|
Nu esti logat.
Ca sa fiu linistita..#1 2012-01-09 23:31:38
Ca sa fiu linistita..Pe 28 decembrie am luat prima pastila de Logest la o ora dupa ce am vazut ca mi a venit menstruatia(e pentru prima data cand iau anticonceptionale). In a 3 a zi(30 decembrie) ,la o ora si cv dupa ce am luat pastila am avut un scaun diareic(nu apos dar..un scaun f moale,diaree..).n am mai luat o alta pastila in seara aceea si am continuat de a doua zii sa le iau normal.acum suntem in 9 ianuarie deci de la ziua cu scaunul moale am mai luat inca 9 pastile pana azi. Totodata azi am avut primul raport sexual neprotejat(s a si ejaculat inauntru). E totul ok? Sunt protejata? (am mai postat o intrebare de genu intr un subiect acum cateva zile insa sora mea m a cam nelinistit dupa ce i am zis ca am facuto azi neprotejat si nu am mai asteptat) multumesc Offline #2 2012-01-10 11:50:37
Re: Ca sa fiu linistita..un raspuuns??plz:) Offline #3 2012-01-10 11:52:42
Re: Ca sa fiu linistita..Esti ok,important e sa nu ai mai mult de 4 scaune Mami de Iustinel Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti ! "Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey Offline #4 2012-01-10 14:23:57
Re: Ca sa fiu linistita..si, in caz ca sa zicem ca nu s a mai absorbit acea pastila din a 3 a zi , pana in a 12 a zi as fi fost din nou protejata?:-? uf, pun atatea intrebari ptr ca e prima oara cand iau ac si ieri a fost primul contact sexual neprotejat,si ma sacaie ce s a intamplat la a 3-a pastiluta:( am inteles ca ziceti ca nu sunt probleme daar totusi daca nu s ar fii absorbit revin la intrebarea de mai sus:D Ultima oara a fost editat de Ruxandraaaa (2012-01-10 14:24:29) Offline #5 2012-01-10 14:55:19
Re: Ca sa fiu linistita..ba s-a absorbit! nu te mai framanta atata ca nu ai de ce. nu ai vomat, nu ai avut prea multe scaune moi, asa ca nu este vre-un motiv pentru care sa te gandesti ca nu s-ar fi absorbit pastila. Erai protejata de la prima pastila, deci contactul din a 9a zi nu trebuie sa iti puna probleme. nu o mai asculta pe sora ta, suntem multe fete aici care am fost candva in situatia ta si nu s-a intamplat nimic. When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history. Offline Publicitateloading...
#6 2012-01-10 15:22:43
Re: Ca sa fiu linistita..ok:D multumesc mult. De cand am inceput sa iau ac am in permanenta sanii foarte tari si durerosi,lucru ce era doar pana ce mi venea menstruatia. si altceva..secretia acea maronie care e inca vreo zi -2 dupa terminarea menstruatie la mine inca persista si acum.adica secretia mea de acum nu mai e incolora,e maronie.. o fii un spotting continuu?:-? Ultima oara a fost editat de Ruxandraaaa (2012-01-10 15:23:30) Offline #7 2012-01-10 16:54:34
Re: Ca sa fiu linistita..da, poate fii spotting continuu dar e normal in primele 3 luni de administrare ale ac-urilor. intr-un final o sa se opreasca, deci nu iti face griji ca ar fi ceva neinregula cu corpul tau. When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history. Offline #8 2012-01-19 22:35:34
Re: Ca sa fiu linistita..Buna. Am si eu o problema asemanatoare, am tot citit aici pe forum si am observat mai multe pareri si de aceea as vrea sa intreb sa fiu foarte sigura, eu de obicei sunt foarte paranoia de cand iau pastilute. Am luat pastiluta aseara la 9 iar la 10 am avut un scaun f moale, insa pana astazi la urmatoarea pastiluta nu am mai avut nicio problema. Trebuie sa ma protejez suplimentar inca 7 zile din cauza acelui scaun? Stiu ca in 4 ore se absoarbe pastiluta si de aceea intreb . Multumesc mult anticipat Offline #9 2012-01-20 09:51:09
Re: Ca sa fiu linistita..nu e nevoie de protectie suplimentara Offline #10 2012-01-20 12:17:18
Re: Ca sa fiu linistita..am si eu o intrebare care acum ma nelinistete,,,,ieri am avut un contact sexual protejat cu prezervativ,probelema este ca la sf.el nu a ejaculat,insa pe prezervativ erau niste secretii albicioase.prezervativul nu era spart l-am verificat,sa ma ingrijorez si sa iau pastila de a 2a zi,sau prbl au fost secretiile mele si ma paranoiez aiurea You came to see the mobscene I know it isn't your scene It's better than a sex scene and it's So fucking obscene, obscene, yeah Offline #11 2012-01-20 12:20:11
Re: Ca sa fiu linistita..
nu lua nicio pilula. Offline #12 2012-01-20 16:36:21
Re: Ca sa fiu linistita..azi e a 3-a zi din cele 7 de pauza. prima pauza. imi este asa de frica...inca nu mi a venit menstruatia:( nu mi inchipui cum ar fii daca nu mi ar venii. sunt asa speriata,am avut acea problema pe care am descriso mai sus la deschiderea topicului dar am inteles ca nu prezinta niciun risc.insaa ati avut vreodata impresia ca pastila e asa micuta incat n o simtiti ca n ati inghitito?ca poate v a cazut pe jos.. sau nu stiu.. ca poate nu ati mai luato. sincer,pare amuzant ce zic poate, si ptr mine pe deoparte este . dar la cum sunt acum,fiind si prima oara ..ma gandesc la o gramada. inainte de ultimele 5 pastile sau ultimele 4 am avut senzatia asta si cu 3-4 zile inainte am avut un contact neprotejat cu ejaculare inauntru.dupa aceea n am mai avut niciun contact pana acum. ma gandesc ca poate nu am luato atunci ,ca mi a scapat si ca spermatozoizii mai erau de la contactul de dinainte si of of,cate imi trec prin cap! sper sa mi vina:-< sper sa mi intelegeti gandurile:)). colega si prietena mea cea mai buna (eu am 18 ani) tocmai ce a facut un avort in decembrie si m a cam marcat si pe mine.si poate de aceea sunt asa:( Offline #13 2012-01-20 16:53:04
Re: Ca sa fiu linistita..ruxandra eu am inteles ca tu ai omis pastila in ziua cu scaunul pentru care de fapt nu trebuia sa-ti faci griji. am inteles bine? nu ai mai luat pastila din ziua cu scaunul nici a doua zi sau la sfarsitul foliei? daca nu, atunci nu esti protejata in pauza ca nu ai luat toate cele 21 de pastile. si era nevoie de protectie suplimentare primele 7 zile plus 4 ore/ 7 pastile inghitite corect si consecutiv dupa omitere daca nu ai mai luat deloc pastila atunci. eu asa am inteles. in cazul asta, nu face sex neprotejat in pauza si nici in primele 7 zile plus 4 ore din folia urmatoare. menstruatia o sa vina, pana acum ai fost protejata, exceptand cele 7 zile dupa omiterea pastilei (cand am inteles ca nu ai avut contact sau a fost protejat) si cele 3 zile de pauza pentru ca ai luat doar 20 de pastile. sper ca ma insel, si ai luat 21 de fapt. Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-20 16:54:16) Offline #14 2012-01-20 17:07:41
Re: Ca sa fiu linistita..pastila am luato in ziua cu scaunul(asta s a intamplat in a 3 a zi de cand am inceput sa iau ac-e prima luna).la o ora dupa ce am ingerat pastila am avut acel scaun.deci am luato.apoi am continuat normal de a doua zi.adica nu am mai luat alta pastila in aceeasi zi cu scaunul in afara de cea cu o ora inainte.iar primul contact sexual neprotejat a fost dupa alte 9 zile cu ejaculare inauntru,dupa acel scaun moale.acesta a fost singurul meu contact sexual din aceasta luna,de cand iau ac.dupa ce am avut acest contact sexual,,dupa 3-4 zile,adica atunci cand mai aveam de luat 4 sau 5 pastile am avut asa senzatia ca nu am inghitito:| adica dupa stateam si ma gandeam ca e asa mica pastiluta ca nici n am simtit cand am inghitito si ca poate am scapato pe jos sau nu stiu:))..sper sa fie doar o prostie ce zic eu acu. iar acum sunt ingrijorata putin ca sunt i a 3 a zi de pauza si nu mi a venit.ingrijorata in sensul ca ma gandesc ca poate n o sa mi vina:( din cauza ca poaate,sa zicem ca nu am luat pastila dupa 3-4 zile dupa contact,contactul terminandu se inautru,spermatozoizii au ramas si cand n am mai luat pastila s a intamplat sa se prinda:-s. dar repet, teoretic am luat toate pastilele.sper sa intelegi ce am scris:-s. e prima oara cand iau si ma gandesc la tot felul:( Ultima oara a fost editat de Ruxandraaaa (2012-01-20 17:15:00) Offline #15 2012-01-20 17:18:43
Re: Ca sa fiu linistita..am inteles acum ce ai vrut sa spui cu 'la o ora si cv dupa ce am luat pastila am avut un scaun diareic(nu apos dar..un scaun f moale,diaree..).n am mai luat o alta pastila in seara aceea si am continuat de a doua zii sa le iau normal.' am crezut ca nu ai luat-o deloc pe cea din ziua respectiva. pai atunci nu e absolut nici o problema si o sa vina maine probabil, de obicei vine in ziua a 3-a sau a 4-a dar este normal sa vina si in prima sau chiar in ultima. calm. e posibil ce spui la sfarsit sa fie efecte adverse momentane de la pastile. Offline #16 2012-01-20 17:22:20
Re: Ca sa fiu linistita..am inteles. acum vreau sa pun o intrebare la general, daca de ex uit azi o pastila si alaltaieri am avut contact sexual cu ej inauntru exact cam in perioada fertila, conteaza decat contactele de dupa pastila neluata? nu mai conteaza contactele din urma? Ultima oara a fost editat de Ruxandraaaa (2012-01-20 17:23:59) Offline #17 2012-01-20 17:33:18
Re: Ca sa fiu linistita..nu exista perioada fertila atunci cand iei anticonceptionale; si da, doar contactele de dupa uitarea pastilei se considera neprotejate. daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline #18 2012-01-20 17:34:08
Re: Ca sa fiu linistita..aahaaa,nu stiam ca nu se mai pastreaza perioada fertila in timpul utilizarii acestora.multumesc pentru raspunsuri >< Ultima oara a fost editat de Ruxandraaaa (2012-01-20 17:41:53) Offline #19 2012-01-20 19:05:45
Re: Ca sa fiu linistita..contraceptivele orale si de fapt toata metoda hormonala (inel, plsture, injectii, implant) inhiba ovulatie (d'oh!) si pe langa asta, mai si ingroasa mucusul cervical pentru ca spermatozoizii sa nu mai ajunga in uter sau sa le fie mai greu, si modifica endometrul pentru a nu putea sustine o sarcina cat timp le administrei corect! Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-20 19:06:00) Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|