homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Karissa si Zinnat

#1 2012-01-24 12:46:23

teo_girl730
New member
Inregistrat: 2009-04-02

Karissa si Zinnat

Buna ziua!
Pentru ca am avut o rinofaringita severa, a trebuit sa fac un tratament cu Zinnat, 5 zile. In acelasi timp am luat si ultimele 5 pastile de pe folia de Karissa. As vrea sa o intreb pe Doctoressa daca pot amana mentruatia o sapt, adica sa mai iau inca 7 AC, pentru a fi protejata dupa aceea in perioada de pauza.

#2 2012-01-24 12:55:09

adita
Full member
Inregistrat: 2008-03-26

Re: Karissa si Zinnat

nu inteleg de ce vrei sa o amani???din cate stiu eu in timpul unui tratament cu antibiotic trebuie protectie atat pe perioada antibioticului cat si 7 zile  dupa.Acum daca ai terminat folia tre sa vina menstruatia,eu zic sa nu mai faci nimic astepti menstruatia si dupa ce incepi folia nou te mai protejezi inca 7 zile .

#3 2012-01-24 13:00:22

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

teo_girl730 a scris:

As vrea sa o intreb pe Doctoressa daca pot amana mentruatia o sapt, adica sa mai iau inca 7 AC, pentru a fi protejata dupa aceea in perioada de pauza.

chiar daca ai face asta, nu vei fi protejata. protectia s-a slabit inca de la primul antibiotic, deci era nevoie de protectie suplimentara (prezervativ, nu mai multe pilule) inca din prima zi de antibiotic. in cele 5 zile cat ai luat zinnat + 7 zile dupa (deci toata perioada de pauza), contactele trebuie sa fie protejate cu prezervativ daca nu vrei sa risti o sarcina.

#4 2012-01-24 21:33:41

teo_girl730
New member
Inregistrat: 2009-04-02

pai asta e si ideea, 5 zile cat am luat AB+ inca 7 pilule de AC luate corect. Dar imediat dupa aia sunt protejata in perioada de pauza?
ideea era sa fie abstinenta doar 7 zile in loc de 14 big_smile.
as ruga-o totusi pe doctoressa sa-mi raspunda daca pot amana menstruatia doar o sapt sau trebuie neaparat sa unesc 2 folii

Ultima oara a fost editat de teo_girl730 (2012-01-24 21:36:21)

#5 2012-01-25 08:07:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

teo_girl730 a scris:

pai asta e si ideea, 5 zile cat am luat AB+ inca 7 pilule de AC luate corect. Dar imediat dupa aia sunt protejata in perioada de pauza?
ideea era sa fie abstinenta doar 7 zile in loc de 14 big_smile.
as ruga-o totusi pe doctoressa sa-mi raspunda daca pot amana menstruatia doar o sapt sau trebuie neaparat sa unesc 2 folii

Poti amina menstruatia doar o saptamina, fireste...
si da, evident ca e ok asa cum te-ai gindit

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.