homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Lipsa menstra in prima luna de Qlaira

#1 2012-01-12 16:04:43

Lilyushkiss
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-01-31

Lipsa menstra in prima luna de Qlaira

Buna ziua!

Am si eu o problema legata de antic. Mi-a fost recomandat de catre ginecolog sa iau Qlaira..nu mai luasem antic de 2 ani. Acum 3 zile am terminat prima luna de pastilele active iar alaltaieri si ieri au fost cele 2 inactive cand ar fi trebuit conform blisterului sa imi vina menstruatia , dar nu a venit. Am luat toate pastilele aproximativ la aceeasi ora cu diferente 2-3h, singura exceptie cand au trecut mai mult de 12h a fost in ziua 17, cand am intarziat vre-o 2 h maxim.. Nu stiu acum daca este normal ca fiind prima luna sa nu imi vina la timp, adica in acele 2 zile sau daca este posibil sa fiu insarcinata. Astazi am inceput urmatorul blister. Ce parere aveti? De ce credeti ca nu a aparut menstruatia? Mai sunt sanse sa imi vina pe timpul pastilelor sau deabea la urmatoarele 2 pastile inactive o sa vad?

Din 6.08.2010 mamica de fetita  bebe

#2 2012-01-12 16:10:29

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Lipsa menstra in prima luna de Qlaira

rabdare, organismul are si el nevoie de cateva zile sa realizeze ca nu primeste doza de hormoni.. mai e timp

#3 2012-01-15 01:19:40

Lilyushkiss
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-01-31

Deja este a 5a zi de cand trebuia sa vina, si incep sa intru in "panica"..acum nu stiu daca nu imi vine din cauza faptului ca am inceput urmatorul blister si pastilele nu lasa menstra sa vina decat cand nu le iau adica in acea pauza de 2 zile, sau daca ar trebui sa iau in considerare o sarcina.. ce parere aveti?

Din 6.08.2010 mamica de fetita  bebe

#4 2012-03-01 14:39:20

somnoroasa
Membru
Inregistrat: 2012-03-01

buna!si eu ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine.in urma unui control,medicul ginecolog mi-a recomandat qlaira pt unele dereglari hormonale,nu ca metoda contraceptiva.am luat blisterul numai ca corect numai ca in ziua 26 au inceput niste sangerari care au durat 2-3 zile,niste sangerari de culoare maro inchis si asta a fost tot.asta sa fi fost menstra?nu am mai inceput un nou blister ca eram derutata.ce se intampla oare?

#5 2012-03-01 15:27:12

heimdall
Diamond member

nu era menstra, ci spotting, un efect secundar normal in primele luni de administrare ale AC
nu trebuia sa le intrerupi

Publicitate

loading...

#6 2012-03-11 19:25:04

blueblossom
New member
Inregistrat: 2009-05-10

Buna
Am inceput sa iau anticonceptionale Qlaira, sunt la al doi-lea blister si am omis comprimatul cu nr 17 din blister (in total sunt 28). Pe prospect scrie ca daca omit un comprimat filmat intre zilele 18-24 ar trebui sa incep imediat un nou blister. Am fost la farmacie si mi s-a recomandat sa nu mai iau din acest blister si sa fac pauza o saptamana timp in care ar trebui sa imi vina menstruatia, dupa care sa incep in aceeasi zi de miercuri cu un nou blister. Care sunt sansele sa fiu in perioada ovulatiei in prima zi dupa menstruatie? Am facut sex neprotejat in prima zi dupa menstruatie. Stiu ca ovulatia de obicei are loc in aproximativ a 14-a zi calculata incepand cu prima zi de menstra insa avand in vedere ca mi-a venit mai repede de aceasta data (cu aproximativ 4-5 zile deoarece am intrerupt) as dori sa stiu daca sa cumpar pastila de a 2-a zi sau sa astept pana miercuri ce incep noul blister, timp in care sa folosesc o metoda suplimentara de contraceptie. Astept un raspuns urgent. Multumesc mult

#7 2012-03-11 19:34:11

heimdall
Diamond member

trebuia sa iei pastilele in continuare si sa te protejezi 7 zile dupa pastila uitata in loc sa le intrerupi...
ce spui tu acolo despre metoda calendarului nu functioneaza cand iei AC, ovulatia poate avea loc oricand
eu as face asa : iei postinor, incepi folia atunci cand trebuie si te protejezi suplimentar pana iei primele 7 pastile

#8 2012-03-11 20:14:38

blueblossom
New member

heimdall a scris:

trebuia sa iei pastilele in continuare si sa te protejezi 7 zile dupa pastila uitata in loc sa le intrerupi...
ce spui tu acolo despre metoda calendarului nu functioneaza cand iei AC, ovulatia poate avea loc oricand
eu as face asa : iei postinor, incepi folia atunci cand trebuie si te protejezi suplimentar pana iei primele 7 pastile

am luat inca 4 zile dupa adica pastila cu nr 17 am luat-o impreuna cu cea din urmatoarea zi .. am luat inca 4 comprimate dupa ziua in care am omis dar mi-a venit menstruatia... si atunci am intrerupt. Deci sa iau postinor?

#9 2012-03-11 20:18:47

heimdall
Diamond member

deci menstruatia ti-a venit peste pastile ?
eu as lua postinorul, mai asteapta pareri daca vrei

#10 2012-03-15 18:10:30

blueblossom
New member

heimdall a scris:

Salut din nou. Am facut in cele din urma cum m-ai sfatuit, adica am luat pastila de a 2-a zi si miercuri am inceput cu Qlaira, iar acum prezint o usoara scurgere maronie dupa prima tableta. Oare nu trebuia sa astept pana la urmatoarea menstruatie si sa iau din prima zi din moment ce am intrerupt? sad Ca eu practic am inceput blisterul la cateva zile dupa menstruatie. Sau daca ajung pe la sfarsitul blisterului si intre timp imi vine menstruatia ce e de facut? sad Astept un raspuns.

#11 2012-03-15 18:20:40

heimdall
Diamond member

cred ca e o coincidenta si e pur si simplu spotting, ca esti la al 3lea blister
le iei pana la capat oricum

#12 2012-03-15 19:35:13

blueblossom
New member

heimdall a scris:

cred ca e o coincidenta si e pur si simplu spotting, ca esti la al 3lea blister
le iei pana la capat oricum

Dar pauza asta pe care am facut-o intre blistere nu ma afecteaza in vre-un fel? Am si dureri de ovare sad

#13 2013-06-29 00:39:55

realityvsdream
Membru
Inregistrat: 2013-06-29

Eu am luat o luna de zile anticonceptionale Qlaira, conform instructiunilor si acum nu mai iau. Nu mi-a venit menstruatia dupa ce am terminat blisterul si am avut contact sexulal neprotejat, in perioada de o luna de zile cand am luat pastilele. Am facut doua teste de sarcina si au iesit negative. Cu toate acestea exista vreo posibilitate sa fiu gravida?
Multumesc mult pentru ajutor

Ultima oara a fost editat de realityvsdream (2013-06-29 10:41:59)

#14 2013-06-29 01:05:44

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

somnoroasa a scris:

buna!si eu ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine.in urma unui control,medicul ginecolog mi-a recomandat qlaira pt unele dereglari hormonale,nu ca metoda contraceptiva.am luat blisterul numai ca corect numai ca in ziua 26 au inceput niste sangerari care au durat 2-3 zile,niste sangerari de culoare maro inchis si asta a fost tot.asta sa fi fost menstra?nu am mai inceput un nou blister ca eram derutata.ce se intampla oare?

Mie in ziua a 26-a mi-a venit clclul cu ele.
Stiu ca sunt potrivite, ca si Jeanine, pentru femeile cu menstra abundenta si indelungata, diminuand-o. Daca sunt luate de catre o femeie care de obicei are un flux menstrual normal, se poate sa nu mai aiba menstra deloc.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-06-29 01:10:43)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.