homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Campanie anti-fumat-2

#20 2012-01-17 16:50:12

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: campanie anti-fumat

eu m-am lasat de 4 ani si daca fumez acum o tigara mi se pare nu buna la gust, ci delicioasa lol

#21 2012-01-17 16:50:36

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

Sustin tot ce s-a spus pana acum, si da^^ asa este, cum spuneam eu acum nici daca as vrea nu as mai putea sa fumez.
Nu stiu cine scria mai sus (am memoria scurta se pare lol ) ca... "nu pot trai fara cafea" (parca sau tigari). Stiu ca e tare aiurea cand ne invatam cu un 'ceva' dar nu e ca si cand ne-am nascut sugand la biberon cafea / mancand tutun pe paine. Asa ca astea sunt strict lucrurui pe care noi ni le impunem. Si eu obisnuiam sa beau cafea dimineata ca altfel aveam impresia ca o sa fiu zombi toata ziua, si cand n-am mai baut nu am avut nici pe naiba 9desi uneori ma apuca pe mine asa nostalgia si ma autosugestionam ca vaaaai ce obosita sunt).
Asa ca zicala aceea cu "invatul are si dezvat" este 100% valabila.

Andreea89, te inteleg perfect. Dupa cum iti spuneam, la inceput, cand abia ma lasasem, si mie imi era putin greu, mai ales ca la mine in familie toata lumea fumeaza (deci daca stateam cu ai mei vedeam oamenii fumand), de asemenea prietenul meu fumeaza (iarasi, il vedeam fumand sau.. cum spuneam la alt topic, tigarea de dupa parca parca mai mergea) dar de fiecare data imi imaginam cum o sa fie cand o sa vreau un copil. Cum o sa ma simt? Neputincioasa ca nu pot sa aduc pe lume un copil nascut de un corp sanatos? Revoltata? Ma gandeam cat de greu imi este mie sa o vad pe mama cum fumeaza stiind ca asta ii distruge sanatatea. Si imi trecea rapid.
Asa si tu. Nu iti impune, nu trebuie sa te simti fortata sa te lasi. Trebuie sa iti doresti destul de mult incat pur si simplu sa o faci.
Sa iti pui in minte ceva, orice, destul de important, care sa te determine sa renunti.

Eu spre exemplu, ca sa ma sperii singura lol (desi nu a fost cazul, am luat in calcul ca o sa... clachez) asa ca am spus "Daca mai pun tigarea in gura nu intru la stat anu' asta." smile)Pare o tampenie. Realizez si eu cat de... prostesc suna dar... pe mine m-a ajutat, nu stiu cum, dar a facut-o.
Asa ca, mult succes in a afla care este motivul perfect pentru tine ca sa te lasi de fumat.

A da, ca sa nu va spun cati bani am stran in luna asta ;D. Ca... la fiecare pachet de tigari imi zburau 5 lei pe guma automat. Daca o tin asa, imi cumpar masina mai repede cu 6 luni <3.
(asta e asa special pentru Andreea lol, imagineaza-ti ca si tu poti sa te simti asa super-mandra de tine  big_smile)

Ultima oara a fost editat de Vx2 (2012-01-17 16:50:58)

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#22 2012-01-17 20:13:13

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Nici nu stiam ca fumatorii au atatea griji legate de tigari si ca isi impun atatea limite. Asa ca  applause  fetelor care ati reusit sa va lasati. Eu n-am niciun stres de genul si nici nu am avut vreodata, nu fumez, nu beau cafea si totusi supravietuiesc.  lol
Unchiul meu fuma din adolescenta (cred, nu stiu exact varsta la care s-a apucat) si s-a lasat acum 1-2 ani la 50. I-am fost greu vreo luna, doua, dar acum nu mai are nicio grija. Chiar radeam de el, ca asa a reusit sa mai puna cateva kilograme si arata mai bine.  chicot
De cateva luni s-a lasat si prietenul meu si eram chiar fericita pana cand l-am vazut ca mai fumeaza pe la petreceri/iesiri in oras. Si i-am spus ca asta nu inseamna ca s-a lasat, asta se numeste fumat ocazional si il practica multe persoane.  roll  Sincer, m-a dezamagit.

Ca sa revin la topic. Prietenul meu s-a lasat in primul rand pentru ca cheltuia prea mult pe tigari. Eu cred ca ar trebui sa faci o lista cu avantaje si dezavantaje si sa o lipesti in dormitor. Si sa iti spui mereu :"Azi nu fumez nicio tigara!"

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#23 2012-01-17 20:25:25

heart_beat
Insomniac member
De la: ♫
Inregistrat: 2009-12-18

eu m-am lasat din cauza banilor si din cauza anticonceptionalelor. ma simt ok si fara, pot sa zic ca pt mine a fost un fel de moft, nu eram dependenta de ele la propriu big_smile trebuie vointa intr-adevar, eu am avut-o si am putut sa ma tin de treaba cand am zis "De maine gata". prietenul meu in schimb incearca sa se lase dar imi zice ca i se face pofta cand mergem intr-un bar si vede pe cineva fumand.

#24 2012-01-17 23:29:49

katyi
Full member
Inregistrat: 2009-01-12

Este o carte care te ajuta sa te lasi de fumat.. se numeste In sfarsit, nefumator. E scrisa de Allen Car (sper ca am scris bine numele). O poti downloada de pe net. Eu am inceput sa o citesc si e destul de interesanta! Poti incerca, nu ai nimic de pierdut.

angel

Publicitate

loading...

#25 2012-01-19 08:49:04

Andreea89
Sr. member
De la: Iasi
Inregistrat: 2007-11-01

Ieri mi-am terminat pachetul de tigari,din ultima tigara am fumat doar jumatate eram satula de cat tutun am tras in mine.m-am trezit si ce fac prima data?cafea?oo vai si mi-am adus aminte ca nu mai am tigari:si ce!lasa ca ma pun in pat si beau cafeaua.imi beam cafeaua in bucatarie ca acolo si fumam:)sunt decisa sa ma las,iar daca-mi apare vreo nedumerire recitesc posturile voastre:P

Ultima oara a fost editat de Andreea89 (2012-01-19 08:55:28)

Ceea ce vrea un bărbat e să creadă că o femeie îl poate iubi atât de mult încât n-o va interesa nici un alt bărbat

#26 2012-01-19 11:19:21

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Andreea89 a scris:

Mereu zic ca nu mai fumez,gata e ultimul pachet...dar intotdeauna mi se pare ca apare ceva care sa-mi intoarca vointa...gen,samb trecuta am mers la colega mea de ap acasa(terminasem pachetul si gt am zis ca nu-mi mai iau)si ea fiind fumatoare,stiam ca ...daca o sa stau cu ea si cum mergeam si la disco o sa fumez..si decat sa cer(nu-mi place deloc)mai bine imi iau eu tigarile...si asa mi-am cumparat alt pachet.

tocmai de asta ar trebui sa nu-ti iei un pachet cand iesi cu ea. daca ti-e destul de jena, o sa renunti sa-i ceri si asa nu fumezi. acum ramane de vazut daca e mai mare jena sau pofta de tigara smile

Si da, e o idee buna sa schimbi locul de baut cafeaua, sa-ti creezi alt ritual care sa nu includa tigara.

Succes!

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#27 2012-01-19 12:32:04

Andreea89
Sr. member
De la: Iasi
Inregistrat: 2007-11-01

Cand merg in club doar cu fetele(atunci cand vine si prietenul meu nu fumez)nu se poate sa nu fumez,adica nu am incercat niciodata pt ca nu aveam niciun motiv sa nu fumez,imi face placere.acum stiu ca tine de mine,sa fiu puternica si sa nu ma ispiteasca ceva...sper sa nu ajung din cauza stresului din sesiune sa simt nevoia unei tigari:)

nu stiu daca li s-a intamplat si fetelor care s-au lasat de fumat dar pofta de mancare se accentueaza.in acest caz(am citit intr-un articol pe net)nu trebuie sa ciugulesti intre mese...ci sa mananci fructe, legume sau sa bei un pahar cu apa.pana acum nu am simtit ca vai,mi-e foame de mor,dar preventiv mi-am facut un suc de fructe...uneori cand nu fumam 2-3-4 zile aveam o foame care nu mi-o puteam controla.Mancam orice,oricand,fara sa realizez uneori...

Totul e sa te controlezi psihic si dupa aia chiar nu mai ai nicio probl.

Ultima oara a fost editat de Andreea89 (2012-01-19 12:33:12)

Ceea ce vrea un bărbat e să creadă că o femeie îl poate iubi atât de mult încât n-o va interesa nici un alt bărbat

#28 2012-04-18 15:28:29

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/33245_477557_10150685546663506_719343505_9571829_1973383831_o.jpg

#29 2012-04-18 18:17:38

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

http://www.scribd.com/doc/23247747/Alle … -nefumator

Dupa ce veti citii cartea veti descoperii ca nu e vorba de nici o placere, ci doar de dependenta si atat sad

Ultima oara a fost editat de my_aa (2012-04-18 18:19:11)

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.