homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pentru doctoressa

#1 2012-01-16 22:12:10

ada2
New member
Inregistrat: 2009-01-19

pentru doctoressa

am primit un tratament cu tinidazol doza unica, flucovim (1+1 dupa 7 zile) si 12 ovule de cervugid pentru candidoza si tricomonas. interactioneaza vreun medicament cu yasmin? medicul mi-a spus ca timp de 7 zile nu e voie contact sexual (si partenerul are tratament). dupa aceea e voie fara prezervativ pt ca m-a chemat la control dupa o luna? pot merge mai repede la control? daca nu-mi trece si trebuie sa o luam de la capat dau in depresie grater
multumesc

#2 2012-01-16 22:19:33

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: pentru doctoressa

tinidazolul interactioneaza cu yasmin pentru ca este antibiotic, asa ca ziua cand iei doza plus urmatoarele 7 zile plus 4 ore dupa pastila a 7-a, nu aveti voie sa faceti nimic neprotejat! pe timpul tratamentului nu faceti sex neprotejat pentru ca riscati sa-l compromiteti, iar la medic poti sa revii la o sapatamana dupa incheierea tratamentului.

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-16 22:21:06)

#3 2012-01-17 08:42:54

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

frankie a scris:

tinidazolul interactioneaza cu yasmin pentru ca este antibiotic, asa ca ziua cand iei doza plus urmatoarele 7 zile plus 4 ore dupa pastila a 7-a, nu aveti voie sa faceti nimic neprotejat! pe timpul tratamentului nu faceti sex neprotejat pentru ca riscati sa-l compromiteti, iar la medic poti sa revii la o sapatamana dupa incheierea tratamentului.

in realitate, nimic din ce are de luat nu  scade efectul contraceptivelor
ada2 respecta indicatiile medicului. Si daca nu se poate fara sex 12 zile, atunci dupa primele 7 zile folositi prezervativ....poti reface analiza de sectretie la o saptamina de la finalizarea tratamentului insa eu una cred ca e mai bine sa o refaci dupa urmatoarea menstruatie(candidoza are darul de a reaparea dupa menstra)...
In ceea ce priveste chestia cu depresia, eu zic sa te mai gindesti odata....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2012-01-17 12:17:36

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

serios? pai am luat tinidazol si mi-a spus medicul ginecolog ca interactioneaza, si cum e antibiotic, nu am pus la indoiala tongue oricum, am avut dubii cu medicamentul asta, mi-a fost rau de la el cateva zile, cred ca de la el, ca aveam ameteli si gust metalic in gura asa cum scria pe prospect (si totusi, nu am carii, nu am nici o afectiune stomotalogica, nu mananc carne, deci nu vad de unde gustul metalic daca nu de la ele), si mi s-a parut ciudat pretul, doar 3 lei.

#5 2012-01-17 12:46:45

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

frankie a scris:

serios? pai am luat tinidazol si mi-a spus medicul ginecolog ca interactioneaza, si cum e antibiotic, nu am pus la indoiala tongue oricum, am avut dubii cu medicamentul asta, mi-a fost rau de la el cateva zile, cred ca de la el, ca aveam ameteli si gust metalic in gura asa cum scria pe prospect (si totusi, nu am carii, nu am nici o afectiune stomotalogica, nu mananc carne, deci nu vad de unde gustul metalic daca nu de la ele), si mi s-a parut ciudat pretul, doar 3 lei.

e normala senzatia si intr-adevar este ieftin dar nu inseamna ca nu e bun.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-01-17 12:46:54)

What doesn't kill me, makes me stronger

Publicitate

loading...

#6 2012-01-17 14:26:01

adita
Full member
Inregistrat: 2008-03-26

am facut de curant un eco mamar si a-si vrea si alte parari a rezultatului ata de la voi fetelor care  cunoasteti si a doamnei doctor.Mai exaxt in urma ecografiei am rezultatul care suna asa:
Sani cu structura glandulara,cu microchiste.Supero-intern stang,pre pectoral se evidentiaza o fomatiune de tip fibroadenom de 12 mm,cu semnal vascular moderat si scor elastografic 2.Fara limfonoduli suspecti anxilar bilateral.BI-RADS3.
Trebuie sa revin la controlo la 3 luni,doctora la care am fost imi spunea ca foarte multe femei au asa ceva datorita dereglarilor hormonale,mi-a spus sa renunt la anti o perioada de 6 luni.Imi zicea ca fiind mic ar trebui sa dispara si trebuie sa urmarim evolutia.Mi-a facut si examen la mana,nu se simte decat ecogradic la observat.Astept pareri,va multumesc.plssssss imi zice si mie cineva ceva.

Ultima oara a fost editat de adita (2012-01-17 14:42:39)

#7 2012-01-17 15:28:23

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nu mai posta in mai multe locuri, citeste regulamentul.

nu stiu ce pareri vrei. sustin si eu sfatul de a intrerupe AC (doctoressa n-o sa fie de acord smile ), dar 3 luni mi se par prea putine pt un nou control. oricum nu cred ca o sa dispara, mai ales ca are deja peste 1 cm. trebuie monitorizat (as zice o data la 6 luni si apoi la un an daca nu se intampla nimic) si evitati stimulii estrogenici (cafea, ciocolata in exces si mai ales AC si alte tratamente hormonale)

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-17 15:28:51)

#8 2012-01-17 15:45:50

adita
Full member

am postat pentru ca am vazut ca nu primesc nici un raspuns,de ce zici ca doctoressa nu va fi deacord cu intreruperea AC,?????sa inteleg ca 12 mm consideri ca e prea mare,spuneam mai sus ca la examenul de mana nu sa simtit ,doar la cel ecografic.Nu stiu ce inseamna BI-RADS3???Cand am spus ca astept si alte parari m-am referit la fetele care au avut o problema de genul acesta .

#9 2012-01-17 15:58:00

anca90
Platinum member

pai eu am avut o pb de genul acesta, ba chiar mai mare, ca am ajuns si la operatie tongue. doctoressa nu e de acord pt ca este convinsa ca AC nu fac rau smile. la 12 mm nu e mare, doar ca fibroadenoamele de regula nu dau inapoi decat daca au cativa mm. BI-RADS3 face parte dintr-un sistem de clasificare, nu trebuie sa-ti bati capul cu el. "A finding placed in this category should have less than a 2% risk of malignancy." (http://www.radiologyassistant.nl/en/4349108442109)

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-17 15:59:12)

#10 2012-01-17 16:51:40

adita
Full member

ms mult eu acum voi merge la controlol peste 3 luni cum mi-a spus.Tratament mi-a recomandat doar mameldin crema si vitamina E si sa renunt la anti o perioada de 6 luni,e drept am citit si eu ca pot aparea de la exces de estogen si eu folosesc anti de 4-5 ani fara intrerupere.Nu am facut pauza pentru ca am patito in urma cu cativa ani si a intrat o frica in mine de am zis ca nu mai renunt pana nu vreau un bebe.Trebuia sa mai cer ceva pareri,simteam neboia sa vb cu cineva.Cu toate ca nu prea imi convine sa renuntla anti.Scuza-ma ca te intreb poate e prea personal,esti bine acum sa rezolvat totul la tine/?/ce metoda de contraceptie folosesti???si iti multumesc din suflet sper ca nu te-am deranjat .ms mult

#11 2012-01-17 17:32:25

anca90
Platinum member

cu placere, nu ma deranjezi.
eu sunt bine, in sensul ca fibroadenoamele mele nu au mai crescut de 4 ani si jumatate, de cand n-am mai luat AC. dar sunt acolo si m-am obisnuit cu ele, mai ales ca nu ma dor, nu-mi fac probleme. la fel nici tu n-ar trebui sa te stresezi daca nu creste nodulul.

in prezent nu folosesc nicio metoda de contraceptie, dar dupa ce am renuntat la AC, am folosit prezervativul. asa mi-a recomandat endocrinologul, sa nu ma mai ating de AC. dar eu am in ambii sani noduli si sunt mai mari decat al tau. tu avand doar unul, ai putea sa nu renunti la AC pt urmatoarele 3 luni si sa vezi daca creste sau nu pana la urmatoarea ecografie. ce pilule iei?

nu mai auzisem de mameldin (eu am primit alte tratamente, dar fara efect niciunul), asa ca am citit prospectul. in prima faza am zis "ia uite, o crema pe baza de plante care promite multe". pe urma am citit si celelalte ingrediente si m-am ingrozit: "... methylparaben,
imidazolidinyl urea, Peg-3-sorbitan". exista studii care au descoperit parabeni in tumorile canceroase mamare. pt mine asta spune multe, chiar daca marii producatori de cosmetice sustin sus si tare ca nu s-a dovedit stiintific ca parabenii ar avea vreun rol in formarea cancerului mamar. cum poti sa pui paraben tocmai intr-o alifie ce se vrea a fi tratament pt nodulii mamari? neutral eu sincer nu as folosi crema asta, tu insa asculta-ti instinctul si/sau medicul.

sanatate, sa ne anunti cum esti peste 3 luni.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-17 17:34:15)

#12 2012-01-17 17:48:33

ada2
New member
Inregistrat: 2009-01-19

multumesc doctoressa

#13 2012-01-17 19:06:37

adita
Full member

ms pt sfat,eu folosesc triregol de cand ma stiu.m-am simtit bine si nu le-am schimbat.Am vazut si eu prospectul,teoretic medicul care mi-a recomandat este considerat cel mai bun din adreal,eu fiind din cj.Acum d-zeu stie.Tot la acest medic imi fac eco de cativa ani si pana acum totul a fost oki,surpriza anul acesta.doamne ajuta sa dispara.ms mult si am sa va tin la curent.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.