homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

INTERPRETARE PAP MEDIU LICHID

#1 2012-01-21 14:20:17

mela73
New member
Inregistrat: 2012-01-20

INTERPRETARE PAP MEDIU LICHID

Buna seara,

Am primit rezultatul de la un test PAP (in mediu lichid) cu urmatoarele concluzii: FROTIU limitat pt evaluare si bifat -frotiu poluat cu hematii, leucocite, apoi bifa pe :Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate, apoi bifa pe - alte modificari non neoplazice cu bifa pe inflamator si IUD. La indicatii e trecut de repetat dupa 6 luni, Observatii : hematii pe aprox 60% din suprafata cred ca scrie frotiului (dar nu sunt sigura) si rezultat final: inflamator (DIU), altceva in cadrul formularului nu este bifat. Am DIU din mai 2009 iar PAP repatat anual de 8 ani.

Am si rezultatul de la secretie daca trebuie. De ce e frotiul limitat pt evaluare?

Va rog daca puteti sa-mi datio intrepretare, tb. sa ma alarmez? M-am programat si la medic.

Cu multumiri, Mela

#2 2012-01-21 14:31:49

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: INTERPRETARE PAP MEDIU LICHID

inteleg ca sunt foarte multe hematii... erai la menstruatie sau in preajma ei ? sau stii sa ai o rana pe col care sangereaza ?

#3 2012-01-22 01:08:33

mela73
New member

La ultimul control 31.01.2011 era totul ok de aceea dr.mi-a spus sa ne vedem peste un an, de menstruatie nu cred ca eram in ziua 20. Poate e o rana si nu stiu de ea (o sa aflu pe 28 ca am proramare) desi nu am niciun semn de sangerare. Poate sa fie o reactie de la DIU? am steriletul din mai 2009 dar ma simt super bine cu el. Lasand la o parte hematiile in rest pare ok rezultatul? M-am uitat si pe rezultatele din anii precedenti si sunt cam la fel. O seara frumoasa tuturor,

#4 2012-01-22 09:54:19

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

mela73 a scris:

Buna seara,

Am primit rezultatul de la un test PAP (in mediu lichid) cu urmatoarele concluzii: FROTIU limitat pt evaluare si bifat -frotiu poluat cu hematii, leucocite, apoi bifa pe :Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate, apoi bifa pe - alte modificari non neoplazice cu bifa pe inflamator si IUD. La indicatii e trecut de repetat dupa 6 luni, Observatii : hematii pe aprox 60% din suprafata cred ca scrie frotiului (dar nu sunt sigura) si rezultat final: inflamator (DIU), altceva in cadrul formularului nu este bifat. Am DIU din mai 2009 iar PAP repatat anual de 8 ani.

Am si rezultatul de la secretie daca trebuie. De ce e frotiul limitat pt evaluare?

Va rog daca puteti sa-mi datio intrepretare, tb. sa ma alarmez? M-am programat si la medic.

Cu multumiri, Mela

frotiul este limitat pentru evaluare fiindca sunt prea multe hematii in camp si evident ca interpretarea are de suferit.
hematiile pot sa fie strict de la inflamatia provocata de sterilet sau pot sa tina de tehnica de recoltare. in principiu e bine de mers la medic, sa se uite si sa vada exact ce-i acolo.
eu as repeta papul dupa ce as scapa de sursa hematiilor, in principiu nu s-a vazut mare lucru, fiind 60% hematii. nu zic ca e ceva acolo, mai mult ca sigur nu e, dar daca vrei sa fii sigura si sa obtii un rezultat ok teoretic nu vrei sa ai campul poluat de hematii.
mergi la medic,

sanatate!

#5 2012-01-22 20:47:10

mela73
New member

Dupa 28.01 o sa am un raspuns cert ca m-am programat la medicul cu care am nascut de 2 ori (un super medic) si va tin la curent. Multumesc pt. raspuns.

Publicitate

loading...

#6 2012-01-28 23:49:50

mela73
New member

Buna seara,
am revenit dupa cum am promis, am fost la medic iar controlul a decurs ok, nicio o prob.vizibila, decizia medicului a fost repetarea  testului PAP, rezultatul de la secretie nu prea are legatura cu obs.de la PAP, asa ca mai astept 14 zile alt rezultat. Colul nu este inflamat, steriletul sta bine merci, nu sunt urme de sangerare. Dupa noul PAP daca e nevoie facem o colposcopie dar el nu crede ca e cazul. Ne mai auzim, voi c ziceti?
O seara frumoasa!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.