine (ca nu prea imi priesc) cu Desorelle. Personal as vrea sa ma opresc din a lua anticonceptionale, sa fac o pauza eventual sa repet analizele si dozarile hormonale sau chiar de tot si sa am un bebe smile

Care ar fi problema? Acum o luna de zile ma tot simteam rau: dureri abdominale, greata, diaree, vinovatii fiind parazitii intestinali. Medicul gastroeneterolog mi-a recomandat tratament pe care l-am luat pe 17 dec, 28 dec si ar trebui sa repet astazi doza de albendazol (deoarece si sotul meu a inceput sa manifeste simptome si a inceput tratamentul pe 28 dec). Acest tratament are un efect nociv asupra unei potentiale sarcini, inclusiv la o luna dupa intrerupere (conform prospectului).
Am avut astazi contact neprotejat si avand in vedere faptul ca ultima menstruatie a fost pe 2 ianuarie si ca ma opresc din utilizarea de anticonceptionale (azi ar trebui sa incep o noua folie), credeti ca e posibil sa raman insarcinata? Mi-e foarte frica sa nu afecteze fatul tratamentul pentru paraziti..altfel ar fi o binecuvantare pentru noi (chiar ne dorim un bebe in viitorul apropiat).
Astfel nu stiu ce sa fac: sa iau doza de albendazol? sa incep o folie Desorelle? orice altceva? Medicul ginecolog e plecat pana spre sfarsitul lunii si nu stiu cu cine as putea discuta.

Va multumesc anticipat pentru rabdare!
O duminica frumoasa!

#2 2012-01-08 15:21:44

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Paraziti intestinali, "potentiala" sarcina

eu zic sa incepi o folie noua
ai fost protejata pana in prima zi a menstruatiei si dupa intreruperea AC sansele de sarcina sunt foarte mari, nu risca daca zici ca tratamentul ar dauna sarcinii

#3 2012-01-08 15:29:49

Bianca06
Membru

Multumesc pentru raspuns. Si eu tind spre varianta asta, caci pare cea mai sigura.

Cu riscul de a parea atat paranoica cat si total neinformata/ inculta (am 26 de ani dar am luat anticonceptionale doar din ianuarie 2011), e ok sa schimb de 3 ori anticonceptionalele in decurs de cateva luni? De la Milligest la Jeanine si apoi la Desorelle?
Nu stiu daca ar avea sau nu efecte negative asupra organismului care deja e dezechilibrat hormonal (cel putin mie asa mi se pare).

#4 2012-01-08 15:34:14

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

in mod normal e nevoie cam de 3 luni ca sa-ti dai seama daca sunt potrivite pentru tine sau nu, exceptie facand cazurile cand te simti intr-adevar rau de la ele
dar eu zic ca e ok sa le schimbi sub indrumarea medicului pana le gasesti pe cele bune pentru tine

#5 2012-01-08 20:06:16

Bianca06
Membru

Multumesc mult heimdall.

Am incercat Jeanine timp de 3 luni. In prima luna am avut spotting in timpul foliei si menstruatie normala (relativ), iar luna a doua si a treia foarte putina menstruatie (as spune aproape deloc): ceva scurgere maronie. In timpul foliei nr 2 au inceput durerile abdominale joase.

1. E posibil ca durerile abdominale sa fie provocate de Jeanine? Acum mi-a trecut prin cap, desi medicul ginecolog nu a luat asta in calcul.
2. E posibil ca parazitii intestinali si simptomele cauzate (diaree printre altele) sa fi 'scazut efectele' pastilelor din a treia folie? Nu aveam scaune apoase neaparat ci foarte multe pe zi (4-6). Acum mi-e frica sa nu fi fost protejata pe perioada celei de-a 3-a folii (de sarbatori) din cauza tranzitului intestinal..desi am avut pe 2 ianuarie 'menstruatie' (scurgeri maronii)..

Multumesc,
O seara placuta!

Ultima oara a fost editat de Bianca06 (2012-01-08 20:38:22)

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.