Cand stim ca s-a terminat?
- Vx2
- Full member
- Inregistrat: 2011-10-02
Cand stim ca s-a terminat?
Fetelor, am vrut sa postez de sambata dar m-am tot gandit si razgandit. Oricum, va avertizez de acum ca urmeaza un post luuung, dar nu prea am cum sa scurtez povestea.
Bun, dupa cum mai mai spus si pe la alte topicuri, am o relatie de doi ani (acum pe 25) cu un tip de 22 de ani. Relatia cu el am inceput-o dupa ce inainte, timp de cateva luni ne limitaseram la a fi prieteni ( el venea dintr-o relatie de doi ani cu o tipa care il insela, el o insela pe ea... ma rog, ca sa il citez pe el o relatie "toxica", iar eu... dupa zero relatii serioase, cea mai lunga fiind una de patru luni in care tipul a sfarsit prin a ma isnela cu o prietena pentru ca nu am ma culcam cu el). Oricum, ideea de baza este ca atunci cand am inceput relatia cu el nu imi pusesem prea mari sperante pentru ca... desi suna prostesc dar cand tipul ala m-a isnelat am ramas putin uimita, inca ma aflam cred in perioada in care credeam in bunul simt si onestitatea oamenilor, ceea ce m-a zdruncinat putin. Relatia cu A. am inceput la aproape 2 ani dupa ce m-am despartit de tipul care m-a inselat (intre timp am avut... "relatii" nici macar relatii nu le pot numi, ieseam cu diversi intr-un club, la o cafea, dar nimic serios). Pe A. l-am cunoscut prin octombrie 2009 si am inceput sa iesim ca amici. M-am simtit instantaneu atrasa de el, cred ca de faptul ca era diferit de orice alt tip pe care il intalnisem. Student la psihologie, foarte... tacut dar de o inteligenta uimitoare. Oricum, in ianuarie 2010 am inceput o relatie (si aia cu nabadai, prima data pe 16 ne-ams arutat si prostit putin, apoi nimic, ieseam dar ne purtam de parca nu s-a intamplat nimic, ma rog, am sfarsit prin a stabili sa incepem o relatie). In timpul asta domnul A. m-a avertizat spunandu-mi ca " O sa iti pun rabdarea la incercare cu ... rpostiile mele" dar nu l-am luat in seama, pentru ca nu credeam ca o sa fiu destul de mult timp langa el incat sa o faca, si doi la mana... sunt genul de persoana care are capacitatea sa controleze situatiile. La inceput toate au fost relativ ok, in afara de faptul ca el era foarte tacut. lucru ce nu m-a deranjat pana cand relatia a inceput sa avanseze... Ajunsesem sa simt ca imi ascunde ceva sau ca pur si simplu nu ma considera destul de importanta incat sa impartaseasca anumite lucrurui cu mine. (Asta avand in vedere ca el este student la psiho, deci in teorie stie cam cu ce se mananca o discutie/ o relatie) Am tacut si am insistat, timp in care un morman de frustrare s-a strans in mine. Intre timp sentimentele mele pentru el infloreau iar relatia devena mai serioasa. Pana la urma A. a inceput sa deschida gura si sa imi povesteasca lucruri mai importante despre el (atunci am pus lucrurile cap la cap si am inteles de ce are personalitatea pe care o are, ideea e ca a trecut prin foarte multe tampenii...). Bun, relatia mergea ok, el fiind si primul tip cu care m-am culcat, bineinteles ca m-am implicat mult, iar certurile oastre (normale, ca doar in orice relatie apar) treceau repede. Apoi, toata frustrarea pe care am stranso in mine de-a lungul timpului (faptul ca m-a dus putin de nas cu anumite lucruri: mi-a spus de o tipa Diana pe care o avea in lista si vorbeau destul de des ca s-a culcat cu ea o data cu 3-4 ani inainte sa fim impreuna, ca apoi sa aflu ca de fapt s-a intamplat de mult mai multe ori).... apoi, acum, recent (de craciun in 2011 era pe mess si nu stiu ce mi-a venit sa ma uit prin lista lui si am vazut o conversatie cu fosta lui in care ii cerea nr de telefon ca sa ii zica la multi ani ( nu asta m-a deranjat neaparat ci faptul ca m-a mintit ca nu mai vorbeste cu ea, ca nu a mai vorbit cu ea de 7-8 luni)... ma rog, si alte fleacuri care la mine s-au tot strans peste rabdarea ema tocata marunta in tot timpul cat a trebuit sa stau dupa fundul lui ca sa il determin sa comunice). In ultima vreme lucrururile au inceput sa mearga tot mai prost, ma enervam din orice (aici recunoscsunt si factori externi,s trs, cu admiterea cu multe altele) dar chiar si asa... nu simteam pic de sprijin din partea lui, asta in conditiile in care eu l-am tras de maneca in astia 2 ani sa il ajut, sa orice, de fiecare data cand a avut nevoie. Asa ca nervii mei au inceput sa cedeze (am ajuns chiar sa ii trag o palma, pentru ca are prostul obicei intr-o discutie creata tot de el sa comenteze si sa umfle in pene... iar eu nu sunt cu tiate tiglele pe casa:))) si daca cineva ma aduce in stadiul in care ma lasa nervii... ori plec eu, ori pelaca el/ea ori se lasa cu violenta). Am regertat enorm gestul acela, dar am incercat sa ii explic ca nu sunt maica-sa (si fara rautate, nici lu' maica-sa nu ii pasa de el, cat imi pasa mie, ca... pe-acasa nu prea sta ca are femeia amant... bani ciuciu (chiar daca el lucreaza).. adica mna, incerc sa nu o judec dar... cand ai un copil e de preferat sa il indrumi nu sa il lasi asa la voia intamplarii).
Ideea este ca in timp mi-am asumat oarecum rolul de mama si de "sofer" al relatiei. Nu m-a deranjat pana cand am vazut ca asta ma afecteaza. Efectiv a inceput sa ma sece de energie. Ultima boacana m-a scos complet din minti. El trebuia sa isi dea licenta in vara acestui an, iar astazi era ultima zi de inscriere. Sambata, la telefon (dupa ce nu ne mai vazuseram de nu stiu cat timp, ca in ultima vreme ne vedem 30 de minute la 1 saptamana) imi spune ca el nu mai vrea sa isi dea licenta acum, ca o da la anul (in februarie 2013) si ca .... Bineinteles ca am luat foc si am inceput sa fac ca toate cele, i-am spus ca isi rateaza viata (penmtru ca 1 la mana, daca o dadea acum pana cand incepea pregatirea necesara ca sa lucreze ca psiholo, adica la anul in 2013, avea timp sa isi caute un alt loc de munca (el acum lucreaza noaptea de la 6 seara la 2 noaptea, si asta il termina)... ma rog, ideea e ca daca o dadea acum lucrurile se asezau mult mai bine, putea sa isi ia un job mult mai bun, sa aiba si timp de noi...) Intr-un final mi-a spus ca "incearca" sa pregateasca ceva pentru astazi ca sa se poata inscrie. (In adancul meu va spun sincer ca eram 99% convinsa ca sigur isi va gasi o scuza) si bineinteles... ieri, ma anunta ca s-a cetat cu taica-su, nu ii merge calculatorul si nu mai are chef sa lucreze. Am inghitit in sec si pot sa jur ca am simtit cum s-a rupt o bucata din mine. Efectiv am simtit ca nu il mai vreau. Nu doar din cauza licentei, dar... nu mai pots a am incredere ca se urni din loc, ca nu va fi nevoie sa il car toata viata in spate.
Nu stiu ce sa fac. Inca am sentimente pentru el dar simt cum palesc pe zi ce trece. Toate lucrurile pe care le face/ nu le face ma apasa tot mai mult. Discut cu el dar am impresia ca pur si simplu nu ne ascultam, doar ne auzim. Nu stiu daca sa ma despart de el... nu stiu nimic. Mi-am lasat un ragaz pana pe 20 februarie, timp in care sa hotrasc ce sa vreau. Cred ca e si teama de ... singuratate, faptul ca m-am obisnuit cu el, ca... nu vreau sa pierd tot ce am ivnestit in relatia asta, dar asta concureaza cu toti nervii si faptul ca am plans in utlimul an mai mult decat am ras toata viata. Astazi ne-am vazut pentru 20 de minute (cat am facut din centru pana acas) si nici nu l-am pupat. Pur si simpl nu... am vrut. As fi vrut cumva sa of ac dar imi veneau in minte toate lucrurile astea. Imi dau seama ca ma port rece, si sunt convinsa ca il deranejaza, dar... am si eu limitele mele iar el le-a depasit de foarte mult timp.
Stiu ca am scris un post enorm, am incercat sa scurtez povestea cat am putut (rog a mi se ierta eventualele greseli de scriere, nu sunt facute din nestiinta dar scriu repede si nu stau sa verific). As vrea sa imi spuneti... ce credeti, ce ati face voi, cum vedeti voi lucrurile din exterior. Mama spre exemplu imi spune sa nu ma mai implic dar sa nu ma despart de el (am inceput sa cred ca ii e teama sa nu ma afecteze negativ sis a ma distraga de la admitere si ce treburi mai am anul asta, si sincer si eu am luat in calcul varianta asta... doar ca ma intreb ce m-ar distrage mai mult, sa sufar langa el sau sa termin totul).
Stiu ca aici sunt fete si mai ales femei... care au experienta in viata. Stiu ca suna pueril, si.. infantil pana la urma dar eu chiar sunt... implicata in toata chestia asta si ma doare teribil sa vad ca nu merge. Ca nu stiu cum am putea face sa mearga.
Multumesc anitcipat.
" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."
- maria12356
- Full member
- Inregistrat: 2011-11-26
Re: Cand stim ca s-a terminat?
daca lui nu ii pasa de viitorul lui,tu nu ai ce sa ii faci....cat ai mers cu el pana acasa nici el nu a incercat sa te sarute?daca el nu a incercat e putin dificil...si mai ales zici ca a reinceput sa vb cu fosta...putea sa ii zica la multi ani si pe mess nu neaparat la telefon....parerea mea este sa te detasezi usor de el si sa vezi daca mai ai sentimente fata de el..
- Vx2
- Full member
nu a incercat pentru ca i-am dat de inteles ca nu mai vreau (adica, am pastrat distanta, sincera sa fiu nici contact vizual nu prea am vrut sa am cu el). Ideea la faza cu fosta e asa: ea s-a tot tinut dupa el el a ignorat-o in orice mod posibil (desi mi-a spus si cand a fost ziua ei de nume m-a intrebat daca e ok sa ii spuna "Lma" iar eu am zis ca e ok sa iid ea un mesaj). Dupa mi-a spus ca i-a dat ignore, si intr-adevar o facuse,d ar eu nu stiam de acea conversatie + inca una in care ea ii spunea ca s-a mutat cu noul ei prieten, il intreba si de mine (ma rog, conversatia in sine era tampita, ea se umfla acolo n pene iar el raspundea cu ok). Mi-a spus ca stia ca o sa ma deraneze si ca uitase de conversatie 9il inteleg ca ce-i drept au trecut cam 10 luni de cand le avusese) dar chiar si asa.
Chiar sunt cu nervii intinsi la maximum.
" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."
- maria12356
- Full member
inseamna ca il supara ceva,are o problema!da si asa tot treb sa faca un gest nu sa fie indiferent...
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
are rost sa stai intr-o relatie care te seaca de energie doar de dragul de a nu fi singura? inteleg sentimentul... si eu ma gandesc ce naiba as face daca m-as desparti de al meu, cum as putea sa-l sarut pe altul, sa ma dedic lui asa cum m-am dedicat alui meu, dar sunt constienta de faptul ca asa cum a aparut asta, ar putea aparea si urmatorul. si eu sunt mama, amanta si prietena pt el; cand a avut probleme, am fost acolo pt el cum am stiut eu mai bine, desi doar eu stiu cat m-am chinuit; nu sunt la varsta la care sa-i port altuia de grija, de-abia imi port mie; cu toate astea, pana acum am gasit rabdarea s-o fac, desi de multe ori eram pe punctul de a zice gata! si nu relatiei neaparat, ci dadacelii. pune-te pe tine pe primul plan, mai ales ca esti tanara, nu e ca si cum ati fi o familie (ma refer la faptul ca nu sunteti legati unul de altul, sunteti tineri); daca tu nu esti ok, nici relatia nu va fi nu stiu ce as mai putea sa-ti mai zic... gandeste-te cu ce te alegi TU din relatia asta, daca momentele de fericire le depasesc pe cele de epuizare, de nervi, de frustrare.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- Vx2
- Full member
tocmai de aceea mi-am dat putin timp, sa analizez detaliile aste. Stiu ca din cauza ca a fost si prima ma relatie mai serioasa... sunt constienta ca exista posibilitatea sa fie... "noroc" din prima (am pus noroc in ghilimele pt. ca eu nu cred in noroc ci in munca pt. o relatie) sau ca... trebuie sa treci prin cateva relatii ca sa inveti cum sa ai una. Pur si simplu vreau sa iau o hotarare... definitiva. Pentru ca am tot zis ca ma despart de el si nu am facut-o, pentru ca... mereu imi spuneam "Il iubesti, hai ca mai poti." insa nu stiu daca si el face acelasi lucru. Imi spune ca incearca, si nu spun ca nu o face, chiar s-a schimbat mult de cand l-am cunoscut, dar e vorba de viteza acestei schimbari. Asta ma ingrijoreaza. Ca nu pare pregatit pentru viata. E tanar, dar la fel sunt si eu, si totusi ,in comparatie cu el la 18 ani ai mei am reusit sa fac aproape triplu (nu ca ma laud, doamne fereste, dar vreau sa spun ca... am inceput sa imi asum alt rol in relatie, sa ma masculinizez, sa... nu il mai pot privi ca pe un "barba", din cauza ca simt ca sunt... mai barbat ca el .
Nu stiu cat de coerenta sunt sid aca am reusit sa ma fac inteleasa dar... Ma si gandesc ca, nu stiu cum as putea sa ... ma culc cu altul, si cat timp ar trebui sa treaca, si ce rani sa se vindece, si cum sa trec peste, si daca trebuie sa o fac, sau sa mai incerc. Si daca o sa mai incerc, pana cand sa o fac? Simt ca ma transform intr-o carpa si chiar nu pot permite asta, am crescut cu anumite principii si idei si nu pot sa ma desprind de ele, desi de multe ori am lasat mult prea mult de la mine. Nu stiu, sincer, nu stiu.
- maria12356
- Full member
prima data o sa iti vina greu,sa stii ca nu mai il mai ai langa tine....dar decat o relatie asa sa te simti tu airea sau cum ai zis ca simti ca te transformi intr-o carpa...poate daca o sa intalnesti alt baiat si sa fie dragoste la prima vedere o sa incerci sa uiti...dar oricum prima experienta nu se prea uita..!noaptea e un sfesnic bun!ai grija ce hotarare iei!
- Vx2
- Full member
da, chiar o sa fac o lista (eu asa functionez bine cu scris ce si cum) Si... pana pe 20 februarie cand mi-am lasat "termen" o sa iau o decizie, benefica, sper. Intre timp, cine mai are rabdare sa citeasca si sa si posteze o parere/ un sfat/ o ceva... dau o bere prin fan curier !
- Melita
- Hero member
- Inregistrat: 2011-01-07
Si eu am luptat in relatia mea cu M foarte mult. Pt mine era prima relatie serioasa, pt el prima serioasa dupa ce l-a inselat fosta. Am avut si eu problema cu facultatea dar i-am zis foarte clar, eu am facut ce mi-a stat in putinta sa te ajut, ti-am scos cursuri, am x si y sa reusesc sa ti le dau asa cum trebuie (erau in format pdf si parolate, abia am reusit o saptamana s ai le adun) acum depinde si de tine daca iti ei examenele, eu am facut tot ce e omeneste posibil, acum depinde si de tine, fa si tu ceva ca doar pt tine faci. L-am luat un pic cam tare, i-am spus ce am avut pe suflet si cred ca a inteles, nu mi-a intors vorba cu nimic si nu a cautat contraargumente Acum depinde si de tine daca mai vrei sa lupti, schimbarile astea nu se fac usor si e nevoie de multa rabdare. Ar trebui sa te gandesti bine la tot ce s-a intamplat pana acum dar pe de alta parte te-as sfatui sa asculti ce-ti spune inima dar si intuitia. Nu toate lucrurile care le gandesti la rece te fac sa iei o decizie buna si mai ales atunci cand e vorba de oameni si sentimente trebuie sa iei mai multe in calcul. Bafta!
”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)
- Vx2
- Full member
Mda, maine e ziua noastra si mi-a propus sa new vedem 9desi joi are examen si ar trebui sa stea sa isi invete). Cred ca o sa o fac ca... totusi, facem doi ani, macar spre seara sa iesim si noi si intre timp... cu rabdare, am incercat sa ma distantez putin si de el si de situatie in sine. Am asa nevoie de o gura de "libertate"... i-am spus si lui, sa ies cu fetele sa... fac tot ce faceam inainte sa fiu cu el (lucruri pe care acum nu el mai fac, nu ca mi-a spus el direct sa nu le mai fac... dar mereu se aranjeaza lucrurile in asa fel incat sa fie nevoie sa aleg intre el si altcineva si... ghiciti ce aleg). Astazi am vorbit la telefon si parea asa foarte bine dispus si ... culmea e ca nu a reusit catusi de putin sa imi transmita starea, am ramas ... indiferenta la toata conversatia (neinsemnata de altfel) pe care am purtat-o.
Sunt constienta ca trebuie sa invat, sa ma educ pe mine, in cadrul relatiei, dar... cum spuneam mai sus, eu intotdeauna am vazut in familia mea femei puternice, femei care au luptat pentru ele sic are nu s-au lasat calcat in picioare, asa ca modelul meu feminin asta e (suna ciudat dar... mama a fost si este o femeie... brici) si asta mi-a placut, si am adoptat mentalitatea asta... si acum, mi-e teama (suna stupid poate) ca ... punand prea mult suflet sa nu cumva sa ma transform intr-o mini carpa / tipa oarecare implicata intr-o relatie in care nu mai are niciun cuvant de spus. (and yes, sometimes i'm a control freak)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|