homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Galactoree,prolactina buna

#1 2012-02-08 18:02:10

Chrys
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

Galactoree,prolactina buna

Buna ziua.Am si eu o ontrebare pt Doctoressa sau pt. oricine imi poate da un raspuns.
In luna noiembrie,am depistat ca din sanul stang imi curgea o secretie alb-galbuie,secretie lactata.(cantitate mica)Mi-am exprimat si sanul drept si a iesit si de acolo.Am spus asta ginecologului meu,iar acesta mi-a indicat sa fac niste analize hormonale,in special prolactina. In decembrie mi-am facut aceste analize,iar prolactina a iesit 21,77 ng/ml.(valorile normale la laboratorul unde le-am lucrat eu fiind intre 5-35). Am facut si Estradiolul,FSH-ul si LH-ul,valorile iesind mai mari decat valorile normale: Estradiol 364,06 pg/ml;FSH 8,04 mIU/ml;LH 7,17 mIU/ml. Progesteronul a iesit 8,97ng/ml. Analizele le-am facut in ziua 13 a CM. eu am un ciclu de 23-24 de zile,iar ovulatia se produce intre zilele 9-11,deci cand am facut analizele,deja ovulasem(teoretic). Estrogenii aratau cum ca as fi in faza ovulatorie,progesteronul arata faza luteala. Mentionez ca menstruatia a fost putina ca si cantitate si durata fata de menstruatiile anterioare pe o perioada de 2 luni(noiembrie si decembrie).in decembrie am inceput sa iau Mastodynon,iar menstruatia din ianuarie a fost deja mai abundenta si ca si durata mai mare.Am facut si tomograf,hipofiza,saua turceasca fiind in limite normale(fara adenom hipofizar). Acum,medicul mi-a indicat sa iau Bromocriptina(10 zile din ziua 9 a CM).Intrebarea mea este: ce legatura are bromocriptina cu ziua CM?Daca prolactina si hipofiza mea sunt in regula,de ce am aceasta galactoree?
Multumesc anticipat!

Ultima oara a fost editat de Chrys (2012-02-13 18:37:02)

Nimic nu se termina pana in momentul in care te opresti sa mai incerci...

#2 2012-02-09 17:51:03

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Galactoree,prolactina buna

i-am lasat link doctoressei

#3 2012-02-11 14:20:10

Chrys
Sr. member

Multumesc camysh!!!

#4 2012-02-20 11:08:25

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Nu spui nimic despre eventualitatea vreunei sarcini insa deduc eu ca e exclusa, (din faptul ca ginecologul a instituit tratament cu bromcriptina deduc asta)....nu mi-e prea clar cum stii ca ovulezi in zilele 9-11....dar presupun ca ai ceva repere sau ca ai facut teste de ovulatie. Galactorea poate fi de cauza hipofizara dar si de cauza locala(adica problema sa fie la nivelul glandei mamare) si eu una as investiga acest pachet de cauza, avind in vedere ca prolactina a iesit normal, inainte de a lua bromcriptina.....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2012-02-22 17:13:11

Chrys
Sr. member

Nu sunt insarcinata,probleme pe la hipofiza nu sunt(am spus ca am facut un CT si totul e normal),stiu ca ovulez in zilele 9-11,pt ca am un ciclu scurt de 23 de zile si in afara de asta mi-am si monitorizat ovulatia.
Local n-am facut nicio investigatie pt ca nu mi s-a recomandat.Am facut strict ce mi s-a spus.
Multumesc pt raspuns!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.