homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interactiuni tratamente...

#1 2012-02-02 13:51:14

adinutza_niko
New member
Inregistrat: 2011-09-27

Interactiuni tratamente...

Buna, am mare nelamurire(adica mai multe):
   Saptamana trecuta luni am fost la un consult ginecologic periodic si diagnosticul a fost:EROZIUNE PE AMBELE BUZE ALE COLULUI UTERIN, PE EXOCOL ZTN, COLPITA DIFUZA(inflamatie) Este ceva grav? Nu stiu de ce a aparut d-ma doctor a spus ca poate avea mai multe cauze dar nu a zis ce. Sa fie din cauza ca mi-am inceput viata sexuala acum 6 luni?. Mi sa dat un tratament local cu Lomexin(crema) si Polygynax(capsule vaginale) pe 12 zile. In acest timp am fost diagnosticata si cu sinuzita si am luat tratament 7 zile Nurofen si antibiotic(ceva ce continea amoxacilina 400). Este posibil ca aceste doua tratamente sa interfereze?
A doua nelamurire ar fi: in timpul tratamentului vaginal a 7 zi am inceput sa am contact sexual, cateva atingeri si atat(medicul nu a specificat daca pot sau nu sa am contact, eu am citi prospectele si am vazut ca e contraindicata utilizarea prezervativelor si diafragmelor deci ...). S-a anulat tot tratamentul? trebuie sa merg din nou la doctor pt un nou tratament sau sa.l termin pe acesta si cand merg la control sa vad cum a evoluat? sunt un pic ingrijorata, pentru ca sunt cam "noua " in aceasta "zona" big_smile
multumesc pentru raspunsuri.

#2 2012-02-02 13:55:56

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Interactiuni tratamente...

contactele sexuale nu sunt indicate in timpul tratamentelor locale, pt a lasa zona sa se vindece; in plus, dupa cum scrie si pe prospect, ovulele ataca latexul, putand provoca gaurirea prezervativului.

pentru colpita trebuia sa ti se recomande sa faci o cultura de secretie vaginala, nu sa-ti dea tratament pe baza de inspiratie; in urma analizei respective ai fi aflat exact ce cauzeaza colpita, precum si tratamentul indicat; oricum colpita e un termen generic pentru cam orice e in neregula cu flora, e ca si cum ai zice ca ai mucitoza de fiecare data cand iti curge nasul (chiar daca poate esti racita, ai alergie la ceva, sau exista alte cauze).

tratamentul pt sinuzita nu interactioneaza, dar s-ar putea sa te trezesti cu o candida din cauza antibioticului (asta daca esti predispusa la asa ceva).

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2012-02-02 14:09:58

adinutza_niko
New member

Aha...mi-a dat asa sa fie tratamentul...Deci ar cam trebuii sa merg la alt medic...sa imi fac un control mai amanuntit. Din ce am citit eu eroziunile acestea ale colului sunt datorate infectiilor,etc. ideea este ca am avut pana cum un singur partener si din cate stiu eu nu prezenta nici o BTS(am facut analize inate de nunta). De unde puteam sa ma aleg cu acesta eroziune? ms mult

#4 2012-02-02 14:13:18

yoyolina
Moderator

nu toate infectiile sunt bts-uri; poate fi o dereglare de flora, o candida netratata la timp, o infectie cu coci, cu bacterii etc etc; doar o cultura iti va spune exact ce a cauzat infectia care a dus la inflamatie smile

#5 2012-02-02 14:31:32

adinutza_niko
New member

multumesc mult yoyolina de raspunsuri, deci tre sa ia o cultura si sa examineze exact. Oricum alceva nu putea sa-mi mai fac(colposcopie si echografie, mi-a facut:)).  inca ceva:) medicul mi-a recomandat,ca metoda de contraceptie(pana acum am folosit pilule), inel vaginal, dar presupun ca trebuie sa-mi rezolv prima data aceasta problema si dupa sa-l folosesc. Ms inca o data:)

Publicitate

loading...

#6 2012-02-02 14:35:43

yoyolina
Moderator

da, ai dreptate; mai intai asigura-te ca nu mai ai nimic, si abia apoi incepe sa folosesti inelul, avand in vedere ca e un dispozitiv intravaginal.

n-ai pt ce smile sanatate!

#7 2012-02-02 14:44:24

adinutza_niko
New member

Inca ceva(scuze daca sunt stresanta): Ar trebuii sa ma ingrijorez din cauza raportului sexual care l-am avut? poate afecta ceva?
Ms

#8 2012-02-02 14:47:29

yoyolina
Moderator

nu, a fost unul singur, doar n-ai facut-o zilnic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.