homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare HCG-2

#20 2012-02-29 15:49:22

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Interpretare HCG

Madlena kram din pacate nu se poate spune. o valoare mica poate indica si o sarcina care nu evolueaza bine, nu neaparat extrauterina. am auzit ca sarcinile extrauterine sunt ft dureroase, deci daca nu ai dureri mari intr-o parte, cred ca scad considerabil sansele de extrauterina.

eu nu prea inteleg baremele laboratorului. nu cred ca masoara saptamanile de sarcina de la UM, ci cumva de la ovulatie nustiu. altfel nu are sens baremul pt saptamanile 0-3. tu esti in saptamana 5 + 2 zile. in analizele pe care le am eu de la alt laborator, valoarea minima pt sapt 5 e 850. dar e alt laborator, poate conteaza. oricum, fiecare sarcina evolueaza diferit. poate are un start lent. nu te ingrijora, asteapta sa faci ecografia. cand mergi? la mine s-a vazut sacul embrionar in sapt 5 + 5 zile. a doua zi, aveam 844 la beta. cred ca era oprita din evolutie inca de atunci.

iti tin pumnii, sa fie bine!

#21 2012-02-29 16:19:57

Madlena06
Hero member
Inregistrat: 2012-02-13

Anca90 iti multumesc din suflet ca mi-ai raspuns !!!!!!   par  puss
Dureri nu am, doar aseara de exemplu o mica jena la ovarul drept unde mi-au descoperit un chist. Insa in rest fizic sunt ok. Am stat in picioare ore intregi, am mers pe jos si nu am avut absolut nimic. Pete nu am de nici un fel, nici maronii nici rozalii. Deci aici e ok.
Sper din tot sufletul sa fie o sarcina mai lenta sau micuta la valorile acestea. La ecografie sunt programata pe 12 feb, practic atunci as avea 7 saptamani considerand UM. Insa sa astept pana atunci?????  Sa nu fie prea tarziu.... asta e dilema mea.
Exact dupa UM astazi sunt in 5 saptamani +2 zile !!!
Deci la 5 saptamani se vede sacul embrionar.... daca la tine s-a vazut. Eu citisem ca la valoarea bhcg sub 1000 nu se vede nimic la eco, deci parerile sunt impartite.
Imi pare rau pt sarcina pierduta  par  puss  puss . Exact asta incerc si eu sa evit sa nu se opreasca din evolutie. Am in decembrie un avort spontan fara complicatii (eliminare totala natural).

Multumesc inca o data !!!!!!!  Sanatate iti doresc !!!!

Ultima oara a fost editat de Madlena06 (2012-02-29 16:25:14)

Doamne rugaciune iti multumesc din suflet pentru printesa din viata noastra bebe
Visul nostru s-a implinit, in august 2014 am devenit mama  hjarta

#22 2012-02-29 16:56:30

anca90
Platinum member

n-ai pt ce, Madlena puss. eu zic ca e de bine faptul ca nu ai dureri, cel putin din punctul de vedere al complicatiilor (nu cred ca e sarcina extrauterina).

daca se pricepe medicul, ar trebui sa vada daca e sacul in uter sau nu, dar la varsta asta nu-ti poate spune daca sarcina e in evolutie. eu am fost la 5 sapt si 5 zile si ecograful masura o sarcina de 4 sapt si 5 zile. deci inca de la 4 sapt ar trebui sa se vada sarcina in uter, in cazul unui ciclu regulat, cu ovulatie in ziua 14. la tine cred ca fost ok ovulatia (nu a intarziat) pt faptul ca ai avut test pozitiv inca din ziua 23 (~9 dpo).

in caz ca nu merge bine, nu stiu daca poti face ceva... doar daca e deficitul de progesteron de vina, sa incerci sa suplimentezi. eu am luat insa degeaba. stii cumva care a fost cauza avortului spontan? ai facut vreo investigatie?

#23 2012-02-29 17:16:26

Madlena06
Hero member

Doctorul actual nu a vrut sa imi dea progesteron pana cand nu se vede sacul embrionar la locul lui in uter.
Din pacate nu stiu motivul avortului spontan, insa atunci aveam alt dr... asta e si motivul pt care l-am schimbat. Insa atunci a fost cu totul diferit fata de acum. La data cand trebuia sa imi vina menstra am avut niste pete maronii, pe o durata de 2 zile. Aveam sa aflu mai tarziu ca fusese sangerarea de nidatie (pe-atunci nu stiam). Dupa 3 zile am facut un test, a iesit pozitiv, apoi dupa alte 3 zile am inceput sa sangerez, la inceput slab apoi din ce in ce mai intens.
Am facut control ginecologic, analiza bhcg si ecografie, iar toate au indicat ca nu mai eram insarcinata si ca se eliminase tot. Iar dr de atunci mi-a spus ca nu e nevoie de alte investigatii si sa iau acid folic. La intrebarea mea daca trebuie sa fac ecva analize, investigatii a zis ca nu e cazul si sa merg mai departe. Am ascultat de ea. Poate am gresit.
Luna ianuarie am avut menstra foarte foarte abundenta... si iata-ne in februarie !!!!
Anca   par Poate auzim de bine !!!!

Doamne rugaciune iti multumesc din suflet pentru printesa din viata noastra bebe

#24 2012-03-01 10:12:56

anca90
Platinum member

sa dea Domnul Madlena, sa auzim numai de bine! goodluck

are dreptate doctorul. pana nu vede sarcina in uter nu are de ce sa iti prescrie progesteron, cu atat mai mult daca (doamne fereste) sarcina s-a prins de trompa. plus ca tu nu sangerezi acum, deci nu sunt semne de carenta de progesteron.

eu sunt de parere ca nu ai gresit ascultand de doctorita care te-a consultat la prima sarcina. am citit si eu mult pe tema asta si se pare ca multe sarcini se opresc din evolutie fara ca noi sa putem cunoaste motivul exact, indiferent cate analize am face. asa este dat sa se intample. daca insa se repeta povestea, atunci da, e bine sa faci niste investigatii pt ca e posibil sa existe o problema. eu sper si iti doresc sa fie totusi bine de data aceasta, sa fie doar putin mai lenes bebe la inceput, dar sa se dezvolte el bine de acum incolo!

menstruatia abundenta din ianuarie e normala dupa un avort spontan, la fel am patit si eu.

Publicitate

loading...

#25 2012-03-01 10:33:43

Madlena06
Hero member

Anca astazi sunt foarte optimista, nu stiu nici eu de ce !!!!!  Desi acum un sfert de ora mi-a fost foarte rau, mai exact raul ala matinal pe care il au femeile insarcinate. Si ma gandesc ca poate astazi de martisor a vrut bebele sa imi dea un semn ca de-acum incepe distractia  chicot 
Da sunt de acord cu dr acum, desi initial am fost suparata pe el ca nu imi da nimic pt a sustine sarcina. Sunt insa increzatoare ca la ambele eco trompele erau libere si nu s-a vazut nimic suspect.
O sa merg maine sa repet beta. Nu e la exact 48 de ore dar vreau sa vad evolutia pentru linistea mea.... si ce va fi va fi !!!!  smile
Ieri m-a sunat asistenta dr meu, i-am zis valoarea la beta si s-a mirat ca a crescut atat de mult.
O sa scriu maine seara valoarea la beta.

Iti doresc o primavara frumoasa si fie ca ceea ce iti doresti sa se indeplineasca cat mai repede !!!!

Ultima oara a fost editat de Madlena06 (2012-03-01 10:36:25)

#26 2012-03-01 10:49:54

anca90
Platinum member

iti multumesc frumos Madlena, esti o draguta! puss si tie iti doresc la fel, o primavara frumoasa, cu sanatate si visuri implinite si un bebe voios si sanatos care sa nu mai fie asa timid la urmatoarea intalnire!
ma bucur mult ca esti optimista; nu trebuie sa ai un motiv, e foarte bine ca simti asa, asa ar trebui sa fii in fiecare zi! ma mai bucur pt starea de rau de dimineata wink; suna aiurea ca spun asta, dar e un semn tare bun! sa dea Domnul sa fie bine bebelusul! rugaciune
multa bafta la testarea de maine, te astept cu vesti minunate! goodluck

#27 2012-03-02 12:42:46

anca90
Platinum member

Madlena, ai facut analiza? Cum esti azi?

#28 2012-03-02 12:52:28

Madlena06
Hero member

Buna Anca !!!!
Am fost azi dimineata la accelasi laborator ca si pana acum. Am inteles ca e bine sa mergi inainte cu laboratorul cu care ai inceput, ca difera valorile de la un laborator la altul. Nu stiu, asa o fi???
Rezultatul il voi avea dupa-amiaza in jur de 17-18. Sper din tot sufletul sa fie o valare mareeeeee   smile 
Insa sunt pregatita psihic pt orice, inclusiv si pentru un valoare mica a b-HCG -ului si atunci voi decide ce e de facut ca sa fie bine sa nu apara complicatiile.
Iar fizic, nu am nici un simtom de sarcina astazi, sanii nu ma dor, nu am stare de greata sau voma, doar merg des la baie, atata tot. Cu Dumnezeu inainte !!!  rugaciune
Multumesc de intrebare si de grija ta Anca !!!  par Sanatate !!!

#29 2012-03-02 13:10:46

anca90
Platinum member

Madlena, daca laboratorul e de incredere e bine ca ai facut tot acolo analiza. iti tin pumnii, sa primesti o veste buna diseara! rugaciune goodluck

#30 2012-03-02 20:13:18

Madlena06
Hero member

Am revenit !!!!! Deci valoarea la BHCG  a fost marti     567,2
                                                           astazi        1.1332,4   

Deci eu cred ca e super ok !!!! Doar ca in seara asta am inceput sa sangerez. Am fost la spital la urgenta si mi-a dat reteta de  progesteron. Am fost la farmacie. Dilema mea e urmatoarea : cum sa-l iau oral sau vaginal????
Pe cutie scrie ca sunt capsule pt uz atat oral cat si vaginal.
Multumesc mult de tot pentru suport Anca !!!!!!  par

Ultima oara a fost editat de Madlena06 (2012-03-02 20:23:27)

#31 2012-03-03 20:32:27

anca90
Platinum member

n-ai pt ce, madlena puss. e ft bine ca e in crestere tummenupp. inca mi se pare o crestere timida, dar poate asa e bebe tau, putin mai lenes chicot. iti tin pumnii pt eco, sa dea Domnul sa fie bine micutul ori micuta! pe 12 mergi?
ce pastile cu progesteron ti-a dat? utrogestan? pune-l vaginal, are mai mult efect si eviti starile de greata wink. sa fie cu folos! goodluck. s-a oprit sangerarea?

#32 2012-03-05 16:28:58

Madlena06
Hero member

Ei Anca se pare ca nu am ajuns pana pe 12....
Sambata seara am inceput sa am dureri mari... iar pe la ora 23 sa sangerez.... era rosu de data asta. Am fost la spital, mi-au luat sange si mi-au facut control ginecologic. Insa la control am sangerat... prea mult dupa parerea mea. Si am avut dureri puternice dupa control timp de 2 ore. Am plans atat de mult... ca m-a sleit de puteri....
Mi-au spus sa fac in continuare tratamentul de sustinere pt ca beta crescuse din nou.. ajunsese cu putin peste 1.500... Iau acum si injectii Ugurol, o data la 8 ore, plus ovulele de progesteron. Ieri (dumineca) nu am mai avut dureri. in schimb am avut toata ziua scurgeri... la inceputul zilei rozalii spre rosu.. apoi de dupa-amiaza maronii inchis. Azi sunt doar maro si mult mai putin cantitativ.... Si dureri azi am avut doar de 2 ori.. deci sunt mult mai bine.
Insa nu se stie daca bebe mai exista.
Astazi am fost sa fac din nou beta... in seara asta am rezultatul. Ce sa zic... ce va fi.. va fi....
Sanatate !!!!!!

#33 2012-03-05 16:57:38

anca90
Platinum member

madlena, imi pare rau pt intamplarea de sambata kram. nu-ti pierde speranta, e semn bun ca bhcg creste. iarasi e de bine faptul ca a incetat sangerarea. faptul ca acum ai doar secretii maronii inseamna ca nu mai exista sangerare, se scurge doar ce a mai ramas de la incidentul de sambata. deci fii optimista si incarca-te cu rabdare, incearca sa iti ocupi mereu timpul cu ceva, sa nu te mai gandesti in directia asta pana nu faci ecografie. sambata nu ti-au facut? parerea mea e ca e mai necesara ecografia in punctul asta decat analiza de sange. la 5 saptamani + ar trebui sa se vada sacul gestational in uter. iar daca se vede, inseamna ca sarcina e bine plasata si e in evolutie, conform cu cresterile hcg. grija mare, ca insusi stresul asta prin care treci, controalele repetate ii pot face rau lui bebe hmm. pt linistea ta, te poti programa mai curand la ecografie, eu zic ca de pe acum ar trebui sa se vada daca e in uter. multa sanatate va doresc, tie si lui bebe! smile

#34 2012-03-06 15:58:35

Madlena06
Hero member

Anca revin cu alte noutati. Una calda si una rece.
Deci dupa cum stii ieri(luni) am mers sa iau rezultatul la beta : 2.237,4 !!!!!
Iar daca facem un calcul rapid,ca si comparatie a fost vineri     1.332,4
Deci aproape s-a dublat de vineri pana luni!!! Fericire mare pe capul meu. Imediat am mers la dr ginecolog care a avut el grija sa ma desumfle repede. Ca e prea mica valoarea pt 6 saptamani , insa eu i-am spus ca nu se stie exact ovulatia, a zis ca tot e mica oricum si ca neaparat astazi sa merg sa fac eco. Si sa nu mai iau tratamentul (adica sa iau doar pt sangerare fiolele, dar sa renunt la progesteron).
Insa nu pot face ce vrea el. Nu imi da nici o sansa. Azi imediat cum am stat mai mult de 15 min in picioare am inceput sa sangerez slab si roz, imediat cum m-am intins in pat s-a diminuat, iar acum am doar niste pete slab vizibile maro. Deci nu pot sta in picioare e clar. Dureri nu am deloc, de nici un fel.
Inca ceva: ieri dupa-amiaza am eliminat ceva in baie, era o chestie lunga. Eu sper sa fi fost chistul si poate de aia am avut dureri si sangerare. Sau poate a fost menstra peste sarcina, de ce nu??? Ideea e ca de cand am eliminat, s-au redus durerile abdominale pana au disparut de tot.
Asa ca stau in pat, si fac cam ce mi-au spus de la spital, iau progesteron pt 10 zile si urogol pt 3 zile (maine termin fiolele, sper sa fiu ok dupa ce le termin). Si sunt programata luni la alt medic ginecolog. Vreau sa mai aud o parere. Si atunci voi face si eco. Daca ma ajuta Dumnezeu sa ajung cu bine pana luni, as implini 7 saptamani si ar trebui sa se vada sacul in uter.
Incerc sa am rabdare ca sa fie bine !!!!
Sanatate Anca !!!!!!

#35 2012-03-06 16:14:25

anca90
Platinum member

Madlena, tu ai implinit 6 saptamani? Daca da, din pacate doctorul tau are dreptate, valoarea e prea mica sad. Minimul pt 6 sapt e 4000 hmm. Beta HCG trebuie sa se dubleze la 48 ore. La tine nu s-a dublat nici la 72h cesafac. Pe ovulatie tarzie nu poti da vina, cat timp ai avut test pozitiv in ziua 9 dpo. Nu vreau sa te intristez si eu, dar trebuie sa fii realista.

Pe mine ma ingrijoreaza ce zici tu ca ai eliminat cesafac. Cum adica "o chestie lunga"? Sa nu fi fost sacul gestational hmm... Cum arata mai exact, poti sa descrii? Daca cumva sracina e oprita din evolutie, e bine s-o lasi sa se elimine singura, sa n-o impiedici cu progesteron ori stand in pat.

La 7 saptamani trebuie sa se vada deja embrionul, cu activitate cardiaca, nu doar sacul gestational. Acela se vede inca de la 4 saptamani +. Eu zic sa faci o ecografie cat mai repede, nu mai sta pana luni. Nu renunta inca la progesteron, pana nu afli ca e gol uterul.

Imi pare rau ca treci prin momentele astea kram si singurul sfat pe care ti-l pot da e sa mergi sa faci ecografie, daca se poate azi, cum ti-a spus si medicul tau. E foarte important sa ramai ancorata in realitate, sa nu te agati cu speranta de ceva ce poate nu mai e sad. Imi pare rau. Fii puternica si urmeaza sfatul medicilor! Sanatate multa, sa ma tii te rog la curent! puss

#36 2012-03-06 16:45:45

Madlena06
Hero member

Anca s-a dublat fix la 72 de ore. Results Doubling Time (Hours): 72 Asta mi-a dat pe site-ul de mai jos.
http://www.countdowntopregnancy.com/too … ulator.php
Da este posibil sa fi eliminat sac gestational (dr zice ca e posibil sa fi avut sarcina gemelara, am cazuri in familie de gemeni) sau sa fi fost chist.
Nu stiu ce sa zic, am mai discutat si cu alte fete si sarcina s-a facut vizibila la 8 saptamani. Am inteles ca depinde de la caz la caz. Nu e ceva standard. Insa eu nu ar trebui sa am dureri????  M-am gandit si eu la varianta cu sarcina oprita din evolutie... insa atunci de ce a crescut beta??? De ce s-a dublat????

#37 2012-03-06 16:59:37

anca90
Platinum member

da, aproape ca s-a dublat in 72h, dar trebuia sa se dubleze la 48h, iar la 72 sa fie mai mare de atat.
beta continua sa creasca atata timp cat sarcina nu e eliminata. mai e si varianta de sarcina molara sau extrauterina hmm. eu sper sa nu fie niciuna din astea.
durerile apar doar cand se elimina sarcina. pana atunci ai doar sangerari.
repet, cred ca e bine sa faci ecografia acum. sanatate! puss

#38 2012-03-06 17:05:39

Madlena06
Hero member

Am sunat pt ecografie... la particular. Cel mai repede ma pot programa marti pe 13.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.