homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Lipsa mentruatiei

#1 2012-02-04 11:52:06

EliZz
New member
Inregistrat: 2012-02-04

Lipsa mentruatiei

Buna,

Problema mea pe scurt este urmatoarea:   din luna octombrie 2011 nu am mai avut mentrustie ( 5 luni ), stres, schimbare job/oras, +21kg "in no time".

Analizele la sange mi-au iesit okay in mare parte, testosteronul este mai mare putin si am lipsa de Vit.D.
Eco mamar, tiroidian si transVg - in regula. Mi-a aparut un chist seros de 21mm de care mi s-a spus sa nu ma panichez pt ca ar fi rezultatul lipsei de mestra.

Acum, parerile celor 3 doctori au fost impartite si eu sunt absolut confuzata, de aceea am nevoie de o alta parere:

medicul ginecolog nu mi-a pus niciun diagonstic, m-a sfatuit sa administrez 10 zile duphaston ( 20mg ), dupa care sa iau Mercilon.

medicul endocrinolog mi-a zis ca am PCOS ( desi raportul LH/FSH este de aprox 1:1, iar in cazul PCOS ar trebui sa fie mai mare din ce am citit ), ca si tratament mi-a dat timp de 5 zile duphaston ( 20mg ), din a 16a zi sa scad la 10mg + Siofor 1000 ptr controlul greutatii. Toate astea pana in luna iunie!!

medicul de familie, pe de alta parte, mi-a zis ca nu e de acord cu Siofor pe termen atat de lung, ci sa administrez maxim 2 luni in functie de cum ma simt. Acest medicament il voi creste treptat, la 7 zile, de la 500mg, la 1500mg/zi.

Eu sunt total impotriva anticonceptionalelor, dat fiind faptul ca 1 an de zile am luat Karissa si dupa oprirea lor au inceput probleme gen ciclu neregulat/crestere in greutate. Si cu Duphastonul am o problema ptr k si asta are hormoni si nu e okay dar trebuie sa provoc cumva...

Eu ma intrebam daca ar fi ok sa iau doar 5 zile Duphaston, vad ce se intampla, ( in timpul asta iau si Siofor, care din cate vad ma ajuta si la tranzit ) dupa care sa incerc un tratament naturist.

As avea mare nevoie de parerea voastra!

Multumesc frumos.

#2 2012-02-04 12:23:57

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Lipsa mentruatiei

elizz eu zic asa: cum era menstruatia ta inainte de a administra karissa? si daca ti-au fost prescrise de vreun medic sau le-ai luat de capul tau. motivele pentru care esti 'total impotriva anticonceptionalelor' nu sunt valide: nu ai cum sa te ingrasi de la pastile DUPA intreruperea lor, iar daca intrerupi este normal ca primele luni (pana la vreo 3 luni) sa se poata deregla menstra, dar nu ramane asa! dereglarile tale sunt cauzate de altceva, nu te-ai dereglat de la karissa. cand le-ai intrerupt? si din octombrie pana-n februarie sunt 4 luni, nu 5. asta daca ultima data ti-a venit chiar la inceoutul lunii octombrie. altfel sunt vreo 3. duphastonul induce menstra si atat. daca iei luna asta, o sa-ti vina din cauza lui, iar cand vei inceta sa mai iei nu vei mai avea mentruatie din nou. duphastonul asa se da: sa-ti vina luna asta si sa incepi sa iei pastile, ca sa-ti vina si lunile urmatoare si sa scada chistul. daca nu iei pastile dupa el, cred ca-l iei cam degeaba. si nu poti lua duphaston luna de luna.

#3 2012-02-04 13:52:41

EliZz
New member

Am ajuns sa administrez Karissa in urma unui control ginecologic (eco, papanicolau), din aceleasi considerente: mentruatie neregulata, mici chisturi. Le-am luat din februarie 2010 pana in ianuarie 2011 fara probleme. Am vrut sa fac o pauza si intre timp au intervenit multe schimbari in viata mea, drept urmare am ajuns in punctul in care sunt, cu probleme destul de mari.

Da, ai dreptate, sunt 4 luni din octombrie pana acum, dar si asa, consider ca a trecut cam mult timp.

Pe langa job-ul caruia ma dedic in totalitate, sunt pasionata de fitness si nutritie, ceea ce duce la ideea mea preconceputa CRED asupra pastilelor ce contin hormoni. Nu spun ca strict de la intreruperea Karissa m-am ingrasat, insa si acestea presupun ca au avut un aport. Dupa cum am mai spus, mutarea, stresul, lipsa vietii sexuale, toate acestea consider ca duc in acelasi punct dezastruos.

In momentul de fata sunt disperata vis-a-vis de ceea ce mi se intampla si as incerca orice, dar doar sa stiu ca este okay...pentru ca mereu primesc opinii diferite.

Din ce inteleg de la tine: Duphaston-ul il administrez 5 zile cat sa-mi provoace menstra dupa care, din prima zi sa incep cu Mercilon?
Sunt confuza, deoarece medicul endocrinolog nu mi-a recomandat anticonceptionale din simplul fapt ca DEJA am probleme cu greutatea.

Please advice.

#4 2012-02-05 09:29:14

EliZz
New member

Spuneti-mi, va rog frumos, cum este mai ok:

- sa administrez Duphaston 5 zile, dupa care din a 16a zi pana in ziua 25 and so on, pana in luna iunie?

- sau Duphaston 10 zile, dupa care sa continui cu Mercilon?

Multumesc anticipat.

#5 2012-02-05 10:26:47

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

eu zic mai bine Mercilon, oricum nici Duphaston nu regleaza nimic, tot o sangerare de privatie provoaca, nu-l mai iei, nu-ti mai vine menstra
daca cumva te ingrasi de la el - ceea ce in principiu e putin probabil - mergi la medic sa-l schimbi cu alte AC

Publicitate

loading...

#6 2012-02-05 15:38:17

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

da, elizz, asta spuneam sa iei duphaston si cand iti vine sa incepi contraceptivele care sunt si pentru chist nu doar ca sa ai menstruatie (si da sa nu-ti vina 3-4 luni este destul cat sa mergi la medic spuneam doar ca nu-mi ieseau 5 tongue si poate sarisei tu o informatie). eu zic ca nu trebuia nici sa le intrerupi fara sa faci ecografie sa arate clar acolo ca nu mai aveai chistuletele acelea vezi ca acum ai unul mai mare.

#7 2012-02-06 06:50:28

EliZz
New member

Nu, de acele "chistulete" mi s-a spus in repetate randuri ca m-as fi nascut cu ele si le voi avea mereu. Iar cel de 21-22mm a rezultat din lipsa menstruatiei, dar acesta ar trebui sa dispara odata cu mentra regulata. Oricum, asta voi vedea in urma altor analize programate pentru luna iunie.

Ieri mi-am sunat dr. si am rugat-o sa-mi explice inca o data de ce mi-a prescris Duphaston din ziua 16 pana in ziua 25, cate 10mg/zi, timp de 3 luni SI NU mi-a dat anticonceptionale ( dupa cum am mai spus, dr. gineco mi-a prescris Duph+Mercilon, endocrinologul mi-a dat Duph+Siofor)

Mi-a zis in felul urmator: Duphastonul contine doar progesteron ( pe cand anticon. contin progesteron si estrogen ) si ea urmareste o modulare a metabolismului in combinatie cu Siofor, pentru un ciclu regulat si scaderea greutatii.

Sunt convinsa ca voi primi si alte pareri, pareri diferite dar as vrea totusi sa stiu daca si aceasta este o varianta.

#8 2012-02-08 06:55:17

EliZz
New member

Salut again!

Au trecut 4 zile de la cele 5 de Duphaston si nu se intampla nimic. Vroiam sa stiu daca e cazul sa ma ingrijorez? Because I do !

Si inca o intrebare...sa fie de la Siofor senzatia de greata? Incepand de la ora 1-2 PM incepe si mai ales dimineata ma trezesc asa..de parca mananc prea mult sau gras.

#9 2012-02-08 10:22:49

xyz29
New member
Inregistrat: 2011-07-22

BUna ziua,
din decembrie ma confrunt cu o problema. in 16 dec. mi-a venit menstruatia in grafic fata de noiembrie, dar f putin cantitativa si maronie. fiind dupa un episod diareic (doua zile groaznice) nu am dar prea mare importanta. in ianuarie, in data de 4 am avut un contact neprotejat...in 8 ianuarie s-a instalat menstruatia (cam repede fata de decembrie, dar aspectul normal, rosu sanatos, 5 zile). acum suntem in 8 februarie si nimic, nici macar un simptom...am facut ultimul test de sarcina pe 6 feb dar a iesit negativ. de o saptamana am iarasi diaree (medicul ma suspecteaza de colon iritabil si motiveaza ca de acolo imi apar dereglarile...). nu am greturi, doar mancare din cand in cand imi vine pana in gat, dar imediat imi merge burta si ma linistesc. sanii nu au crescut, de o zi simt ceva mancarime in sanul stang. la gine am programare doar marti. voi ce credeti? daca sunt insarcinata nu trebuia sa se vada pana acum? ultimul test l-am facut la o luna si 2 zile de la contactul cu risc. am facut si cateva zile de fizioterapie (bai galvanice, impachetari cu parafina, gimnastica si masaj). toate astea duc la o asa dereglare sau e posibila o sarcina si nu aare la test? cu multe multumiri

#10 2012-02-08 10:34:45

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

daca testul a fost facut corect (cu prima urina de dimineata, concentrata) si a aratat negativ, inseamna ca nu e sarcina.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#11 2012-02-08 10:41:45

xyz29
New member

Multumesc. testele le-am facut corect, conform instructiunilor. sper sa fie doar o dereglare in urma factorilor descrisi mai sus. ma streseaza gandul de o sarcina extrauterina. dar am inteles ca trebuie sa apara doua liniute si in acest caz. astept sa se faca marti si sper sa ma linistesc.

#12 2012-02-08 10:44:20

yoyolina
Moderator

daca ar fi extrauterina de o luna si ceva, crede-ma ca ai simti-o... si nu intr-un mod tocmai placut.

#13 2012-02-09 10:37:44

xyz29
New member

Multumesc de raspuns. am gasit astazi un cabinet unde mi-au facut ecografie genitala. uterul e gol (la peste 5 saptamani de la contactul cu risc mi-a spus ca trebuia sa se vada bine), mi-a spus d-na doctor ca am un chist pe ovarul drept (de emotii n-am retinut daca de 2 mm sau 2 cm...) si mi-a dat duphaston pentru 3 zile si sa astept menstruatia. sper sa fie ok in final si sa nu fie totusi vorba de sarcina. e ok lipsa sau intarzierea menstruatiei in urma celor scrise in acest mesaj si in cel de ieri? sa mai merg marti si la celalalt cabinet unde facusem prima data programare? sau sa ma linistesc? multumesc

Ultima oara a fost editat de xyz29 (2012-02-09 11:30:56)

#14 2012-02-09 14:49:08

yoyolina
Moderator

chisturile au si efectul asta smile eu zic sa mergi si marti, in mod normal ar fi trebuit sa-ti spuna ce fel de chist este, daca trebuie eliminat, daca se va elimina singur, ce tratament ar trebui sa iei pt el; faptul ca iei duphaston acum e ok, iti va veni menstra luna asta, dar luna viitoare ce faci? si peste 2 luni?
de aia zic sa mergi si dincolo la consultatie si sa ceri detalii despre chist.

#15 2012-02-09 16:04:12

xyz29
New member

Multumesc mult. sunteti foarte prompta si draguta. mi-a spus ca e un chist care se elimina singur si ca n-ar trebui sa fac acum niciun tratament. in august oricum nu era...ma duc si la controlul de marti. o zi frumoasa sa aveti.

#16 2012-02-10 07:26:14

EliZz
New member

Revin si va stresez cu intrebarea mea despre Siofor.

Aveti idee daca de la acest medicament am senzatia de greata? Am momente cand imi roade stomacul de foame desi trec doar cateva minute de la ultima masa si totusi ma simt rau. Medicul m-a sfatuit sa mananc glucide pe parcursul tratamentului cu Siofor, in conditiile in care eu i-am specificat ca de cativa ani am renuntat la carbohidratii din dulciuri, fainoase, unele legume, s.a.m.d. nici macar fructe nu mananc, dar am preferat sa mananc un mar/portocala crezand ca o sa-mi mai revin.

Pe de alta parte, mi s-a instalat menstruatia de alaltaieri ( 8 febr. ) nu este in cantitati grosolane dar ma asteptam sa fie light, in schimb durerile de burta si sani and so on, sunt la locul lor.
Din ziua a 16a pana in ziua 25 ar trebui sa administrez iar Duphaston 10mg.

#17 2012-02-10 09:27:48

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

Am cautat pe net prospectul si spune ca la inceputul tratamentului pot aparea asa simptome gastro-intestinale cum sunt greata, varsataturi,dureri abdominale diaree si gust metalic.

Two souls don't find each other by simple accident

#18 2012-02-11 12:30:27

adumiha
Membru
Inregistrat: 2012-02-11

Buna. Am si eu o mica problema. Am luat anticonceptionale 7 ani si jumatate. Anul trecut in aprilie impreuna cu sotul am hotarat sa intrerup pastilele ca sa facem si noi un bebe. In cei 7 ani am facut o pauza de 3 luni. In momentul in care am renuntat la pastile menstruatia nu mi-a mai venit timp de 3-4 luni. Ingrijorata ca insarcinata nu eram am fost la doctor. Mi-a spus ca am anexita si sa fac tratamentul cu duphaston timp de 3 luni. Cat timp am facut tratamentul mi-a venit menstruatia, dar acum s-au facut 4 luni si tot nimica ( nici menstruatie si nici sarcina). Am fost iar la ginecolog, acum mi-a dat tratament cu cefort injectabil IV 5 zile plus diclofenac 2 pastile/zi. Am terminat tratamentul de 2 saptamani, merg pe 3 si menstruatia tot nu apare. Am sunat la doctor mi-a spus sa iau iarasi dicloenac ina 7 zile , doua pastile pe zi. Ce pot sa mai fac? Macar mi-au mai trecut durerile de ovare si cap. Ce puteti sa ma sfatuiti? va multumesc.

#19 2012-02-11 16:42:14

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

Sa termini tratamentul ce ti l-ai inceput si apoi daca tot nimic,sa te duci la medic pentru o consultatie si un echograf,macar vei vedea daca ai endometrul ingrosat sau nu,daca menstra este pe vine sau nu,sau daca ai doamne fereste ceva la ovare sad

Two souls don't find each other by simple accident

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.